Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Neden FaceBook'um yok?...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
:utann: Önemli yerlerde tanıdıklarım var..ayrıca google 'İsim Soyisim | Facebook' yazarsan kimin olup olmadığı çıkıyor:p

picture1uod.png

:rofl::rofl::p

Bir arkadaşım sağolsun.. girip Onur Karadağlı diye aradı... sanırım Bu isim sadece bana Özel değil.. maalesef...

bbbbb.jpg

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Facebook a site yüzünden üye oldum. İyi ki de olmuşum. Bir çok konuda facebook grubundan toplu atılan site ile ilgili mesajlar sayesinde sitedeki bazı konularda haberdar olmayan üyelere ulaşmak için güzel bir yöntem. Eğer hala facebook unuz yoksa ve sitedeki önemli olayları kaçırmak istemiyorsanız. Facebook grafikerler.net grubuna üye olarak bu sorunu aşabilirsiniz. :)

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Benimde yok bana boş geliyor.Yok şarkı gonderdim yok içki gonderim falan filan ayrıca bence çok amele dolu :D

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Facebook a site yüzünden üye oldum. İyi ki de olmuşum. Bir çok konuda facebook grubundan toplu atılan site ile ilgili mesajlar sayesinde sitedeki bazı konularda haberdar olmayan üyelere ulaşmak için güzel bir yöntem. Eğer hala facebook unuz yoksa ve sitedeki önemli olayları kaçırmak istemiyorsanız. Facebook grafikerler.net grubuna üye olarak bu sorunu aşabilirsiniz. :)

İşte bilinçli bir kullanıcı.. bu tür yaklaşımlara lafımız sözümüz yok arkdaşlar.. Demeye çalıştığımız şey.. Gökhan Tekin'ininde bir kaç mesaj üstte belirttiği gibi bağımlılık seviyesi ve yozlaşma derecesi.. Yoksa teknoloji karşıtı insanlar değiliz ama insanlığında face book'tan ibaret olmadığını bilmeliyiz..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ayrıntıyı farketmediniz mi bilmiyorum ama Onur Bey i ararken aşağıda Seda Sayan Tarikatı diye de bir grup çıkmış :worried:Bakın tekrar fotoya :D
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Buarada Sayın yardımcı Adminim Volkan Tekin, :wink: ben değil sitede diğer facebook u olmayan arkadaşlara karşı yapılan bir mahalle baskısı hissettim gibi :rofl: :rofl: :rofl:
Yani biraz daha belli etmeden yapın bari :rofl: :rofl: :rofl:Saygılar
Hörmetler efendim:rofl:

Dorukhan

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.oxfam.org
Bende de var ama hiç girmiyorum bence cok luzumsuz yani eski arkadaşlara bakmak için aldım yoksa benim neyime :)) Bi de sitenin grubuna uye oldum :))

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Seda sayan tarikatıyla aynı sayfada olucağıma hiç kayıt olmam daha iyi:p

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl::rofl:
Ya bencede ya :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Benden başka bir sen farkettin bravo valla :wink:

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
benimde yok arkadaşalar hayatımda bir eksiklik görmüyorum yokk diye ben çok memnunum olmadığı için benim grafikeler.net var başka bagımlılık istemiyorum hayatımda :D:D:D:D

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl::rofl:
Ya bencede ya :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Benden başka bir sen farkettin bravo valla :wink:

Bende fark ettim de.. :D sesimi çıkarmıyom susun susun.. ben olmasamda onlar Onur Karadağlı yazıyor işte.. ve altında Seda ablam.. :D al sana Face Book

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bende fark ettim de.. :D sesimi çıkarmıyom susun susun.. ben olmasamda onlar Onur Karadağlı yazıyor işte.. ve altında Seda ablam.. :D al sana Face Book

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Tamam tamam sustum,işte faa-cee-buk budur arkadaşlar :D :D :D

