Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac'a geçicem ama... Mac'ın +ları -leri

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
PC' yi savunan ve kendilerince MAC'i gereksiz gören arkadaşlara şöyle bir örnek vereyim. Benim makinem 1.83ghz. İşlemciye, 1 GB Ram' e ve 60 GB bellek'e sahip. Ben bu bilgisayar'la 2.60 ghz PSD dosyasını çalışabilirken, Ajanstaki 2ghz. işlemci(her ikiside intel core 2 duo) 2 GB ram ve 160 GB HD'ye sahip, neredeyse benim bilgisayarımın 2 katı donanım'a sahip PC, 500 mb.lık bir PSD dosyasını çalıştırırken bile adeta tepiniyor. Ayrıca MAC' de aynı anda 3-4 tane grafik programını beraber kullanıp aynı zamanda internet, messenger, müzik programlarınıda açıp, bir yandan da download yapabilirken PC'ler 3. bir programı açtığınızda direk patlıyor resmen. Olay dediğim gibi işletim sisteminde bitiyor. Mevzu bu olunca' da Windows MAC' e yanaşamıyor bile.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
gök-han, benim kullandığım windows xp 32 bit işletim sistemine sahip bir pc. aynı anda ps, ai, corel, utorrent, itunes, firefox açık. Yaklaşık 9 aydır sistemi bu şekilde kullanıyorum. Kasılma tepinme diye birşeyle karşılaşmadım. Fakat aynı zamanda bir imac'im var ve yeni nesil. Illustrator ve ps açınca nedense kasılmaya başlıyor. Bu işte bir yanlışlık var...

PC yi savunmuyorum, maci de gereksiz görmüyorum. Sadece mac kullanıcılarının olayı abartmalarını anlayamıyorum.

dolphin55

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mac ve PC nin tabanda bilgisayar olduğunu unutmayalım. İkisi de temelde aynı, tek fark apple firmasının parça bazında seçici davranması. PC için aynı seçicilikte makineler yok mu? Var... Hemde çok daha iyileri de var. İkisini de kullandım. Kullanım rahatlığı açısından PC bir adım önde. Sorunsuz işletim sistemi olarak ta MacOS iyi ama sadece MacOS la olmuyor. Virüs yok diyenler haklı olabilirler. Ben evde Linux kullanıyorum onda da virüs yok, Kilitlenme yok ve masaüstü olarak vista ve Mac OS leopard dahil hepsinden daha gelişmiş bi yapıya sahip. PC yi mi savunuyorum; kullandığım süre içerisinde çok başımı ağrıttığı durumlar olduğu için hayır. Bilgisayar piyasasının duracağı da yok. Siz gelin kullanımı hangisi kolay geliyorsa onu seçin...

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
PC'de ben Ps, Ai ve Freehand açtığımda kitlenmeler başgösterio.. 4GB ram var makinede.. C2duo işlemci.. 400 GB HDD var hemde.. ve bu PC'yi zorunluluktan kullanıyorum :S yoksa 1 dakka bile durmam MAC için ;)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
PC'de ben Ps, Ai ve Freehand açtığımda kitlenmeler başgösterio.. 4GB ram var makinede.. C2duo işlemci.. 400 GB HDD var hemde.. ve bu PC'yi zorunluluktan kullanıyorum :S yoksa 1 dakka bile durmam MAC için ;)
ya siz windows kullanmayı bilmiyorsunuz ya da sizin pc lerinizde sorun var. Ben de imac'im de illustrator ve ps açıkken illustrator'de çalışmak işkenceye dönüşüyor mu diyim. Ne diyim...

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya siz windows kullanmayı bilmiyorsunuz ya da sizin pc lerinizde sorun var. Ben de imac'im de illustrator ve ps açıkken illustrator'de çalışmak işkenceye dönüşüyor mu diyim. Ne diyim...

Sizin imac'inizde bi sorun olmasın? Ya da siz Mac kullanmayı bilmiyor olmayasınız?

