Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Neden FaceBook'um yok?...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Onur elbette insanoğlu doyumsuzdur, fakat bu anlamda obez olmanın da bir manası yok di mi.. Yani işte yine başa döndük, herşeyi yerinde, zamanında ve etkili kullanmak en güzeli değil mi...? Google'de arat ödevini, yap, kütüphaneye kadar yorulma ama bir zahmet tiyatroyu da internetten izleme, kitabı pdf dökümanından okuma, hatta onu da geçtim, Counter bilmem ne oynayacağına bir kitap oku PDF de olsa... askerdeki arkadaşına bir mektup yaz, e-posta gönderme, doğum günü olan arkadaşına e-kart gönderme, bir çorap al bizzat yanına git yanağından öp... Arkadaşınla internet kafede buluşacağına basketbol maçını izlemeye git... vs. vs. Demek istediğim biraz bundan, biraz şundan, biraz dizi, biraz kitap, biraz internet biraz siyaset.. Obez olmayalım.. Sınırsız internetin anlamı interneti sınırsızca kullan, hiç başından kalkma demek değil....

Aynı şeyden bahsediyoruz önder. 25-40 yaş arası kesimin taa 95 lerde tanıştığı cep tel.leri, bilgisayarlar, internet, icq, mirc.. bizim sayemizde durum böyle.. Kimse suçlanamaz..bizim nesil başlattı sonrakiler anti sosyalleşti..Bizde hala sosyallik var ama bizden sonrakiler (15-20) için zor..

Peki madem aynı fikirdeyiz, o zaman biraz da iğneyi kendimize yani eskiyi de ve yeniyi de bilen, açlığı da tokluğu da bilen, tahta arabayı da uzaktan kumandalı arabayı da bilen bize batıralım. Sonuçta neyin doğru neyin yanlış olduğunu yeni yetişen kuşaktan daha iyi biliyoruz. Bir gencin, bir Türk gencinin aslında nasıl yetişmesi gerektiğini, sosyal anlamda nasıl bir genç kuşak olması gerektiğini biz daha iyi bilmiyor muyuz? Peki biz duyarsız olabilir miyiz, onları iyiye, doğruya yönlendirmemekle hata yapmıyor muyuz... Kendimize duyarsız diyebilir miyiz bu anlamda... Yoksa biz de açlığımızın kurbanı mı olduk...? Peki bu teknoloji denen ve doğru kullanılmadığında çok tehlikeli olan bu canavarı nasıl ehlileştirebiliriz.?

Bu konuda ne yapabiliriz...? Eğer bu küçük çaplı bir devrimse neden lider bekleyelim, neden lider biz olmayalım? Yeni kuşağı nasıl iyiye yönlendirebiliriz, bunu tartışalım...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Onur elbette insanoğlu doyumsuzdur, fakat bu anlamda obez olmanın da bir manası yok di mi.. Yani işte yine başa döndük, herşeyi yerinde, zamanında ve etkili kullanmak en güzeli değil mi...? Google'de arat ödevini, yap, kütüphaneye kadar yorulma ama bir zahmet tiyatroyu da internetten izleme, kitabı pdf dökümanından okuma, hatta onu da geçtim, Counter bilmem ne oynayacağına bir kitap oku PDF de olsa... askerdeki arkadaşına bir mektup yaz, e-posta gönderme, doğum günü olan arkadaşına e-kart gönderme, bir çorap al bizzat yanına git yanağından öp... Arkadaşınla internet kafede buluşacağına basketbol maçını izlemeye git... vs. vs. Demek istediğim biraz bundan, biraz şundan, biraz dizi, biraz kitap, biraz internet biraz siyaset.. Obez olmayalım.. Sınırsız internetin anlamı interneti sınırsızca kullan, hiç başından kalkma demek değil....

