Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nesneyi Belli Bir Eksen Etrafında Döndürme

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar elimizde bir dikdörtgen var ve bunu sol yada sağ kenarından döndürerek üç boyutlu cisimler oluşturabiliyoruz. Sorum ise şu "bu şekli bizim belirleyeceğimiz bir döndürme ekseni etrafında döndürerek üç boyutlu yapı oluşturabilirmiyiz?"

Mesela bir üçgeni ortalarına yakın bir noktadan döndürmek istiyorum bu mümkünmu bu şekilde üçboyutlu (revolve komutu) cisim oluşturmak mümkün mü nasıl ?

Ömer ÇİÇEK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.cicektasarim.com
Cisimi üç boyutlu oluşturduktan sonra Apperance paletinden istediğin yöne merkez noktasından çevirebilirsin , Oluştururkende dilediğin gibi çevirebilirsin , Panel özelliklerinden , Eğer farklı birşey sordunuzda ben yanlış anladıysam lütfen tekrar sorup örneklendirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışabilirim.
iyi çalışmalar.

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sayın ÇİÇEK

öncelikle ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim; ekteki resim ne demek istediğini anlatıyor sadece şekli döndürmek değil ayrıca istediğim bir eksen etrafında dönerken oluşan üç boyutlu şekli de istiyorum (revolve komutu illustratorde efectlerden ulaşılabilir) Revolve ile uzayda tarayacağı bölgeninde görüntüsünü istiyorum...

19863499.png

19863499.png
[/URL][/IMG]

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
TIQNw.jpg

böyle bişeymi acaba anlattığınız

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
TIQNw.jpg

böyle bişeymi acaba anlattığınız

Onları yapabiliyoruz kuşkum yok. Mesela bir üçgeni ortasından döndürmek yani benim belirleyebileceğim bir eksen terafında sizin düşüncenizi yapmak... böyleye ortaya çıkacak üç boyutlu yapıya ulaşmak....

VEya bir dikdörtgeni ortasından değil de ortasına yakın bir yerden döndürebilmek yada bir "M" harfini tam ortaından revolve ile dönmesini sağlayarak hacim kazandrmak. revolve komutu ile sol yada sağ kenardan değil de benim belirleyebieleceğim bir dönme ekseni etrafında dönmesini (hacim kazanmasını) sağlamak..

Çok mu anlaşılmaz anlatıyorum acaba ???

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
şimdi daha iyi anladım, revolve ile sabit noktadan sağ veya sola doğru yuvarlama yapıyor,
offset ayarları ile de bir miktar değişiklik olur fakat sizin anlatmış olduğunuz gibi istediğiniz bir noktayı referans alıp döndürme yapılamıyor galiba

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şunu yapmak; dönerken hacim kazanmasını.... AMA BENİM BELİRLEYECEĞİM EKSEN ETRAFINDA

A5OEY.png

Son düzenleme:

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam;
uğraştım ama bi çözüm bulamadım illustartor de
3D programlarda rahatlıkla yapılabilir bu söylediğiniz,
3ds max de denedim yapılıyor,bir örnek yaptım ekleyemedim resimleri,hata verdi sürekli,

3d konusunda tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olabilirler size...

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
CF09o.jpg

"uğraştım ama bi çözüm bulamadım illustartor de " yukarıdaki bu sözümü geri aldım hocam,birde böyle birşey var ???

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
CF09o.jpg

"uğraştım ama bi çözüm bulamadım illustartor de " yukarıdaki bu sözümü geri aldım hocam,birde böyle birşey var ???

Nasıl gerçekleştirdiniz bu işlemi ? Adımlarını açıklarsanız önemli bir eksiğimi gidermiş olacağım. Sanırım şekli iki parçalı çizip ayrı ayrı revolve efecti uyguladınız...

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
İstediğim görüntüyü aşağıdaki şekilde elde edebiliyorum biraz zahmetli de olsa....
FlF5B.png

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba hocam;

şöyle özetliyeyim nasıl olur diye düşündüm, yukarıdaki örneğe göre açıklıyorum,
merkez almak istediğim noktadan kestim çizim orada revolve yaptım ilk parçayı sağdan 2.parçayı soldan bu sonuç çıktı