Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

okunabilir punto ile ilgili

deli dumrul

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bir site reklam afişi yapmaya çalışıyorum ama profesyonelce değil tabi. sitedeki yazıları afişe koyacağımız için ne kadar yazı sığdırabileceğimizi bilmiyoruz. boyut olarak iki a4 kağıdının geniş tarafından üst üste konulmuş halini kullanıyoruz. sanırım a2 adı. bi de şu dpi olayı var.

ve sorum şu.....
bu boyuta sığdırabileceğimiz en fazla yazının puntosu ne kadar olmalı. tabi rahatça okunabilecek durumda olmalı ve yaptık diyelim bunu çıkartabileceğimiz bir yer varmı bildiğiniz.ist fatihte oturuyorum. ayrıca sanırım her yazıcının dpi si farklı oluyor. benim çalışmamın dpi si ne kadar olmalı.

bu dpi ve punto olayı canımı çok sıktı. yardımlarınızı bekliyorum. haydi kolay gele..

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
A4'ün iki misli A3'tür.

Punto sorunuzun cevabı da için de tam olarak kaç satır, kaç kelime sorularını da cevaplamanız gerekir.

En kolayı, baskı merkezlerinden birine girip, ne istiyorsanız yazdırıp, çıktısını alıp çıkmanız.

Tasarım ile, Illustrator ile işiniz yok gibi görünüyor.

deli dumrul

🌱Yeni Üye🌱
a3 ün cm belli ama dpi sini arttırdığımda pixel sayısı artıyor. pixel sayısı arttıkça ben daha fazla yazıyı puntosunu küçülterek sığdırabilliyorum. pc den bakınca yüzzde yüz yakınlaştırmada okuyabileceğim kadar puntoda ayarlıyorum ama şunu bilmiyorum.. benım pc den gördüğüm görüntü baskıda gördüğüm görüntüyle aynı mı olacak....

en iyisi bi baskı merkezine gitmek galiba. deneme yanılma yöntemi olcak bu iş.

kaç satır sorusuda şöyle....
bilmiyorum hiç sayısına bakmadım, sadece ne kadar sığdırabilirim diye dormak istiyorum...