Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Önce sağa sonra sola ya sonra?

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bir otobüstesiniz ve 1. çalışmayı birinci durakta, 2. çalışmayı ikinci durakta 3. çalışmayı ... gördüğünüzü var saymanızı rica ediyorum. Bakarken hayal edersek görmemiz herzaman kolay olur.

Çalışmada sorgusal cümlelerin olması bireye yönelik gibi düşünülmüştür.
Sorular okuyanı herzaman düşünceye sevk eder.

"Sen" kelimesini size sorulmuş olarak ve gizli özne değerinde algılattırarak konulmuştur.

1. çalışmada ki cümlenin sağa 2.'dekinin sola olmasının sebebi cümle anlamı ile aynı paralellikte düşünülmüştür.

Tüm cümleler birbirinin devamı yada ayrı ayrı sorgusal nitelikte düşünülebilinir.

" Trafikte önce sağa sonra sola... Ya sonra?" Öncelikle cümleyi yarım algılamamız yada devamını beklememiz çok normaldir. Amaçta budur.
Cümleyi bir üç nokta gibi düşünün. Devamı size kalmıştır.

Şöyle düşünebilirsiniz;

- Trafikte önce sağa sonra sola bakınız Ya sonra?"
- Trafikte önce sağa sonra sola bakmazsanız... Ya sonra?" vb.

27255606.jpg

67954411.jpg

61425288.jpg

40322965.jpg

76260873.jpg

Son düzenleme:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Oldukça ilginç.Paylaşım için teşekkürler.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Trafikte önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakmayı öğretmişlerdi..

Ama, o değil de..

Durakların hepsini görüyor ve algılıyor olamama ihtimali de var.. Arada kaçan 'kareler' olabilir. Belki, yanınızdaki kişi inmek için izin istemiştir, ona yol vermek için ayağa kalkıp, durağa arkanızı dönmüşsünüzdür.

Veya, (gençler bunu sık yapıyor) yanıbaşınızda ayakta dikilen ve yer vermeniz gereken birini görmemek için diğer yöne bakıyorsunuzdur. Aynı uygulamayı yolun o tarafına da yaptıysanız, tersten izleniyor demektir..

Olmazzz! demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Özgün bir fikrin pişmesine, pekişmesine katkı sunmaya çalışıyorum. :)

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
İremcim çalışma gerçekten farklı olmuş.Tebrik ediyorum.:angel:
Tekrar çalışmlarını görmek çok sevindirici canım. :wink:

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Oldukça ilginç.Paylaşım için teşekkürler.

Teşekkür ederim

Trafikte önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakmayı öğretmişlerdi..

Ama, o değil de..

Durakların hepsini görüyor ve algılıyor olamama ihtimali de var.. Arada kaçan 'kareler' olabilir. Belki, yanınızdaki kişi inmek için izin istemiştir, ona yol vermek için ayağa kalkıp, durağa arkanızı dönmüşsünüzdür.

Veya, (gençler bunu sık yapıyor) yanıbaşınızda ayakta dikilen ve yer vermeniz gereken birini görmemek için diğer yöne bakıyorsunuzdur. Aynı uygulamayı yolun o tarafına da yaptıysanız, tersten izleniyor demektir..

Olmazzz! demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Özgün bir fikrin pişmesine, pekişmesine katkı sunmaya çalışıyorum. :)

Sadece size değil Türkiye trafik kuralları arasında hepimize önce sola, sonra sağa kuralı öğretilmişti. Şunu izah etmeyi unutmuşum. Ne yazık ki biz Türkler kuralları çiğnemekte üstümüze tanımayız. Bu bilindik kuralı tersine çevirirsek belki önemli olan esas "bakmak" kuralını uygulattırabiliriz. Bu tabikide kişisel bir düşünce.

Otobüsün tıklım tıklım dolu olduğunuda varsayabiliriz. Şahsen ben o kalabalıkta değil billboardları incelemeyi nefes almaya bile fırsat bulamıyorum. Bu demek değildir otobüs herzaman kalabalık, herzaman durağa arkamızı dönelim, yer vermeme adına gözlerimizi kapatalım, yada herzaman binek araçlarda olalım. Yaya olma ihtimalinide göz önünde tutarsak illaki amaç vurgulanmak istediği yere gider.

Bakış açınıza ve önerili incelemenize teşekkür ediyorum.

İremcim çalışma gerçekten farklı olmuş.Tebrik ediyorum.:angel:
Tekrar çalışmlarını görmek çok sevindirici canım. :wink:

Teşekkür ederim miraycım. Fırsat buldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum işte :)

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Fikir olarak iyi düşünülmüş bir çalışma ancak bu tarz tasarımlarda her bir afişin içinde merak uyandıran ve devamının var olduğunu belirten mesajlar içermeli.
Bu çalışmaları bir arada insanlar görmeyecek bu durumda tasarımcıya çok fazla iş düşüyor.
Bu çalışmada anlam bakımından kopuk ve eksik anlatımlar olduğunu düşünüyorum..
Ve son afişte
Trafikte önce sağa sonra sola Ya sonra?
Bunun yerine
Trafikte önce sağa sonra sola BAKMAZSAN!! Gibi tehlike hissi uyandıran kelimede kullanabilirdin.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim Yasemincim.
4. çalışma dışında merak uyandırdığını düşünüyorum. Devamlılık varlığı evet olmak zorunda kesinlikle katılıyorum. Birbirinden farklı bir şekilde düşünürsek arada ki kopukluğu algılayamadım.
Fikrini değerlendirmeye alınca bu şekilde daha bir anlam kazandı gibi ;)

neri.jpg

dreamsantana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkür ederim Yasemincim.
4. çalışma dışında merak uyandırdığını düşünüyorum. Devamlılık varlığı evet olmak zorunda kesinlikle katılıyorum. Birbirinden farklı bir şekilde düşünürsek arada ki kopukluğu algılayamadım.
Fikrini değerlendirmeye alınca bu şekilde daha bir anlam kazandı gibi ;)

neri.jpg

Benim aklıma gelenler şunlar. Tamam sağa-sola bakmak hayati bir önem taşıyor yayalar için. Şöyle olsa daha dikkat çekici olmaz mı? Devam eden bölüme baksazsa nelerin olabileceğini hatırlatma adına geçen yıl karşıdan karşıya geçerken bu kurala uymadığı için kaç kişinin öldüğünü, kaç kişinin sakat veya yatalak hale geldiğini yazsanız afişe bakarken olması muhtemel olumsuzlukları zihinde canlandırmak çok daha kolay olacaktır. Bu şekilde biraz soyut olmuş daha somut bir hale getirilebilir benim dediğim şekilde.