Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lambalara ne oldu ki?

Designer44

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.fotozeki.de

Cekme ayari:Manuel ayak kullanilarak cekildi
Makina: Nikon D200
Objetif:17-55 F2.8
enstantene (zaman) 15sn
Diyafram(f) 2.8
Iso:200
yorumlarinizi bekliyorum
saygilar.
resimi baska yerden linklemeyi forum kabul etmedi resmin direk linkini veriyorum.
28188.jpg

Son düzenleme:

Designer44

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.fotozeki.de

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar, uzun pozlama ile güzel bir çalışma sergilenmek istenmiş.

Size bir kaç teknik bilgi sunmak istiyorum.

Öncelikle gece çekimlerinde uzun pozlamanın hoş görünmesi için ışığın mümkün olduğunca çok gelmesi gerekiyor. Tabi ki çevrede bulunan aydınlatmaların arasındaki ışık şiddeti farkları önemini gösteriyor.
Araç farları ve stop lambalarının ışığı ile aydınlatma dikeklerinin ışıkları farklı. Bu farklılık neticesinde araç farları az pozlanır oluyor. Yapmanız gereken mümkün olduğunca ışık şiddeti farklı olan nesneleri kadraja almamanızdır.

Çekim değerlerinizi incelediğimiz de ise bir düzeltme yapılırsa daha iyi sonuçlar alınabilir.
ISO değerini 100 yapmanız daha az noise neden olacaktır. Ayrıca gökyüzünü almamaya çalışılmalı. noise siyaz zeminlerde daha belirgin olmaktadırlar.

Işık oyunlarının daha estetik durmasını istiyorsanız biraz daha yükseğe çıkmayı deneyin. Böylece hem gökyüzü ve aydınlatma ışıklarından kurtulur hemde farların arasında ki mesafeyi gösterirsiniz buda oldukça şık fotoğaf demek.

İyi çalışmalar...

ScoobyDoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle gece çekimlerinde uzun pozlamanın hoş görünmesi için ışığın mümkün olduğunca çok gelmesi gerekiyor. Tabi ki çevrede bulunan aydınlatmaların arasındaki ışık şiddeti farkları önemini gösteriyor.

şiddet fazla olduğunda patlamalar meydana geliyor. bunu nasıl önleyebiliriz.