Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi kullanmalıyım pc mi

CodeWarrior

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Amerikadan Mac Book Air geldi bana fakat klavye tuş takımını değiştirmek istiyorum servisler üst kasayı komple değiştirmekten bahsediyorlar bunu sadece tuşları değiştirerek yapabilen varmıdır acaba.

yaxsiburcu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben laptop almak istiyorum macintosh öneri ve yardım istiyorum şunu da belirtmeliyim ki içine grafik programlarını ve çizim programlarını yüklemek istiyorum autocad vs. yardımcı olabilirmisiniz....

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
ben laptop almak istiyorum macintosh öneri ve yardım istiyorum şunu da belirtmeliyim ki içine grafik programlarını ve çizim programlarını yüklemek istiyorum autocad vs. yardımcı olabilirmisiniz....

laptop' ta grafik tasarım :( biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim

yaxsiburcu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yaa öyle profesyonel ortamda deil kişisel olarak kullanmak için aslında ama içinde kullandığım programlar olsun istiyorum onun için......

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili dostlar,
Mac mi, PC mi gibi çatışma soruları bilgisayar tarihi kadar eskidir.
Yapacağınız işin gerekliliğine göre alacağınız makinaya karar verebilirsiniz.
Ben 19 yıldır grafik amaçlı bilgisayar (Mac/PC) kullanıcısı olan bir kardeşinizim. Bu süreçte 3-4 yıl hiç Mac kullanmadığım zamanlar da oldu, bir 4-5 yıl da hem Mac, hem PC kullandığım zamanlarda vardı. Bilgisayar kullanmaya 89 yılında Amiga kullanarak başladım. Daha sonra profesyonel amaçlı olarak Mac kullanarak hayata atıldım. Açıkçası şunu söyleyebilirim ki; Mac gibi sıcak bir bilgisayar kullanarak iş hayatına atılmış birisi olarak PC'ler oldukça soğuk makinalar olarak gelirdi bizlere. Mac'te pencereler sisteminde çalışırken o yıllarda PC'ler simsiyah bir ekrana ve yazılarla komut verilen bir kullanıma sahipti. Mac fanatikliği de ister istemez kullanıcılarında sorunsuzca yaşanan doğal bir süreçte oluşan tabii bir şey.

Ama bunlar bir yana ben asıl söylemek istediğime geliyim.

Laptop'ta grafik tasarım...
Kesinlikle ve son derece mümkün olan bir şey.
Ben son beş yılımın ilk 2 yılı PC, son 3 yılı Mac olmak üzere 17" Laptop'larla çalışıp, ekmeğini kazanan birisiyim. Son 3 yılımda Macbook Pro 17" laptop kullanıyorum. Şu an kullanmakta olduğum makina i7 işlemcili 2,66 GHz hızında bir makina ve hiç bir zaman işlerimin aksadığını söyleyemem. Macbook Pro alıp bununla profesyonel olarak tasarım yapmak isteyenlere de kesinlikle tavsiye edebilirim. Masaüstü bilgisayarla iş yapmaktan çok da farklı bir şey değil. Hiç bir zaman bir masaüstü bilgisayarın yokluğunu hissettirmedi bana. İşin aslı da; açıkçası bir tasarımcı için bilgisayar ve kullanılan programlar, kağıt ve kalemdir. Yani tasarımlarınızı somutlaştırdığınız kağıt kalem gibi araç ve gereçlerdir. Gerisi laf-ı güzaftır.

Son olarak -unutmadan- yurtdışından getirttiğiniz bilgisayarınızı da tuş takımını değiştirmeden, sadece türkçe klavye sistemine göre, türkçe karakterlere denk gelen tuşların üzerine sticker yapıştırarak da çözebilirsiniz. Benim de ilk kullandığım Macbook Pro'm Amerikadan gelmişti. Ve 2,5 yıl boyunca sticker yapıştırmak gereği bile duymadan kullandım. Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Selamlar...

