Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nasıl yapabilirim?

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Nasıl yani !! Ben müşteriyim...Logo tasarlattırıyorum ama bende master çizimler yok! şaka mı bu?

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
profesyonel ajanslar vermezz

Profesyonellikle uzaktan yakından alakası yok.

Müşteri bedelini ödediği hizmeti, yani çalışmayı vektörel olarak alma hakkına sahiptir.
Tersi bir durum söz konusuysa şayet ajansın etik değerleri sorgulanmalıdır.

fatma potak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vermezlerse yaptıkları logo değişip onlardan tamamen cıkmıs olur.Sonucta yapıyoruz bi türlü.

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Profesyonellikle uzaktan yakından alakası yok.

Müşteri bedelini ödediği hizmeti, yani çalışmayı vektörel olarak alma hakkına sahiptir.
Tersi bir durum söz konusuysa şayet ajansın etik değerleri sorgulanmalıdır.

Bence konuyu saptırdınızzz .. Örnek şu ; ben bi ajansta çalışıyordum bi restauranttan geldiler broşür yaptırcaz dediler tamam yapalım orjinal fotoğraflarının konulmasını istediler önceden başka bi ajansa broşür yaptırmışlardı ordan almaya gittiler fotoğrafları ordaki profesyonel ajans vermedi fotoğrafları mecburen tekrardan çekmek zorunda kaldılar.. Aynı olay aynı şey işte

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence konuyu saptırdınızzz .. Örnek şu ; ben bi ajansta çalışıyordum bi restauranttan geldiler broşür yaptırcaz dediler tamam yapalım orjinal fotoğraflarının konulmasını istediler önceden başka bi ajansa broşür yaptırmışlardı ordan almaya gittiler fotoğrafları ordaki profesyonel ajans vermedi fotoğrafları mecburen tekrardan çekmek zorunda kaldılar.. Aynı olay aynı şey işte

Konunun neden saptığı şimdi anlaşıldı. Biz logodan bahsediyoruz, siz fotoğraftan. Evet bir ajans kullandığı, kendine ait resimleri/kendisinin çektiği resimleri başka bir ajansa vermek zorunda değildir. Ama logo tasarlamış ise vektörel çizimlerini vermek zorundadır.. İki konunun birbiri ile alakası yok...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑

Bende onu diyorum, burada bir çelişki var.
Yani ücrete tabi değil mi fotoğraflar/fontlar, ya da çalışmanın orjinal halini verirken fotoğraflar/fontlar siliniyor mu?
Sırf fotoğrafları/fontları her neyse vermemek için mi çalışmayı vermiyor ajans ne saçma bir uygulamadır bu...

Demek istediğim kullanılan materyallerin ücreti zaten alınıyor, ee neyin kavgası bu?

Konunun neden saptığı şimdi anlaşıldı. Biz logodan bahsediyoruz, siz fotoğraftan. Evet bir ajans kullandığı, kendine ait resimleri/kendisinin çektiği resimleri başka bir ajansa vermek zorunda değildir. Ama logo tasarlamış ise vektörel çizimlerini vermek zorundadır.. İki konunun birbiri ile alakası yok...

Hımm demek öyle.. Bilgi için teşekkürler..

Son düzenleme:

fatma potak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet bi logo icin ajanslarda gayet iyi rakamlar alınıyor.Bunun parasını ödüyorsa eğer firma her yerde aynı logoyu kullanmak hakkıdır.Bunu yapan ajanslar haksızdır bence.