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Aslında olayı sadece Facebook gibi bir siteyle sınırlamak yanlış... Bence internet başlı başına bir sorun ve başlı başına bir nimet.. Bu ne çelişki diyeceksiniz... İletişim ve teknoloji ispatlanmıştır ki üretenden çok, etkili bir biçimde kullanana müthiş faydalar sağlamaktadır... Mesela 15 yıl önce bir kertenkelenin anatomisi ile ilgili bir ödev hazırlamanız gerektiğinde en yakın kütüphaneye -ki bu birçok şehirde kilometrelerce ötede ve sadece bir tanedir ve girmek için üye olmak, öğrenci kimliği, ikametgah zırt pırt bin tane prosedür gerektiren bir yerdi- gitmek zorundaydınız.. Kütüphanede ilgili kitapları bulup, okuyup özet çıkartmak mantığıyla el ile yazarak ödevinizi tamamlayabiliyordunuz. Fakat şimdi bir arama motoruyla ulaşmak istediğiniz bilgiye çoğunlukla birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz ve Ctrl - P ile istediğiniz kadar çıkış alabiliyorsunuz :) Bu işi faydalı kısmı.. Bunu yapabilene tebrikler... Zararlı kısmı ise yine istediğiniz bilgiye anında ulaşmakla ilgili, çünkü yararlı zararlı, yalan doğru herşeye ulaşabiliyorsunuz... Sansürsüz ve kontrolsüzce ulaşabiliyorsunuz...

Bunun yanında işin bir de sosyal boyutu var ki Onur'un dile getirdiği konu bu... Hobiler, boş vakit öldürmek, oyun oynamak, sohbet etmek, biryerlere gitmek, birşeyler izlemek, birşeyler okumak vs. vs. bunların hepsi geçmiş zamanda fiilen yapılan eylemlerdi ama şimdi ekranın karşısında oturarak, bir tuş takımı ve bir fare yardımı ile yapılabiliyor.. Bu da doğal olarak insanı tembelliğe ve anti-sosyalliğe itmekte, toplumsallıktan, grup hareketlerinden uzaklaştırmakta... Kendinize bir sorun en son ne zaman birine mektup veya tebrik kartı gönderdiniz... Ben size söyleyeyim şu an 15 -20 yaş arasında olan birçok genç henüz bir mektup bile yazmamıştır... Çünkü e-posta denen birşey var artık :) Peki ankesörlü telefon kullanan kaldı mı? Cep telefonu var ya artık :) İlk cep telefonlarını hatırlayın, kısa mesaj bile gönderemiyordu, çünkü asıl amaç iletişimdi, yani birinin bir diğeriyle konuşması.. Ama şimdi iş eğlence oldu, resim de çek, müzik de dinle, internete de gir vs. vb. Bunların bilincinde olan üretici firmalar da insanların taleplerine göre, sözümona insanların hayatını kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren yeni icatlar yapmaktadır... Fakat bunun sonucunda tamamen içe kapanık, sosyal kişilik bakımından zayıf ve tembel, belli bir hayat görüşü, felsefesi, bir ideali olmayan, kaygı ve sorunları akşamki dizinin sonucundan ibaret, güvensiz, korkak, dünyada olan bitenden bihaber, duyarsız, sağduyusuz, boş insanlar yetişmekte...

Yani demem o ki; iletişim teknolojisi artık bir hayat tarzı oldu... İşin tehlikeli yanı bu işte...

