Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Montaj Hazırlığının Püf Noktaları!!!

uguraydogar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok handemir arkadaşımız işin temelini cros ları revoltayı v.s güzelce anlatmış zaten burada ki herkeste profesyonel çalışanlar değil, profesyonel arkadaşlarda ellerinden geldiğince bilgilerini paylaşmış. Montajın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız da var bu da onların "demek ki işler böyle oluyormuş" dedirten bir anlatım sunmuş eline ve emeğine sağlık teşekkürler...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok handemir arkadaşımız işin temelini cros ları revoltayı v.s güzelce anlatmış zaten burada ki herkeste profesyonel çalışanlar değil, profesyonel arkadaşlarda ellerinden geldiğince bilgilerini paylaşmış. Montajın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız da var bu da onların "demek ki işler böyle oluyormuş" dedirten bir anlatım sunmuş eline ve emeğine sağlık teşekkürler...

çok teşekkür ederim beni anlayan güzel açıklamınız için.
üzerinde emek verdiğim konumun bu şekilde dağılması beni bir hayli üzmüştü açıkçası.

yüreğine sağlık...

Murat Aydıner

🌱Yeni Üye🌱
Sn. Handemir, bende istemezdim konunuzun bu şekilde dağılmasını üzgünüm, tekrardan teşekkürler emek vermiş gayet güzel bir şekilde anlatmışsınız montajı.

freediz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilk sayfaya baktığımda bir hatayı farkettim ama üye arkadaşım o konuya değinmiş. Açığa kavuştuğuna göre sorun yok güzel bilgiler sunmuşsun emeğine sağlık

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk sayfaya baktığımda bir hatayı farkettim ama üye arkadaşım o konuya değinmiş. Açığa kavuştuğuna göre sorun yok güzel bilgiler sunmuşsun emeğine sağlık

hata derken daha açıklayıcı bilgi verebilirdiniz. (ilk sayfa dediğiniz yerin neresi olduğunu hiç anlamadım)
sözkonusu montajda hiçbir hata yok.
gayet güzel bir şekilde basılmış ve müşteriye teslim edilmiştir.

arkadaşın bahsettiği ek bir bilgi idi.
çok sayfalı yada tel dikişli bir iş olsaydı mücellit aşamasında mücellit açısından işin, revoltada kafakafaya bağlanmasıydı.

betülk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben freehand de convert yaparken tum ısı nasıl kontrol etmelıyız dye soruyorum lutfenn cavap beklıyorum

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
freehand'te, hapsedilmiş fontlar select all yapılsada convert edilemez.
Bunu önlemek için Edit menüsünden File&Replace bölümünde Select seçeneğine gelip Attiribute kısmını font'a getirip find butonuna tıkladığımızda dökumanda hapisli yada açıkta ne kadar font varsa seçili hale gelecektir. Convert işlemini bu şekilde yaparsak hatayı tamamen ortadan kaldırmış oluruz.

saygılarımla

ceyhun32

🌱Yeni Üye🌱
bana renk skalası lazım arkadaşlar cdr. formatında olursa çok sevinirim

argiso

🌱Yeni Üye🌱
Tek kelime ile harika bilgiler. Ellerine sağlık.

mambocci

🌱Yeni Üye🌱
Olay budur. Emeğine sağlık çok güzel anlatım. Uzun zamandır meark ediyordum bunları. Çok sağol

EdaLım

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında bende hala korkuyorum montaj yaparken taşma verirken ... ama riskli olsada bişeyleri yapmanın hazzını yaşamak daha güsel iş basıldıktan sonra numune geldiğin de bi çocuk gibi bunu ben yaptım diyorum :D:D

Beka

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynen güzel bi paylaşım bi grafikerin bilmesi kendi adına fayda sağlayacağı bi ders olmuş eline sağlık

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
işte Grafikerler.net i bunun için seviyorum.

Bir şey anlatırken hiç bilmeyen birinin anlayacağı gibi açıklayıcı terimler ve resimler kullanılıyor.

okurken kafanızda "?" kalmıyor.

" Montaj Hazırlığının Püf Noktaları!!! " deyince hakikaten püf noktası yakalayabiliyor insan.

Saolasınız, mutlu ve başarılı olasınız.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
işte Grafikerler.net i bunun için seviyorum.

Bir şey anlatırken hiç bilmeyen birinin anlayacağı gibi açıklayıcı terimler ve resimler kullanılıyor.

okurken kafanızda "?" kalmıyor.

" Montaj Hazırlığının Püf Noktaları!!! " deyince hakikaten püf noktası yakalayabiliyor insan.

Saolasınız, mutlu ve başarılı olasınız.

yorumunuz beni gerçekten mutlu etti şu an :rolleyes:
size ve yorum yapan, konuyu okuyan bütün arkadaşlara ben teşekkür ederim.

canbaz18

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler emeğine sağlık hande montaj konusu ve kağıt ölçüsüne göre bir işi çalışıp montajlamak bir grafikerin öğrenmesi gereken en önemli konuların başında geliyor.Emeğine sağlık sayende bir çok şeyi daha öğrendim hakkını helal et. leventerdoğan kardeşimimizin dediği gibi anlatılan konular resimli olarak anlatıldığında dahada kolay anlaşılıyor ve hafızada kalıcı oluyor, bunun içinde ayrıyeten uğraştığın, edindiğin bilgileri diğer insanlarla paylaşmak konusunda ne kadar istekli olduğun dahada iyi bi şekilde belli oluyor. Bunun içinde ayrıca TEŞEKKÜRLER....

Son düzenleme:

hakankasap

🌱Yeni Üye🌱
valla ben yapılan montajın kafa kafaya bakması gerktiğini biliyorum ve senelerdir öyle yapıyordum matbaada bir montajcı olarak söylüyorum çünkü filmci arakadaşların hatasını hep kesip biçip düzeltiyoruz matbaada ama matbaacınız nasıl istiyorsa öyle yapmak daha iyidir

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
valla ben yapılan montajın kafa kafaya bakması gerktiğini biliyorum ve senelerdir öyle yapıyordum matbaada bir montajcı olarak söylüyorum çünkü filmci arakadaşların hatasını hep kesip biçip düzeltiyoruz matbaada ama matbaacınız nasıl istiyorsa öyle yapmak daha iyidir

kesinlikle haklısınız. bu iş için ayak ayağa bağlanması sorun teşkil etmiyor, dikiş olmadığı için. Ama kafa kafaya bağlamak alışkanlık haline getirilmeli. tabii matbaanın farklı bir yönlendirmesi yok ise.

_xecee

🌱Yeni Üye🌱
gercekten ise yeni baslayanlar icin cok ii bir ders olmus gercekten ise ilk basladigim zamanlar okumayi cok isterdim o zamanlar en cok hata yaptigim konuydu gercekten cok guzel hazirlamissin hande demir emegine saglik