Peki madem aynı fikirdeyiz, o zaman biraz da iğneyi kendimize yani eskiyi de ve yeniyi de bilen, açlığı da tokluğu da bilen, tahta arabayı da uzaktan kumandalı arabayı da bilen bize batıralım. Sonuçta neyin doğru neyin yanlış olduğunu yeni yetişen kuşaktan daha iyi biliyoruz. Bir gencin, bir Türk gencinin aslında nasıl yetişmesi gerektiğini, sosyal anlamda nasıl bir genç kuşak olması gerektiğini biz daha iyi bilmiyor muyuz? Peki biz duyarsız olabilir miyiz, onları iyiye, doğruya yönlendirmemekle hata yapmıyor muyuz... Kendimize duyarsız diyebilir miyiz bu anlamda... Yoksa biz de açlığımızın kurbanı mı olduk...? Peki bu teknoloji denen ve doğru kullanılmadığında çok tehlikeli olan bu canavarı nasıl ehlileştirebiliriz.?

Bu konuda ne yapabiliriz...? Eğer bu küçük çaplı bir devrimse neden lider bekleyelim, neden lider biz olmayalım? Yeni kuşağı nasıl iyiye yönlendirebiliriz, bunu tartışalım...

Yeni kuşağın önüne geçilemiyecek kadar dağıldığı düşüncesindeyim. Biz kendi açlığımızı bastırmak için bilgisayarlara gömülürken, bizden gördüklerini yaşıyorlar..

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
ben kullanıyorum ....
kredi kartı gibi gibidir facebook duzgun kullanırsanız yararınıza duzgun kullanmazsanız zararınıza :D

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Yeni kuşağın önüne geçilemiyecek kadar dağıldığı düşüncesindeyim. Biz kendi açlığımızı bastırmak için bilgisayarlara gömülürken, bizden gördüklerini yaşıyorlar..

Bence o kadar karamsar olma :) Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Doğru eğitim ve yönlendirmeyle çok ol katedilebilir. Hatırla, hepimizin çocukken özendiği, kendine idol seçtiği bir abisi, ablası vardı.. Biz de abi, abla olabiliriz.. Bilgisayarlara gömülerek de bir kıvılcım başlatabiliriz...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence o kadar karamsar olma :) Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Doğru eğitim ve yönlendirmeyle çok ol katedilebilir. Hatırla, hepimizin çocukken özendiği, kendine idol seçtiği bir abisi, ablası vardı.. Biz de abi, abla olabiliriz.. Bilgisayarlara gömülerek de bir kıvılcım başlatabiliriz...

Katılıyorum. Ama çocukların sosyalleşmekten anladığı şeylerle bizim zamanımızdaki sosyalleşmek baya farklı. Karamsar olmakta biraz haklıyım ama gelecekte herbirimizi neler bekliyecek bilemiyorum..
Onur konuda hafiften dağıldı sanırım sende kusura bakma..