Saygılar...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında olayı sadece Facebook gibi bir siteyle sınırlamak yanlış... Bence internet başlı başına bir sorun ve başlı başına bir nimet.. Bu ne çelişki diyeceksiniz... İletişim ve teknoloji ispatlanmıştır ki üretenden çok, etkili bir biçimde kullanana müthiş faydalar sağlamaktadır... Mesela 15 yıl önce bir kertenkelenin anatomisi ile ilgili bir ödev hazırlamanız gerektiğinde en yakın kütüphaneye -ki bu birçok şehirde kilometrelerce ötede ve sadece bir tanedir ve girmek için üye olmak, öğrenci kimliği, ikametgah zırt pırt bin tane prosedür gerektiren bir yerdi- gitmek zorundaydınız.. Kütüphanede ilgili kitapları bulup, okuyup özet çıkartmak mantığıyla el ile yazarak ödevinizi tamamlayabiliyordunuz. Fakat şimdi bir arama motoruyla ulaşmak istediğiniz bilgiye çoğunlukla birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz ve Ctrl - P ile istediğiniz kadar çıkış alabiliyorsunuz :) Bu işi faydalı kısmı.. Bunu yapabilene tebrikler... Zararlı kısmı ise yine istediğiniz bilgiye anında ulaşmakla ilgili, çünkü yararlı zararlı, yalan doğru herşeye ulaşabiliyorsunuz... Sansürsüz ve kontrolsüzce ulaşabiliyorsunuz...

Bunun yanında işin bir de sosyal boyutu var ki Onur'un dile getirdiği konu bu... Hobiler, boş vakit öldürmek, oyun oynamak, sohbet etmek, biryerlere gitmek, birşeyler izlemek, birşeyler okumak vs. vs. bunların hepsi geçmiş zamanda fiilen yapılan eylemlerdi ama şimdi ekranın karşısında oturarak, bir tuş takımı ve bir fare yardımı ile yapılabiliyor.. Bu da doğal olarak insanı tembelliğe ve anti-sosyalliğe itmekte, toplumsallıktan, grup hareketlerinden uzaklaştırmakta... Kendinize bir sorun en son ne zaman birine mektup veya tebrik kartı gönderdiniz... Ben size söyleyeyim şu an 15 -20 yaş arasında olan birçok genç henüz bir mektup bile yazmamıştır... Çünkü e-posta denen birşey var artık :) Peki ankesörlü telefon kullanan kaldı mı? Cep telefonu var ya artık :) İlk cep telefonlarını hatırlayın, kısa mesaj bile gönderemiyordu, çünkü asıl amaç iletişimdi, yani birinin bir diğeriyle konuşması.. Ama şimdi iş eğlence oldu, resim de çek, müzik de dinle, internete de gir vs. vb. Bunların bilincinde olan üretici firmalar da insanların taleplerine göre, sözümona insanların hayatını kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren yeni icatlar yapmaktadır... Fakat bunun sonucunda tamamen içe kapanık, sosyal kişilik bakımından zayıf ve tembel, belli bir hayat görüşü, felsefesi, bir ideali olmayan, kaygı ve sorunları akşamki dizinin sonucundan ibaret, güvensiz, korkak, dünyada olan bitenden bihaber, duyarsız, sağduyusuz, boş insanlar yetişmekte...

Yani demem o ki; iletişim teknolojisi artık bir hayat tarzı oldu... İşin tehlikeli yanı bu işte...

Saygılar...

Tebrik ederim önder..Gerçekten güzel yazmışsın. Ama teknolojiye aç bir kesimden sonra şuan 15-20 yaş arasının yaşadıkları gayet doğal diyebiliyorum.
Eline sağlık.

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
benim facebookum var olmasındanda hiçbir zaman pişman olmadım.evt söylediklerinizde haklısınz belki ama amacına göre kullandıktan sonra bu dediklerinizden bazıları etkisiz kalıyo çocuklu aşkınızı bile bulabiliyosunuz.miraycım bu arada bizim kampüsün hepsi facebookta:D

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Tebrik ederim önder..Gerçekten güzel yazmışsın. Ama teknolojiye aç bir kesimden sonra şuan 15-20 yaş arasının yaşadıkları gayet doğal diyebiliyorum.
Eline sağlık.

Katılmıyorum creedwar, teknolojiye aç olan bizler olmalıydık, yani 25-40 yaş arası kesim, çünkü teknolojinin olmadığı ya da bize yetersiz geldiği dönemde yaşayan bizlerdik... 20 yaş altı gençler çocukluğunda uzaktan kumandalı arabalar kullanmadı mı, sen arabanı tahtadan, çamurdan yaptın da onun için teknolojiye açsın... Peki zaten teknolojinin açık büfe sunulduğu dönemde yetişen çocuk neden aç olsun ki?

