Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logomun renklerini belirleyemedim.

Karakter

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba değerli grafiker üyeleri ben bir logo yaptım birazda yazı var ancak bunu renklendiremedim uyumu nasıl sağlarım diye düşündüm burda paylaşmak istedim. yorum yaparsanız sevinirim.veya iletişime geçin.

7610.png

Resmi göremeyen olur diye 2 yere upload ettim.

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renk olayı karmasık ve zor bir istir... kendi hizmet sektöründeki daha önce yapılan öncü kuruluslarınkine bakabilirsin, iyi bir kaynak olur. mesala ketçap yapan firmalar genelde kırmızı kullanır o zaman ketçap yapacaksak kırmızı ve türevlerinden yola çıkmamız doğru olur... tabi bunları ayrıntıya girmeden kabaca veriyorum sonuçta bu is ezber yaparak öğrenilmez...

Karakter

🌱Yeni Üye🌱
işte renk uyumu zor olduğu için burdan yardım istedim eğer renk uyumunu sağlayabilecek varsa psd olarak gönderebilirim.

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadasım sen amaçla yazıyosun anlamadım... isi öğrenmek içinmi kendine hammal tutmak içinmi yoksa üseniyomusun anlamadım... niye biri çıkıp sana yapıp logoyu eline versin zor diyemi... yazdığınızı bir okuyun önce....

Karakter

🌱Yeni Üye🌱
burası klavye artistlerinin yeri değil. o yukarda gördüğün logonun tamamını ben yaptım. ama renk uyumu konusunda ne bilgim var nede yapabiliyorum. senden bana yardım etmeni isteyen yok yorum atmazsın olur biter.bana hiçbirşeyin zor geldiği yok kimsedende direk logo istemiyorum kendi logomun renklendirilmesinde sorun yaşıyorum. sus ve boşuna sinir yaratma.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
makina üzerine yapılan logoda genelde pastel ve koyu renkler güzel gider.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Tasarımda önemli bir ayrıntı.. Renk..

Logo, Grafik, Web Tasarımı ve ürünlerde kullanılan birbirinden farklı renkler, insanlarda çeşitli çağrışımlara sebep oluyor. Çocukların en fazla dikkatini çeken renkler mavi ve kırmızı En uyarıcı, dinamik, tutkulu, dikkat çekici ve iştah uyandırıcı renk olan kırmızı, satış noktalarında ve gıda sektöründe kullanılıyor. Parlak, canlı, cana yakın, dışa dönük, mutlu ve çocuksu karaktere sahip turuncunun kullanım alanları: oyuncaklar, ucuz plastik malzemeler ve gençlere hitap eden yeni ürünler. Kahverengi, toprakla bağlantısından dolayı güvenlik duygusunu pekiştirdiği için ev ve yemek sektörlerinde önemli bir renk. Güvenilir, sağlam, emin izlenimini veren mavi, banka ve finans sektörlerinin tercihi. En ciddi renk: koyu mavi. Yeşil: tabiatla olan bağlantısından dolayı tazeliği ve şifayı çağrıştırıyor. Koyu yeşil, prestij ve güvenliğin önemli olduğu sektörlerde tercih ediliyor. En güçlü renk olan siyah, fiyatı yüksek ürünlerde kullanılıyor. Renklerin, insanlarda çeşitli çağrışımlara sebep olduğu ve bunun da satışı etkilediği belirtiliyor. Yapılan araştırmaların, çocukların en fazla dikkatini çeken renklerin mavi ve kırmızı olduğunu, yeşil rengin prestij ve güvenliğin önemli olduğu sektörlerde kullanıldığını, temizlik, parlaklık, sadelik ve masumiyet duyguları veren beyazın ise özellikle çocuk ve sağlık ürünlerinde tercih edildiğini ortaya koyduğu bildiriliyor. Uzmanlar, ürünün, logonun ve paketlerin renklerinin, insanlar üzerindeki çağrışımları dikkate alınarak seçilmesi durumunda, başarı oranının daha yüksek olacağı konusunda birleşiyor.

Alıntıdır

deluxeland

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Colourlovers.com dan palet seçerek renk uyumu sorununu çözüme kavuşturabilirsin.

İyi çalışmalar dilerim.