Harika Yıldız

🌟Usta Tasarımcı🌟
Facebook (yüz rehberi)gerçek isim kullanacaksınız sizi tanıyanlar bu bilgilerle ulaşacak, Sitenin amacı bu, facebook sayesinde çoktandır görmediğim tanıdıklarımla iletişime geçtim… Çok faydalı değil ama zararlıda diyemeyiz hata çoğu sitelerden daha güvenilir diye bilirim siz istemeseniz hiçbir guruba üye olmasınız ya da siz istemeseniz kimse sizin arkadaşınızda olmaz yani her şey size kalmış daha birçok ayarlar… Sitelerin kuruluş amaçlarına göre davranılsa bu kadar kötü sonuçlar ya da kafanızda bu kadar kötü izlenim bırakmaz… Mesela en güzel örnek grafikerler.net amacı beli yanlış başlıklar açtığınız zaman başlıklar siliniyor ya da ilgili bölümlere taşınıyor… 3–4 defa aynı yanlışlar yapıldığı zaman da siteden atılıyorsunuz… Site yöneticilerin bu doğru kararlığı olmasa site karman çorman olurdu… Her sitenin bir kuruluş amacı var biz insanlar o amaca uyarsak belki şuan bunları konuşmazdık… İş bilinçlenme ise biraz pasif ve geç kalınmışlık diye bilirim gerçi zararın neresinden dönersen kar… Bugün birçok Avrupa ülkesinde geç nüfuz gittikçe azalıyor… Bizim ülkenin genç nüfuzu varda ne oluyor bilerek asimilestiriliyor… Kimisi internete kimisi futbol kimisi magazin vb gider durur, tabi bu durumda bazıların işine geliyor gerçeklerin görmemizin en iyi yolu bize sundukları ve bizimde basit bir şekilde düştüğüm tuzaklar… Bir tek internet değil TV, gazetelerde bir sürü saçmalıklar görebiliyoruz… Sokak başlarında CD satan çocuklar ya da sattıkları CD’ler yani artık iğrençlik her yerde insanlar gittikçe beyin zehirlenmesine yakalanıyor ve bize düşen görev bilinçlenmek ve bilinçlendirmek… Biz istemesek hiç bir şey olmaz emin olabilirsiniz tozları silkelemek çoook kolay yeter ki isteyelim… Elimize bir bez ve biraz çamaşır suyu göreceksiniz bütün mikroplar ortadan kalkacaktır…

Size bazı konularda katılıyorum Onur Bey facebook olmasa da olur pek bir şey kaybetmediniz… Ve böyle bilinçlendirici konuları burada tartışmak ve görmek umuduyla.

Son düzenleme:

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Benimde FaceBook'um yok :) ve mutlu mesut yaşıyorum :) Bu tip siteleri nedense pek sevmiyorum, sitenin amacı belli arkadaşlık sitesi, sevgili ayakları yani, bu zinniyetle kız bulma çabası ile bu tip sitelere takılanlar inanın ki aklınızdaki düşünceden daha fazla, FaceBook'a üye olan birisine veya birilerine neden FaceBook'a üyesin dediğimde kimi kız bulma, kimi eski arkadaşlarını bulma, kimide herkes üye olduğu için üye oldum diyor ne yazık ki, Sorduğum sorulara bu tip cevap veren kişilere bir kaç söyleyeceklerim var.

1. FaceBook'da kız bulma düşüncesiyle girenler boş yere girmişler o kızdan hayır gelmez sizin ona bir hayrınız gelmediği gibi..

2. Eski arkadaşlarımı bulucam düşüncesiyle FaceBook'a girenler, eğer siz geçmişte tanıştığınız arkadaşlarınızı "gerçekden" sevseydiniz FaceBook'u bahane ederek onları bulma cabası içine girmezdiniz, eğer bir insan arkadaşını gerçekden seviyor ve bulmak istiyorsa FaceBook gibi bir siteyi veya siteleri araya katarak arkadaşlarını bulmaya çalışmaz eğer gerçekden seviyorsa ve bulmak istiyorsa ne yapıp edip arkadaşını FaceBook olmadanda bulur..

3. Ve FaceBook'a herkes üye oldu diye üye olanlar onları zaten hiç katmıyorum bu olaya ve çok meşur olan bir sözü söylüyorum "Herkes köprüden atladı diye sende mi atlican" :D gerisini onlar düşünsün eğer düşünebiliyorsalar..

Ve ekliyorum, FaceBook'um yok, derdim yok :)

Son düzenleme:

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yanlız değilsin Onur bnimde Facebook'um yok hiçte bir eksiklik duymuyorum çok gereksiz geliyor bana:)
Yazın çok içten olmuş..

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
facebook olanlarla olmayanlar arasında tek bi fark var: "sanal" olanla "gerçek" olanın farkı amacını gerçekten aşan bi sosyal ağ oluverdi.. benim var mutluyum bi sürüde arkadaşım var :D