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Siz en iyisi benim gibi yapın, PC'nize yükleyin Leopardı (hadi ordan demeyin stabil değil demeyin bütün sorunları çözülmüş kırık macosx 86 çok geliştirildi) 2000 YTL'ye Mac Pro sahibi olun çıkın gidin işin içinden. Windows mu o da var aynı açarken alt tuşuna basmıyorsunda açılış ekranında hangi sistemin açılacığını işaretleyip enter diyorsun... Yaklaşık 8 aydır böyle bir sitemde çalışıyorum. Herhangi bir çökme donma vs. olmadı. Sorun çıkarmadı...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
K. çakıra katılıyorum. Yalan olmasın Mac'in güzelliğinin arada beni çektiği oluyor.
Ama daha önce başka topiclerde de yazdım çalıştığım iş yerlerindeki macler eski sistem olsun os x olsun çok kasıyorlardı. Felaket yavaşlardı. G5 ve g4 ler falan bende fırsat bulabiliyosam kesinlikle macde çalışmamaya başladım.
Ama sonra millet bişey biliyordur atmıyordur bu kadar insan diye bana kötüleri denk gelmiştir diye düşündüm.

Bundan önceki işyerimde
1. 8 çekirdekli 5 gb ramli yenisinin ederi 11 bin YTL'ye gelen bir mac pro
2. Son model 24" 3 ghz core duo işlemcili 4 gb ramlik bi imac 4 bin ytl ye alındı
3. Bir kaç aylık 24" 2.4 ghz işlemcili 4 gb ramlık bir imac 3.500 civarıydı yanılmıyorsam
4. Bizzat kullanmasamda prodüksiyonda sürekli izlediğim 3 senelik alındığında toplam maliyeti 15 bin ytl olan birelki power mac

Ve ben yukarıdaki aletlerden 3 ünü sürekli kullanabilcek durumdayken niye sorunlu bir pc'yi kendi bilgisayarım olarak kullanıyordum biliyormusunuz.
Ankarada son çalıştığım ajansda 11 bin liralık 8 çekirdekli macin feci performansınıda görünce ağzım açık kaldı. Kardeşim dedim artdirektöre yazık bu makinayı aldırmışssın bi işe yaradığı yok. Benim dandik pc çok daha iyi dedim hadi oradan dedi. Benim 2 senelik core 2 duo 4gb ramlı sıradan pc'mi , Mac pronun (3.0 ghz 8 çekirdek 5 gb ram) sadece iview de aynı anda çok resim önizlemesi ile geçebildiğini gördük Ama onun için hala mac daha hızlıydı :) Düşünün tertemiz yeni leopard kurulu alet ps'de jpege çevirirken resimleri zorlanıyor ya
Tekerlerleğin sürekli dönmesi donma anlamına gelmiyor nedense :)

Çünkü işlemlerin ezici çoğunluğunda daha hızlı ve performanslıydı Ve o pc'nin 2. el piyasa değeri 600 ytl civarıydı

1. sıradaki mac çok bakımlı ve yeni olmasına rağmen psdleri jpege cevirirken kasıyordu. Daha doğrusu 5-15 saniye sürüyordu. Ama pc'de bunun için beklediğimi pek hatırlamıyorum.

2. Sıradaki indesignde pan yaparken tekliyor. Büyük psd dosyalarını açarken kasıyordu 4 bin lira aman yarabbii

3. yü kale bile almıyorum

4. makina emektar olduğu için çok laf etmiycem. After effect kullanmak için PC'ye geçtiler. Yalan olmasın bunun nedenlerinden biri de mac de plug-in yokluğu

Bence maclerinizin altına bakın kesin muska çıkacak lütfen gözlerinize inanın:)

Son düzenleme:

catakbey

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.asyatabela.com
arkadaşlar mac in tabiki artısıda var eksiside ben leopart kullanıyorum usb girişleri 2 adet ve bir birine cok yakın yani kullanışlı değil fakat 7 saat şarjı gidiyor çok hızlı en önemlisi pc gibi hantal değil vay virüs geldi vay sistem çöktü format atmam lazım bunları unutuyorsunuz alışkanlık tabiki ben ilk bir ay çok pişman olduğum mac aldığıma ama şimdi tabi ki mac üstüne laf söylenmez adamlar yapmış yaniii

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Şu mouse konusuna bi açıklık getirmek lazım.
Arkadaşlar. MacOs 9 kullanan işletim sistemlerinde mac mouse ları tek tuşludur.

Ancak macosX ( herhangi bir version) ve ""Migthy Mouse"" Orjinal mac mouse ları aynı zamanda da bir tasarım harikası olduğundan 2. clik yokmuş gibi algılanıyor.

oysaki macosX çıktığından beri üretilen her orjinal mouse da 2. tık vardır. sadece göremiyorsunuz ama parmağınızı olması gereken noktaya bastığınızda ve işletim sisteminde gerekli ayarlamayı yaptığınızda 2. tık olduğunu göreceksiniz...

