Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mesleğiniz için (grafikerlik:) nelerden vazgeçerdiniz?
zevkli ve bir o kadar da zor olmasına rağmen tatminkar mesleğim.
şu anda başka bir iş yapmaya kalksam da elimin çizgilere gideceği, elime gelen broşürlere yine bir bu işin ehlî edasıyla bakacağım çıkmaz aklımdan ne yapsam da.
çok dirsek çürüttük. lanet ettiğim zamanlar da oldu ama. şimdi gözle görülebilir karşılıklar aldığımı gördüğümde. tek birşey çıkıyor karşıma:
Ben mesleğim için hiçbirşeyden vazgeçmedim. aksine mesleğimin gerekleri için edindiklerim oldu.
hiç bir şeyden vazgeçilmiyor bilakis daha fazla şeyler yapıyorsun, ama hiç bir zaman bir yerde ömür boyu saat 9 da başla akşam belli saatte veya belli olmayan saatte çık işi yanlış, bir şekilde kendi sanatını ticarete de yansıtmak gerekir diye düşünüyorum...
ben kendi adıma öncelikle sosyal yaşamdan vazgeçmiş durumdayım çoğunlukla bilgisayar başında olduğum için bazı geceler uykumdan vazgeçiyorum ve en önemlisi doğup büyüdüğüm KARAMAN'dan vazgeçmiş durumdayım
aaaaa şikayetçi olmayın ama grafiğe bir kere ulaşan bir daha kopamaz, neler kaybettiğimize değil neler kazandığımıza bakalım bence pollyanna gibi hissettim kendimi )
aaaaa şikayetçi olmayın ama grafiğe bir kere ulaşan bir daha kopamaz, neler kaybettiğimize değil neler kazandığımıza bakalım bence pollyanna gibi hissettim kendimi )
Rüveyda haklı Bende eşimin yüzünü haftada bir kez görüyorum... En fazla haftada bir kez aynı masada yemek yiyoruz.. Kızım bakıcısını anne yerine koymaya başladı uykusuzluk ayrı bir dert... Ama yinede değer ben mesleğimden vazgeçemem çok emek harcadım çünkü... Arkadaşlar birçok kişinin imrendiği, herkezin üstesinden gelemediği, güzel bir mesleğimiz var... Zor olsada kimse bunu anlamasada işimizi zevk aldığımız için yapıyoruz... İstemeyerek grafikerlik yapan çok azdır herhalde...
Neden herkes bu kadar şeyden vazgeçmiş tam olarak anlamadım doğrusu. Bende evliyim mesleğimi hiçbir şeyden vazgeçmeden sürdürüyorum ayrıca aile ve sosyal faaliyetlerime engel olabilecek bir neden olmadı. Bazen saatlerce mesai yaptığım tatil günlerimdede çalıştığım zamanlar oluyor tabiki ama bu her meslekte olağan bir durum.. Bu mesleğe gönül verdiğim için girdim severek yapıyorum hiçbir şeyden kopmadan sevdiklerime de zaman ayırarak devam ediyorum.
valla bazen sağlığımdan vazgeçtiğimi düşünüyorum çünkü insanlara düşünce pazarlamak kadar zor bişey yok bazen çok sinir olabilyorum sonra aklıma ilk bu işe başlağında yolda yürüken yaptığım afişlerin yanından geçerken nasıl gurulandığım gelince yelkenleri suya indirip tekrar seviyorum bu işi gerçektende bu işe bulaştığın zaman bakşa bişey yapamıyosun