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
FaceBook kullanmıyorum.

karantina

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
deryademir83.blogspot.com
bende üyeydim ama iptal ettim herşeyin sanal olduğu bir ortamda daha fazla sanal kalmak istemedim.Cem Yılmaz'ın konuyla ilgili çok komik bir tespiti vardı.Diyo ki "ya ilkokulda aaa kalemimi veyyy aaa gey ziy çaydı eheh hede" yi paylaştığım birini bulunca napcam Ayşe kaça geçtin?okumayı söktün mü dicem:)bence de aynen böyle geçmiş geçmişte kalmalı zaten şuan yanımızda olanlar gerçek dostlarımızmış demek ki diğerleri sırf friends kalabalığı bence...1-2 yıl sonra facebook ta gelir geçer bu ülke ne yonjalar,ne arkadaşlık siteleri gördü:)bunu da tüketelim,sıkılalım yeni uğraşlarda yine buluşuruz zaten:)Buarada facebook u en çok kullanan 2.ülkeymişiz herkesi kutluyorum:)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılmıyorum creedwar, teknolojiye aç olan bizler olmalıydık, yani 25-40 yaş arası kesim, çünkü teknolojinin olmadığı ya da bize yetersiz geldiği dönemde yaşayan bizlerdik... 20 yaş altı gençler çocukluğunda uzaktan kumandalı arabalar kullanmadı mı, sen arabanı tahtadan, çamurdan yaptın da onun için teknolojiye açsın... Peki zaten teknolojinin açık büfe sunulduğu dönemde yetişen çocuk neden aç olsun ki?

İlk söylediklerine katılmamla beraber şu son sözünede bir iki ilave ve karşıt bakış açısı sunayım..

Bizler çamurda civi oynarken tahtadan arabalara bulaşık teli ile direksiyon yaparken acıktık.. evet haklısın şimdiki nesil açık büfe teknolojiyle yetişiyor ama maalesef senin söylediğin gibi doymuyor, nedenmi?

İnsan oğlu yaratılışından beri doymadı, keşfetti, istedi ve elde etti ancak hala istiyor ve asla doymuyor, zaten doyması doğasına aykırı olurdu.. Şimdi bizler bu zamana kadar olan teknolojiyi doyum noktası olarak kabul ediyoruz, dedik ya biziim arabalar tahtadandı o yüzden biz doyduk diyoruz ama bu gün yetişen gençlik hala aç çünkü bizim maksimumuz onların minimumu...

Bundan 30 yıl sonrayı hayal etmek istemiyorum.. Bir filmde görmüştüm cinsel berebarliği bile kafalarına taktıkları bir kask ile kablolarla yaşıyorlardı.. sanırım bizler dur demez isek yada en azından yavaşlatmassak, o filmdeki kareler hiç uzak değil..

İşin ilginç yanı ise hiç tahtadan arabası olmayan bir insanın bilmediği bir zevki dolayısıyla istemiyor olması ve elindekiyle yetinmektense ileri gidip bizlere çok saçma ve yozlaşma olarak gelen şeylerin onların bünyesinde normal olarak kabul görmesi..

Kısacası biz dur desekte durmayacak ve artık cinsel ilişkide iki ucu kablolara bağlı kaskların kafaya takılmasıyla yaşancak, bu olay bize garip... yeni nesile sıradan gelecek..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Aynı şeyden bahsediyoruz önder. 25-40 yaş arası kesimin taa 95 lerde tanıştığı cep tel.leri, bilgisayarlar, internet, icq, mirc.. bizim sayemizde durum böyle.. Kimse suçlanamaz..bizim nesil başlattı sonrakiler anti sosyalleşti..Bizde hala sosyallik var ama bizden sonrakiler (15-20) için zor..