Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo face to face

gultenaychin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nasıl yani?
Font en son yorumlanacak şey mi ?

Bilgi :
Bir logo iki kısımdan oluşur.Amblem ve logotype.
Logotype : Bir logodaki yazılı kısımdır.

Amblem ve logotype bir bütünün parçalarıdır.

Bu durumda logotype nasıl olurda en son yorumlanacak şey oluyor ?

Tabikide font enson yorumlanıcak sey degil ..Benm hoşuma gitiği için o fontu kullandım farklı fontlarda belki bukadar güzel durmıcaktı.. Yorumlarınız için sağolun ..

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tabikide font enson yorumlanıcak sey degil ..Benm hoşuma gitiği için o fontu kullandım farklı fontlarda belki bukadar güzel durmıcaktı.. Yorumlarınız için sağolun ..

Ben bu fontu kullanmanıza ancak saygı duyarım.Haa beğenmediğim yönde fikrimi belirttim.Ama dediğim gibi sizin tercihiniz kullanmak yönünde olursa saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.

Benim tepkim bu fontun kullanılmasına değil.Yanlış fikirlerle bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızında yanlış bilgi sahibi olmalarından duyduğum rahatsızlık içindi.

gultenaychin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bu fontu kullanmanıza ancak saygı duyarım.Haa beğenmediğim yönde fikrimi belirttim.Ama dediğim gibi sizin tercihiniz kullanmak yönünde olursa saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.

Benim tepkim bu fontun kullanılmasına değil.Yanlış fikirlerle bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızında yanlış bilgi sahibi olmalarından duyduğum rahatsızlık içindi.

Yalnış fikirler derken?? Yalnış bi aktarımmı söz konusu

mmm_m

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. "... logo da amaçta ilgi çekiyor olmasıdır" ..diyorsun ... değil arkadaşım logo ilgi çekmeye çalışmamalı (genellikle öyle olmalı, özellikle de çok özel yeni bir sektör ortaya çıkmamıssa) (NE LOGOLAR ÇIKAR O ZAMAN ) ..logonun sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay vs. olması yeterlidir...bişiyin farkı logosu değildir zaten

2. "Arkadaşlar komik ama her tasarıma söylücek laf bulamıyınca Font uymamış diyoruz" uymamışsa ne diyim ... eline sağlık deyip geçiyim mi .. logotype olmamış bence kalın ve estetik olmayan fontlar (zekice bir uygulama yoksa) tercihim değildir .. ustelik logotype diğerleriyle karşıklıga sebep vermemeli, diğer logolardan ayrılmalı o fontlar sokaktaki her 3-5 tabelanın birinde var

3. "logotype mı yoksa vektörel çalışmamı yorumlanmalıdır ??? " logo bir bütündür şimdi akılma gelen GARANTİ bank veya mercedes logosunu logotype ayrı amblem yorumlanabilir mi ikisi bir bütün ve estetik oluşturmamalı mı ?

4. "ayrıca bundan iyi font uyduracak olan varsa bu çalışmaya lütfen yapsın merakla bekliyorum" KISMI YORUMSUZ!!!

5. benim kanatim logotype değiştirilmeli (sokaktaki tabelalardan kurtulan farklılaşan bir logotype çizilmeli ya da seçilmeli) ikinci logodaki O harfindeki gibi gereksiz uygulamalara da girilmemeli

saygılarımla

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yalnış fikirler derken?? Yalnış bi aktarımmı söz konusu

Evet "font en son yorumlanacak şeydir" iddiası yanlış bir bilgilendirmedir.
Zaten gerek ben, gerek diğer arkadaşlar bunun yanlış olduğunu açıklamalı olarak yazmış, tekrar etmiyeceğim.Yanlış bilgilendirme ikazının sizinle bir alakası yok.

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet "font en son yorumlanacak şeydir" iddiası yanlış bir bilgilendirmedir.
Zaten gerek ben, gerek diğer arkadaşlar bunun yanlış olduğunu açıklamalı olarak yazmış, tekrar etmiyeceğim.Yanlış bilgilendirme ikazının sizinle bir alakası yok.
İkaz etme yetkisi sadece yöneticilerin diye sanıyordum ben ama ...
AC_Milan-logo-D6197AF2D5-seeklogo.com.gif

Bana şu logoyu yorumlarmısınız acaba ? AC' yazı fontu bence uymamış sizce ???

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İkaz etme yetkisi sadece yöneticilerin diye sanıyordum ben ama ...
AC_Milan-logo-D6197AF2D5-seeklogo.com.gif

Bana şu logoyu yorumlarmısınız acaba ? AC' yazı fontu bence uymamış sizce ???

1. Yöneticiler forum kurallarına aykırı hareket edildiği durumlarda ikaz etme yetkisindedir.
Grafik tasarım ile alakalı herhangi bir yanlış bilgilendirme söz konusu olursa konu hakkında yeterli bilgisi olan herkes ikaz etme hakkına sahiptir.

Unutmamak gerekir ki burası sadece bir paylaşım forumu değil aynı zamanda bir okul gibidir.Bilmeyen öğrenir,yanlış bilgiye sahip olan da doğrusunu öğrenir.

2. Bir futbol takımının Avrupa'da söz sahibi olması demek o takımın logosunun kusursuz olduğu anlamına gelmez.

Bırakın Avrupa'yı dünya çapında öyle markalar vardır ki logoları tam manasıyla fiyaskodur.

O logoları buradaki herhangi bir grafiker çizmiş olsa tonla eleştiri alır.

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
1. Yöneticiler forum kurallarına aykırı hareket edildiği durumlarda ikaz etme yetkisindedir.
Grafik tasarım ile alakalı herhangi bir yanlış bilgilendirme söz konusu olursa konu hakkında yeterli bilgisi olan herkes ikaz etme hakkına sahiptir.

Unutmamak gerekir ki burası sadece bir paylaşım forumu değil aynı zamanda bir okul gibidir.Bilmeyen öğrenir,yanlış bilgiye sahip olan da doğrusunu öğrenir.

2. Bir futbol takımının Avrupa'da söz sahibi olması demek o takımın logosunun kusursuz olduğu anlamına gelmez.

Bırakın Avrupa'yı dünya çapında öyle markalar vardır ki logoları tam manasıyla fiyaskodur.

O logoları buradaki herhangi bir grafiker çizmiş olsa tonla eleştiri alır.
sanırım bende gereksiz yere uzattım konuyu

hasantürkten

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.limk.com
ben olsam vektörel bir yüz ifadesi bulur yarısını başka renk yarısını başka renge boyardım face to face mantıgına daha yatkın olurdu emegıne saglık

gultenaychin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar yorumlarınız ve bilgi aktardığınız için cok tesekkür ederim...;)