Hoş... Aple şu an artık tıksız mouse veriyor yeni makinalarıyla. Dokunmatik :)

ayrıca, mac için kullanılan donanım, pc lerinize topladığınız donanımdan farklıdır. Siz dışarıdan bir ram ya da ekran kartı alıp mac inize takabilir ve çalıştıraiblirsiniz ancak aldığınızda size gelen işlemci, ekran kartı ve board kesinlikle ama kesinlikle piyasadan alabileceğiniz nitelikte değil, özel sipariştir. Yani Mac'i özel kılan sadece yazılımı değil, firmanın üretici firmalara uyguladığı bir takım zorunluluklar içeren teknik spesifikasyonlardır. Bunlar; MacOs X için maximum değerde optimizasyon sağlarlar.

Ayrıca; sistemden donanımdan ve windowstan çok iyi anlamadıkça, windows ile iyi bir grafiker olamayacağınız düşünüyorum. Sistem sorunları ile uğraşmaktan muhtemelen fokuslanmanız gereken noktaları kaçıracaksınızdır.

Yani şuraya turuncu buraya mavi atayım derken dınk diye mavi ekran görmek her türlü yaratıcı fikri ezecektir hiş kuşkusuz :)

ama sistem mühendisi seviyesinde windos kullanıcısıysanız tabii ki windows ta da bu işi yapabilirsiniz.

Ama ben bilgisayardan anlamam diyorsanız. O zaman mac'e mecbursunuz. Ço basittir mac. Düğmesine basarsınız ve çalışır. basarsınız ve kapanır. Başka bişey bilmenize gerek yoktur :)

Turgut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir gün msn de volkan hocamla bu konuyu tartışıyorduk mac den nefret ettigini söylüyordu bende mac i savunuyordum.

Her seferinde pc ye format atmaktan bıktıgım için bir anda mac hayranı oluverdim.her ne kadar windows 7 sürümünü çıkartsalarda gözle görülür bir değişiklik olmadıgını düşünüyorum çünkü windows 7 vistanın onarılmış sürümü gibi bir izlenim bıraktı.

İkisinden hangisini tercih edersiniz diye soracak olursanız şimdilik mac diyebilirim ama ileride bill gates U dönüşü yaparsa kararımı bir kez daha gözden geçirme geregi duyarım.

Hatta bir keresinde bill gates beni XP ye ihanet etmekle suçlamıştı windows 7 ye geçtim diye..şaka maka bir yana Şimdilik favorim MAC.:D

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Bir gün msn de volkan hocamla bu konuyu tartışıyorduk mac den nefret ettigini söylüyordu bende mac i savunuyordum.

Her seferinde pc ye format atmaktan bıktıgım için bir anda mac hayranı oluverdim.her ne kadar windows 7 sürümünü çıkartsalarda gözle görülür bir değişiklik olmadıgını düşünüyorum çünkü windows 7 vistanın onarılmış sürümü gibi bir izlenim bıraktı.

İkisinden hangisini tercih edersiniz diye soracak olursanız şimdilik mac diyebilirim ama ileride bill gates U dönüşü yaparsa kararımı bir kez daha gözden geçirme geregi duyarım.

Hatta bir keresinde bill gates beni XP ye ihanet etmekle suçlamıştı windows 7 ye geçtim diye..şaka maka bir yana Şimdilik favorim MAC.:D

"Nefret" demek biraz yanlış olur fakat aşağıdaki bağlantılarda görüşlerini bildiren üyelerimizin mesajlarına aynen katılıyorum:

https://www.grafikerler.net/macmi-pcmi-t1027p21.html#post585344

https://www.grafikerler.net/macmi-pcmi-t1027p21.html#post600568

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
illede mac derim. hem basit hem de sorunsuz bir bilgisayar. virüs olayı yok bi kere.

macservis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar yakında mac alıcam ama
mac'ın +ları neler -leri neler?
bu konuda mac ile ilgili beğendiğiz ve beğenmediğiniz yönlerini paylaşabilirmisiniz...

Saygılar...

- Her dk windows gibi sistemin çökmez...programların kitlendiği zaman yanıt yok gibi saçma bir bahane uydurmaz :) virüs arasanda bulman çok zor...4 Gb ram için yok özel hardware yok 64 bit sistem yükle derdin yok.....

arkadaşında dediği gibi forever MAC...