Son düzenleme:

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
zayıf bir mac alacağına donanımlı bir pc al, (8 gb. ram ve quad çekirdek'le uçarsın ) pc almadan önce de uphuck forumlarını incelemeni öneririm. oradaki türkçe forumda pc'de Mac'e benzer (!) bir işletim sistemi nasıl kurabileceğini göreceksin. Ama donanımını da ona uygun hazırlamalısın. Zira ben kullanıyorum, şıkır şıkır çalışıyor.. Insanely Mac forumlarından OSx86 uyumlu donanımları öğrenebilirsin...

nuhungemisi arkadaşımızın söyledikleri de önemli, zira öyle oyun falan oynamayacaksan, uzun render işlemleri yapmayacaksan uygun donanıma sahip bir laptop işini görür...

Son düzenleme:

PunoTasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mac al dedikleri gibi yıllarca kullan ve sistemine pc yükle hem mac hem pc in olsun. İstediğini yükleyebilirsin mac e de pc ye de yalnızca neyin nerde bulacağını bil yeter...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Basit içerisinde genelleme de olan bir sistem öneriyim bilgisayar alacaklara;

Çok sabırlıysanız, mobil olmak zorundaysanız aynı işi aynı performansta yapacak masaüstüne göre 3 misli daha pahalı olan bir Laptop alınız.

PC üstüne uzmanlaşmak, işiniz dışında sürekli makinanın arıza ve eksikleri, uyumsuzluklarıyla uğraşmak istiyorsanız Masaüstü PC alın. 1500 Tl altı makina alırsanız max 2 sene içinde bir çöpe döneşeceğini bilin.

Uzmanlaşmaya devam param az diyorsanız 1500-3000 TL arası bir pc alın. İşlemcisi core i7, 2500k-2600k olsun olmuyorsa amdnin 6 çekirdeklilerine bakın. Ne kadar çok para dökerseniz dökün hız bekleyin ama stabilite asla...

Eğer hız çok önemli değil. Önemli olan stabilite ve hatasız stressiz çalışmaktır diyorsanız Imac alın.

Hızda önemli stabilitide önemli ağır işler yapıyorum ama çok param yok diyorsanız 2. el mac pro alın.

Yukarıda gibiyseniz ama paranız varsa ve bu parayı 1 sene içinde kazanabilecekseniz mac pro alın.

SercanSalkir

🌱Yeni Üye🌱
Sevgili dostlar,
Mac mi, PC mi gibi çatışma soruları bilgisayar tarihi kadar eskidir.
Yapacağınız işin gerekliliğine göre alacağınız makinaya karar verebilirsiniz.
Ben 19 yıldır grafik amaçlı bilgisayar (Mac/PC) kullanıcısı olan bir kardeşinizim. Bu süreçte 3-4 yıl hiç Mac kullanmadığım zamanlar da oldu, bir 4-5 yıl da hem Mac, hem PC kullandığım zamanlarda vardı. Bilgisayar kullanmaya 89 yılında Amiga kullanarak başladım. Daha sonra profesyonel amaçlı olarak Mac kullanarak hayata atıldım. Açıkçası şunu söyleyebilirim ki; Mac gibi sıcak bir bilgisayar kullanarak iş hayatına atılmış birisi olarak PC'ler oldukça soğuk makinalar olarak gelirdi bizlere. Mac'te pencereler sisteminde çalışırken o yıllarda PC'ler simsiyah bir ekrana ve yazılarla komut verilen bir kullanıma sahipti. Mac fanatikliği de ister istemez kullanıcılarında sorunsuzca yaşanan doğal bir süreçte oluşan tabii bir şey.

Ama bunlar bir yana ben asıl söylemek istediğime geliyim.

Laptop'ta grafik tasarım...
Kesinlikle ve son derece mümkün olan bir şey.
Ben son beş yılımın ilk 2 yılı PC, son 3 yılı Mac olmak üzere 17" Laptop'larla çalışıp, ekmeğini kazanan birisiyim. Son 3 yılımda Macbook Pro 17" laptop kullanıyorum. Şu an kullanmakta olduğum makina i7 işlemcili 2,66 GHz hızında bir makina ve hiç bir zaman işlerimin aksadığını söyleyemem. Macbook Pro alıp bununla profesyonel olarak tasarım yapmak isteyenlere de kesinlikle tavsiye edebilirim. Masaüstü bilgisayarla iş yapmaktan çok da farklı bir şey değil. Hiç bir zaman bir masaüstü bilgisayarın yokluğunu hissettirmedi bana. İşin aslı da; açıkçası bir tasarımcı için bilgisayar ve kullanılan programlar, kağıt ve kalemdir. Yani tasarımlarınızı somutlaştırdığınız kağıt kalem gibi araç ve gereçlerdir. Gerisi laf-ı güzaftır.

