Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nasıl logo yapabilirim, fikir olarak yardım (''D.N.A.'' İsminde Boya firması)

denemelog

🌱Yeni Üye🌱
Benden ''D.N.A.'' isimli, baskı boyası ticareti yapan bir firma için logo tasarlamam istendi. Firma bir kaç yere barvurmuş. Bir kişi, şirketin eski logo olan kurucusunun baş harfini lale şekli yapıp ortasına yerleştirmiş. Çok hızlı yapıp kalitesi beğenilmediğinden kabul edilmemiş. Sıradaki atağı ben yapmalıyım ama logo olarak aklımda bir fikir yok.

Benzer konular

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benden ''D.N.A.'' isimli, baskı boyası ticareti yapan bir firma için logo tasarlamam istendi. Firma bir kaç yere barvurmuş. Bir kişi, şirketin eski logo olan kurucusunun baş harfini lale şekli yapıp ortasına yerleştirmiş. Çok hızlı yapıp kalitesi beğenilmediğinden kabul edilmemiş. Sıradaki atağı ben yapmalıyım ama logo olarak aklımda bir fikir yok.

bak eğer firma yeni bir firma ise akılda kalıcı bir logo yapman gerekiyor oda nasıl biliyor musun ? ya çok kötü yapıcaksın insanlar dicek ki dna şirketinin logosu ne kadar kötü " hop akılda kalıcı olcak " yada böyle farklı bi motiflerle süsleyip yada sadece D.N.A baskı gibi yazıcaksın. yada tam olarak firma ne iş yapar bilmem ama bir baskı boyası resmi kutu falan bişe koycaksın ortasına bir yuvarlak alan açıp sanki dna örneklerini inceliyormuş gibide yapabilirsin. Yani insan dna sına doktorlar baskı dna sına biz bakarız gibilerinden :) Ama kurumsal bir firma ise önceden beri var olan bir firma ise " yaptığın logo tasarımının en az 50 yıl o şirketi götürmesi lazım " yani kurumsal birşeyler. Oda bir karakter çizimi yada logo çizimi. Yada background renki oluşturarak üstüne sadece dna yazmak da olabilir.

denemelog

🌱Yeni Üye🌱
Firma 10 yıldan fazla varmış. Bir yıl içinde yurt dışına satış yapma potansiyeli için kendileri hazırlanma süreçleri içindeler. Daha başka dikkat edilecek özellik yok herhalde. Logonun iyi şekilde akıllarda kalması ve çok uzun süre kullanmak istediklerini bildirmişlerdi başta. Bende ilk olarak karakter düşündüm. Bukalemun, arı, karınca vs. Ama olayla nasıl bağlasam diye düşünüyorum. Doğru yoldayım demek.

denemelog

🌱Yeni Üye🌱

Çok teşekkür ederim. Ayrıca araştırdığım ama emin olmadığım bir sorum var. Ben pS. kullanıyorum. Bu yaptığım logonun kağıt basımı (Widht : 19cm, Height : 14cm) Bu ölçülerde olacak. Yaptığım araştırmaya göre bu oran için ( Dijital baskılar içi DPİ 88 ) ( ofset baskılar için DPİ 300 ) deniliyor. Yani dijital baskıda DPİ arttırırsam ebatımı büyüyor? Mesela DPİ 300 yaptım ama ben 19cm x 14cm istiyorum. Bunu basmazmı ? Birde ne baskı olursa olsun 16 bit kullanın gibi bilgiler topladım. Doğrumu bunlar.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok teşekkür ederim. Ayrıca araştırdığım ama emin olmadığım bir sorum var. Ben pS. kullanıyorum. Bu yaptığım logonun kağıt basımı (Widht : 19cm, Height : 14cm) Bu ölçülerde olacak. Yaptığım araştırmaya göre bu oran için ( Dijital baskılar içi DPİ 88 ) ( ofset baskılar için DPİ 300 ) deniliyor. Yani dijital baskıda DPİ arttırırsam ebatımı büyüyor? Mesela DPİ 300 yaptım ama ben 19cm x 14cm istiyorum. Bunu basmazmı ? Birde ne baskı olursa olsun 16 bit kullanın gibi bilgiler topladım. Doğrumu bunlar.

Logo tasarımlarının vektörel programlarda yapılması sonraki aşamalar için kolaylık sağlayacaktır. Misal en ufak baskı çeşitlerinden firma kaşesinden tutunda bina giydirmede kullanılan metrelerce büyüklüğündeki çalışmalarda deforme ve bozulma ve renk değişiklikleri veya alternatiflerinde sıkıntı söz konusu olmayacaktır.

19 x 14 ebadında matbaa ve dijital baskılara 300 dpi yeterli gelecektir.

Çok daha büyük işlerde dpi düşebilirsiniz.

denemelog

🌱Yeni Üye🌱
sunum için basit bir şey yaptım. Lale istediler ama bunu sunacam sonra asıl tasarımı göstereceğim.
DCslr.png

cokhosh

🌱Yeni Üye🌱
sunum için basit bir şey yaptım. Lale istediler ama bunu sunacam sonra asıl tasarımı göstereceğim.
DCslr.png
bu biraz ilahi bir sembole benzemiş
içindeki M de görünmüyor içerde kaybolmuş
kusura bakmayın teşbih yaparak yorumladım

denemelog

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim benim böyle yorumlara ihtiyacım var işte.