Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ölçü

barisdf

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Photoshop Cs5 kullanıyorum. 60cm x 40 cm ölçüde dosya çalışmam gerekiyor. resulution 300 pixels / cm ayarlamama ramen cropladığımda çok büyük boyutta dosyalar elde ediyorum. iş yerindeki kurulu photoshoplarda böyle bir problem yaşamıyorum fakat evdeki dosya boyutları birbirini tutmuyor. 5cm x 5m cm croplayıp %100 yaptığımda ekranımı kaplayacak boyutta oluyor...

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu bir sorun değil.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Photoshop Cs5 kullanıyorum. 60cm x 40 cm ölçüde dosya çalışmam gerekiyor. resulution 300 pixels / cm ayarlamama ramen cropladığımda çok büyük boyutta dosyalar elde ediyorum. iş yerindeki kurulu photoshoplarda böyle bir problem yaşamıyorum fakat evdeki dosya boyutları birbirini tutmuyor. 5cm x 5m cm croplayıp %100 yaptığımda ekranımı kaplayacak boyutta oluyor...

300 pixels / cm gereksiz bir büyüklük. 300 pixels / inch yapmalısınız. yada
120 pixels / cm

300 pixels / inch = 120 pixels / cm
300 pixels / cm = 762 pixels / inch(sizin çalıştığınız ebat)

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
300 dpi çalışmana gerek yokki. Nasıl olsa öyle basılmayacak mı ?
dpi düşür sorun olmaz.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
300 dpi çalışmana gerek yokki. Nasıl olsa öyle basılmayacak mı ?
dpi düşür sorun olmaz.

Yanlış yönlendirme yapıyorsunuz!! Arkadaşımız PS de çalıştığını belirtmiş, 300 dpi dan aşağı çekmeye başladığında bulanıklaşmaya başlar çalışma.

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Yanlış yönlendirme yapıyorsunuz!! Arkadaşımız PS de çalıştığını belirtmiş, 300 dpi dan aşağı çekmeye başladığında bulanıklaşmaya başlar çalışma.

Hiçbir sorun olmayacağına garanti verebilirim. Eğer işin boyutu daha sonradan değişmeyecekse cam gibide basar adam gibi matbaada. Hele dijitalde basılacaksa 72 dpi bile cam gibi çıkar. istersen örnek göndereyim sana.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Hiçbir sorun olmayacağına garanti verebilirim. Eğer işin boyutu daha sonradan değişmeyecekse cam gibide basar adam gibi matbaada. Hele dijitalde basılacaksa 72 dpi bile cam gibi çıkar. istersen örnek göndereyim sana.

Arkadaşın dijitalde basacağını nerden çıkardınız anlamadım? yıllardır ps yaptığım tasarımları baskıya gönderen biri olarak söylüyorumki 300 dpi dan düşmeye başladığı zaman görüntü bulanıklaşacaktır.(offset baskı için)
Eğerki kağıda dijital olarak basacaksa 150-200 dpi kurtarabilir.

barisdf

🌱Yeni Üye🌱
Konuyla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Senin kadar bencilini görmedim. Adam yapamamışsa düzeltememiş ise bu, onun için bir sorundur. Cevaplayamıyorum desene şuna.

Benim kadar bencilini görmediğine sevindim. Umarım karşılaşmazsın diyecektim ki seninde zaten konuyla alakan olmadığını sadece bana yazdığın mesajı gördüm, aferim..

Soru: Çalışmayı Croplayıp, görsele %100'de bakmak ve ekranı kaplayacak kadar büyük görünmesi!

Cevap: Bu bir sorun değildir. Net ve açık.

barisdf

🌱Yeni Üye🌱
Benim kadar bencilini görmediğine sevindim. Umarım karşılaşmazsın diyecektim ki seninde zaten konuyla alakan olmadığını sadece bana yazdığın mesajı gördüm, aferim..

Soru: Çalışmayı Croplayıp, görsele %100'de bakmak ve ekranı kaplayacak kadar büyük görünmesi!

Cevap: Bu bir sorun değildir. Net ve açık.

Güzel kardeşim eğer ben böyle bir şeyin çözümünü bulamadıysam bu benim için bir sorundur ve burası bir forum sitesi. Yardımlaşma ve paylaşım için! Senin için sorun olmayabilir program adına olmayabilir fakat benim için problem. Yaptığın yorum saygısızlıktan başka birşey değil!

YARDIMCI OLAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM!

tarkan0009

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaş yaşadığım bir şeyi anlatayım yorum yapmıcam..KIĞLI firmasının reklam görsellerini taksilere folyo basımını yapıp taksiye uygulamsını yapmak üzre kocaelindeki fabrikadan, gönderdiler..basıma verdiğimizde 370 cm cıkması gereken görsel daha fazla çıkıyordu..biraz afallamayla nedir falan derken dpi 72 yaptık normale döndü ziraa bir önceki dpi 150 idi ..kolay gelsin
EsPriTüeL rumuzlu arkaşın tespiti gibi yapmışız bizde heralde..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel kardeşim eğer ben böyle bir şeyin çözümünü bulamadıysam bu benim için bir sorundur ve burası bir forum sitesi. Yardımlaşma ve paylaşım için! Senin için sorun olmayabilir program adına olmayabilir fakat benim için problem. Yaptığın yorum saygısızlıktan başka birşey değil!

YARDIMCI OLAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM!

Photoshop nedir? - Pixel tabanlı bir programdır.

Benim için sorun teşkil etmeyen bir durum yeni başlamışta olsanız, bu işin piride olsanız meslektaş olarak sizinde sorununuz olmamalı.

Basit bir yargı ile çalışmanızın pixel tabanlı bir programda bu şekilde karşılaşağınızı tasarımcı / üretici / becerikli / pratik / bilinç ve hafızası yüksek biri olarak sizinde tahmin edebileceğinizi düşünerek ve daha fazla boş işlerle uğraşmadan bunun bir sorun olmadığını belirterek kısa ve öz yazmıştım.

Saygısızlık sizin bu piyasanın içinde daha programın içeriğinin ne olduğunu bilmediğinizi düşünmemle başlardı ki bu olmadı. Kısa ve öz yazdım. Bu bir sorun değildir.

Paylaşım değilde bir çoğumuz gibi sidik yarıştırmaya kalksam emin olun farklı şeyler yazardım .. ki emin olun yazmıyorum.

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1.si creeadwar dogru soluo acık ve net 2.si 300 dpidan calısmanın dpı nı dusurmye baslarsanız pixellesıo basit kullansız bir calısma oluo yannsım varsa duzeltın.