Son olarak -unutmadan- yurtdışından getirttiğiniz bilgisayarınızı da tuş takımını değiştirmeden, sadece türkçe klavye sistemine göre, türkçe karakterlere denk gelen tuşların üzerine sticker yapıştırarak da çözebilirsiniz. Benim de ilk kullandığım Macbook Pro'm Amerikadan gelmişti. Ve 2,5 yıl boyunca sticker yapıştırmak gereği bile duymadan kullandım. Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Selamlar...

Bu gerçekten çok iyi bi bilgi olmuş.. Teşekkürler.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Mac Book Air ile bu işi yapamazsınız. Bu iş yapılsın diye üretimiş bir makina olmadığı için, donanımı yetersizliği sizi çok ağlatır... Bu makina, param var makinam da afilli olsun, kendine baktırsın, ilgi çeksin, hafif olsun diye düşünen bi takım enseli abilerimiz ve ablalarımız dövüz kurlarına baksın, nete girsin, ofis uygulamalarını kullansın amacı ile hazırlanmış bir makine... Adı üzerinde Macbook Air = Macbook Havaciva :)...

Satabiliyosanız satıp, Pro almanız en doğrusu olacaktır.

purplelizard

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arşivin coreldeyse maclerde corel çalışmıyor.

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
mac ile 20 programı aynı anda çalıştırdım banamısın demedi pc de bunu yapamazsın.çagı yakalamak için mac al derim.

fg34

🌱Yeni Üye🌱
selamlar,
i7 2,93ghz işlemcili 16gb ramli ve amd 2gb ekran kartlı bir pc kullanmaktayım.işletim sistemi olarakda W7 yüklü.fakat bu özelliklere sahip olmasına rağmen yinede corel ai yada diğer programlarda kasılmalar açarken beklemeler yaşıyorum.daha sağlıklı çalışabilmek için imac almayı düşünüyorum ama özelliklerine baktığımda benim kullandığım pc den daha düşük özelliklere sahip.Daha düşük özellilklere sahip olmasına rağmen daha sağlıklı ve stabil çalışabilecekmiyim sizce imac ile.baktığım imac de i5 yada i7 4gb ram 512 ekran kartı mevcut.bu konuda çok kararsız kaldım bilen kişiler tarafından yardım istiyorum.teşekkürler

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
i macte corel kullanamazsınız, aslında kullanırsnızda windows yükleyerek ancak kullanırısnız... e windows yükleyecekseniz, i mac almak manasız bir ısraf olacaktır. core x7 çekirdekli güçlü bir pc toplayıp daha az kasılmaya devam etmeniz en mantıklısı...

Mesela, benim oyun oynamak ve çeşitli multimedya uygulamaları için topladığım konfigrasyon şöyle, Core X7 2.8 ghz 4 çekirdek işlemci, Asus X7 uyumlu orta üst seviye bir mainboard, Nvidia Geforce gtx 360 ekran kartı. 350+500 Gb SATA 2 lık HDD 8 Gb ram.... İşletim sistemim lisasnlı Win7 Pro ve Regedit optimizasyonları yapılmış durumda...

Piyasa standartlarının üzerinde sayılabilecek bu konfigirasyon ile olaki bir iş yapmaya kalktığımda saçımı başımı yoluyorken,

Velhasıl, Microsoft en baştaki hatasını (windows 95) anlamış olacak ki, Win8 de alt yapıyı komple değiştereceğini ve alışık olduğumuz "reg" sistemini saçma sapan dizin işleme protokollerini bırakacağından bahsediyordu... Ne kadar doğru bilmiyorum, ama bu doğru ise, Win için bizim sektörde bir gelecek olabilir...

Bu durumda Win8 'in çıkmasını bekledikten sonra bir harcama yapmanızı, şimdilik yeni sistemi askıya almanızı tavsiye ediyorum...

Ama yok Corel kullanmam şart değil diyorsanız alın bir en az Core X5 li i mac... Dertleriniz önümüzdeki 6 yıl için bitsin....

