Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

object on path - çizgi üstüne nesneler?

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
selamlar
aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi belirli bir çizgi üzerinde çeşitli özelliklerdeki objeleri eşit dağıtmak istiyorum. type on path tarzında.
illustratorde nasıl yapabilirim?

teşekkürler

(resimdekini manuel yaptım :smile:)

Benzer konular

maca kizi1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
blendle de yapılabılır ama aralıkları alıgn la hızalanabılır.

cesotti

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand'de objeleri yazı aları içerisine copy paste ile yapıştırıp yazı karakteri gibi algılanmasını sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra yazı alanını path etrafına yerleştirmek mümkün. İllustrator'de böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
blendle de yapılabılır ama aralıkları alıgn la hızalanabılır.
denedim yapamadım. gösterme şansınız var mı?

Freehand'de objeleri yazı aları içerisine copy paste ile yapıştırıp yazı karakteri gibi algılanmasını sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra yazı alanını path etrafına yerleştirmek mümkün. İllustrator'de böyle bir özellik var mı bilmiyorum.
evet, aynı şekilde düşünüp denedim. ama ya yanlış yaptım, ya da illustrator'de öyle bir fonksiyon yok.

https://www.grafikerler.net/illustratorde-caligraphic-brush-olusturma-t72695.html

Burada anlatılanlarda farklı olarak yapmanız gereken şey objenizi çizdikten sonra pattern brush seçeneğiniz işaretlemeniz. Açılan pencerede originalı işaretlemeniz gerekmekte. Ancak on a path şeklinde olmayacaktır, çizgiyi ortalar.

tam olarak yapmak istediğimi karşılamıyor, sizin de ifade ettiğiniz gibi...

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
var. kareleri blendle oluştur. sonra çizgini çiz. ikisini birlikte seç ve object menüsünden blend ve replace spine yi seç.