K. çakıra katılıyorum. Yalan olmasın Mac'in güzelliğinin arada beni çektiği oluyor.
Ama daha önce başka topiclerde de yazdım çalıştığım iş yerlerindeki macler eski sistem olsun os x olsun çok kasıyorlardı. Felaket yavaşlardı. G5 ve g4 ler falan bende fırsat bulabiliyosam kesinlikle macde çalışmamaya başladım.
Ama sonra millet bişey biliyordur atmıyordur bu kadar insan diye bana kötüleri denk gelmiştir diye düşündüm.
Bundan önceki işyerimde
1. 8 çekirdekli 5 gb ramli yenisinin ederi 11 bin YTL'ye gelen bir mac pro
2. Son model 24" 3 ghz core duo işlemcili 4 gb ramlik bi imac 4 bin ytl ye alındı
3. Bir kaç aylık 24" 2.4 ghz işlemcili 4 gb ramlık bir imac 3.500 civarıydı yanılmıyorsam
4. Bizzat kullanmasamda prodüksiyonda sürekli izlediğim 3 senelik alındığında toplam maliyeti 15 bin ytl olan birelki power mac
Ve ben yukarıdaki aletlerden 3 ünü sürekli kullanabilcek durumdayken niye sorunlu bir pc'yi kendi bilgisayarım olarak kullanıyordum biliyormusunuz.
Ankarada son çalıştığım ajansda 11 bin liralık 8 çekirdekli macin feci performansınıda görünce ağzım açık kaldı. Kardeşim dedim artdirektöre yazık bu makinayı aldırmışssın bi işe yaradığı yok. Benim dandik pc çok daha iyi dedim hadi oradan dedi. Benim 2 senelik core 2 duo 4gb ramlı sıradan pc'mi , Mac pronun (3.0 ghz 8 çekirdek 5 gb ram) sadece iview de aynı anda çok resim önizlemesi ile geçebildiğini gördük Ama onun için hala mac daha hızlıydı
Düşünün tertemiz yeni leopard kurulu alet ps'de jpege çevirirken resimleri zorlanıyor ya
Tekerlerleğin sürekli dönmesi donma anlamına gelmiyor nedense
Çünkü işlemlerin ezici çoğunluğunda daha hızlı ve performanslıydı Ve o pc'nin 2. el piyasa değeri 600 ytl civarıydı
1. sıradaki mac çok bakımlı ve yeni olmasına rağmen psdleri jpege cevirirken kasıyordu. Daha doğrusu 5-15 saniye sürüyordu. Ama pc'de bunun için beklediğimi pek hatırlamıyorum.
2. Sıradaki indesignde pan yaparken tekliyor. Büyük psd dosyalarını açarken kasıyordu 4 bin lira aman yarabbii
3. yü kale bile almıyorum
4. makina emektar olduğu için çok laf etmiycem. After effect kullanmak için PC'ye geçtiler. Yalan olmasın bunun nedenlerinden biri de mac de plug-in yokluğu
Bence maclerinizin altına bakın kesin muska çıkacak lütfen gözlerinize inanın