Macbook Pro 13" core2duo 2.3 işlemcili yine 8 gb ramli ve MacOSx Lion kurulu Diz üstümle, şarkılar söylerek pcye kıyasla yarı zamanında işimi bitirebiliyorum...

teknik olarak Pc'im Mac'imi 4 e katlayıp X7 ile çarpabiliyor ama pratikte, ancak saç baş yolduruyor...
Yani ne kadar harcarsanız harcayın, işletim sisteminiz win olduğu sürece, kasıntılardan kurtulmanız imkansız... E corel de macte çalışmadığına göre, kasılmaya mecbursunuz...

fg34

🌱Yeni Üye🌱
i macte corel kullanamazsınız, aslında kullanırsnızda windows yükleyerek ancak kullanırısnız... e windows yükleyecekseniz, i mac almak manasız bir ısraf olacaktır. core x7 çekirdekli güçlü bir pc toplayıp daha az kasılmaya devam etmeniz en mantıklısı...

Mesela, benim oyun oynamak ve çeşitli multimedya uygulamaları için topladığım konfigrasyon şöyle, Core X7 2.8 ghz 4 çekirdek işlemci, Asus X7 uyumlu orta üst seviye bir mainboard, Nvidia Geforce gtx 360 ekran kartı. 350+500 Gb SATA 2 lık HDD 8 Gb ram.... İşletim sistemim lisasnlı Win7 Pro ve Regedit optimizasyonları yapılmış durumda...

Piyasa standartlarının üzerinde sayılabilecek bu konfigirasyon ile olaki bir iş yapmaya kalktığımda saçımı başımı yoluyorken,

Velhasıl, Microsoft en baştaki hatasını (windows 95) anlamış olacak ki, Win8 de alt yapıyı komple değiştereceğini ve alışık olduğumuz "reg" sistemini saçma sapan dizin işleme protokollerini bırakacağından bahsediyordu... Ne kadar doğru bilmiyorum, ama bu doğru ise, Win için bizim sektörde bir gelecek olabilir...

Bu durumda Win8 'in çıkmasını bekledikten sonra bir harcama yapmanızı, şimdilik yeni sistemi askıya almanızı tavsiye ediyorum...

Ama yok Corel kullanmam şart değil diyorsanız alın bir en az Core X5 li i mac... Dertleriniz önümüzdeki 6 yıl için bitsin....

Macbook Pro 13" core2duo 2.3 işlemcili yine 8 gb ramli ve MacOSx Lion kurulu Diz üstümle, şarkılar söylerek pcye kıyasla yarı zamanında işimi bitirebiliyorum...

teknik olarak Pc'im Mac'imi 4 e katlayıp X7 ile çarpabiliyor ama pratikte, ancak saç baş yolduruyor...
Yani ne kadar harcarsanız harcayın, işletim sisteminiz win olduğu sürece, kasıntılardan kurtulmanız imkansız... E corel de macte çalışmadığına göre, kasılmaya mecbursunuz...

corel mecbur kullanıyorum musterılerden gelen tasarımları acıp onda duzenlemem gerekıyor.aslında ben fh ve ai kullanıyorum ama corelsız olmuyor.pıyasada corel cok yaygın mecburum yanı.acıklamaların gayet tatmın edıcıydı tesekkur ederım.corel varsa ısın ıcınde mecbursun dıyosun pc ye yoksa mac almayı hıc dusunme bıle hemen al.pekı mac in pc seklınde acılma durumuda varmıs, cokmu kasıyor bu sekılde kullanmak ve pratıkmı? mesela win kısmında olan dosyayı mac kısmında iken alabılıyormuyum.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Mac lere artık ( intel işlemcili tüm modellere) çok kolay biçimde Win kuruluyor. ve Windows şeklinde açılıyor... Ancak sonuçta Windows kullandığınız için performans belki Apple'ın inatla daha düşük konfigrasyonlarda üretiiği ( pc ye nazaran) donanımla toplama daha yüksek donanımlı bi pc den daha iyi olacaktır. sonuçta apple'ın ürettiği maclerde tüm donanım biribiri ile tam uyumludur. veri hızı tüm parçalarda aynı hızda çalışmaktadır. Zaten bu yüzden macler daha performanslıdır. işlemi toplama bir makinadan daha yavaş yapsalar da kasılmazlar çakılmazlar... bir çok insan bu ince detayı kaçırdığı için macleri eleştirir ama aslında şeytan ayrıntılarda gizlidir.

