i macte corel kullanamazsınız, aslında kullanırsnızda windows yükleyerek ancak kullanırısnız... e windows yükleyecekseniz, i mac almak manasız bir ısraf olacaktır. core x7 çekirdekli güçlü bir pc toplayıp daha az kasılmaya devam etmeniz en mantıklısı...
Mesela, benim oyun oynamak ve çeşitli multimedya uygulamaları için topladığım konfigrasyon şöyle, Core X7 2.8 ghz 4 çekirdek işlemci, Asus X7 uyumlu orta üst seviye bir mainboard, Nvidia Geforce gtx 360 ekran kartı. 350+500 Gb SATA 2 lık HDD 8 Gb ram.... İşletim sistemim lisasnlı Win7 Pro ve Regedit optimizasyonları yapılmış durumda...
Piyasa standartlarının üzerinde sayılabilecek bu konfigirasyon ile olaki bir iş yapmaya kalktığımda saçımı başımı yoluyorken,
Velhasıl, Microsoft en baştaki hatasını (windows 95) anlamış olacak ki, Win8 de alt yapıyı komple değiştereceğini ve alışık olduğumuz "reg" sistemini saçma sapan dizin işleme protokollerini bırakacağından bahsediyordu... Ne kadar doğru bilmiyorum, ama bu doğru ise, Win için bizim sektörde bir gelecek olabilir...
Bu durumda Win8 'in çıkmasını bekledikten sonra bir harcama yapmanızı, şimdilik yeni sistemi askıya almanızı tavsiye ediyorum...
Ama yok Corel kullanmam şart değil diyorsanız alın bir en az Core X5 li i mac... Dertleriniz önümüzdeki 6 yıl için bitsin....
Macbook Pro 13" core2duo 2.3 işlemcili yine 8 gb ramli ve MacOSx Lion kurulu Diz üstümle, şarkılar söylerek pcye kıyasla yarı zamanında işimi bitirebiliyorum...
teknik olarak Pc'im Mac'imi 4 e katlayıp X7 ile çarpabiliyor ama pratikte, ancak saç baş yolduruyor...
Yani ne kadar harcarsanız harcayın, işletim sisteminiz win olduğu sürece, kasıntılardan kurtulmanız imkansız... E corel de macte çalışmadığına göre, kasılmaya mecbursunuz...