Ancak yine de maclerin optimizasyonu ve stabilliği ne kadar iyi olursa olsun, windows kullandığınız sürece Mac e ödediğiniz paranın karşılığını asla alamayacak ve tatmin olmayacaksınız... Burada en büyük problem iki işletim sisteminin birbirine üstünlüğü.

Windows hala en küçük tıkta saçma sapan dizin işlemleri ve reg girişleri ile uğraştığı için kastırıyor. Makinanız ne kadar güçlü olursa olsun zaman içinde bahsettiğim sebeplerden şişiyor.

Oysa MacOS tamami ile her tülü angaryadan arındırılmış sadce hedefe yönelik çalışma prensibi ile Unix tabanı üzerinden gidiyor. Bu da düşük ama stabil bir konfigrasyondan yüksek verim almamızı sağlıyor.

Sizin için şu da bir çıkış olabilir, İ mac alırsınız işlerinizi burda yaparsınız ama PC nizi de corel işleri için saklarsınız.

Ama bu bi çözüm değilse kesinlikle ama kesinlikle MAC e ortalamam 5 bin lira gömmeyin.

asla geri dönüş alamayacaksınız.

fg34

🌱Yeni Üye🌱
Mac lere artık ( intel işlemcili tüm modellere) çok kolay biçimde Win kuruluyor. ve Windows şeklinde açılıyor... Ancak sonuçta Windows kullandığınız için performans belki Apple'ın inatla daha düşük konfigrasyonlarda üretiiği ( pc ye nazaran) donanımla toplama daha yüksek donanımlı bi pc den daha iyi olacaktır. sonuçta apple'ın ürettiği maclerde tüm donanım biribiri ile tam uyumludur. veri hızı tüm parçalarda aynı hızda çalışmaktadır. Zaten bu yüzden macler daha performanslıdır. işlemi toplama bir makinadan daha yavaş yapsalar da kasılmazlar çakılmazlar... bir çok insan bu ince detayı kaçırdığı için macleri eleştirir ama aslında şeytan ayrıntılarda gizlidir.

Ancak yine de maclerin optimizasyonu ve stabilliği ne kadar iyi olursa olsun, windows kullandığınız sürece Mac e ödediğiniz paranın karşılığını asla alamayacak ve tatmin olmayacaksınız... Burada en büyük problem iki işletim sisteminin birbirine üstünlüğü.

Windows hala en küçük tıkta saçma sapan dizin işlemleri ve reg girişleri ile uğraştığı için kastırıyor. Makinanız ne kadar güçlü olursa olsun zaman içinde bahsettiğim sebeplerden şişiyor.

Oysa MacOS tamami ile her tülü angaryadan arındırılmış sadce hedefe yönelik çalışma prensibi ile Unix tabanı üzerinden gidiyor. Bu da düşük ama stabil bir konfigrasyondan yüksek verim almamızı sağlıyor.

Sizin için şu da bir çıkış olabilir, İ mac alırsınız işlerinizi burda yaparsınız ama PC nizi de corel işleri için saklarsınız.

Ama bu bi çözüm değilse kesinlikle ama kesinlikle MAC e ortalamam 5 bin lira gömmeyin.

asla geri dönüş alamayacaksınız.

Teşekkür ederim vazgeçtim gömmeyeceğim parayı :D

yasinkarakus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhabalar mac almanı doğru bulmam şahsen uzun süredir işletim sistemlerini deneyen birisiyim mac os forumlarında arama yap mac bootloaderi olan bi anakart ve ona uyumlu bir sistem topla istersen mac kur istersen win ben öyle yaptım mesela 3.500 liaya 3 sene öcne bi makina topladım üzerinde mac de var ayrıca mac de win uygualamaları çalışmıyor diye bişey yok wine diye bir program var bütün windows ortamında çalısan uygualamaları rahatlıkla çalıştırabilirsin mac tonlarca para gömmenin bi mantıgı yok çok sacma isim parası macların tek özelliği üzerlerinde efi çiplerini barındırması yanlış bilmiyorsam oda pek önemli birşey değil dediğim gibi ona vereceğin paraylacok kral bi win makinası yapabilirsin