Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Örnek Mücevher fotoğrafı hangi programda düzenlenerek bu görüntü sağlanmış???

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar

online web sitelerim için kendi stüdyomda gümüş ürünlerin fotoğrafını çekmekteyim. paraflaşlı fotograf studyomda, ürünlerimi makro çekim yaptıktan sonra PS de dekupeleyip biraz işledikten sonra aşağıda verdiğim iki örnek şeklinde sitelerime yüklüyorum. internette gezinirken örnek resim olarak adlandırdığım kar tanesi kolyeyi gördüm ve benim resimlerimin hangi program yardımıyla işlenerek bu şekilde görüntü almasını sağlayabilirim?
photohopta benim bilmediğim bir effect yardımıyla mı bu şekilde oluyor veya
illustrotrator gibi vektörel bir programlı bu görüntü elde edilebilir

Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bu şekilde yapmak istediğim örnek fotoğraf


Tarafımdan PS ile düzenlenen iki farklı fotoğraf

 

Benzer konular

Ömer ÇİÇEK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
4 Eki 2010
Mesajlar
233
Tepkime puanı
7
Web sitesi
www.cicektasarim.com
Özellikle takı fotoğrafları profesyonellerin işidir , Çekim veya sizin tabirinizle işleme. ; işi ehline bırakabilirsiniz. Sürekli çekiyorsanız uygun fiyata biri ile anlaşabilirsiniz. Nacizane tavsiyem.
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Ömer Bey
Beni yanlış anladınız galiba benim çekimle ilgili bir problemim yok ben burada sadece resmi çektikten sonra işleme konusuyla ilgili forumdaki arkadaşların bilgisine başvurmak istedim, yardımcı olmak isteyen olursa minettar olurum , olmazsada teşekkür eder işimize devam ederiz.
Ayrıca naçizane tavsiyenin için size de teşekkür ederim.
Saygılarımla
 

maxat

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Merhaba,photoshopta işlemekle ilgili sıkıntı olduğunu sanıyorsunuz ama çektiğiniz fotografa toz kondurmuyorsunuz.Fotografı güzel çekiyorum ama işleyemiyorum diyorsunuz öylemi:) olmaz böyle ya online ticaretle uğraşın ya da fotografı meslek edinin.ikisi birada olmaz.paranın hepsini ben kazanayım mantığı yanlış.İşi profesyonellere bırakın onlar size güzel fotograflar teslim ederler.sevgiyle...
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Merhaba maxat
forumdan beklediğim bilgi paylaşımı, ve fotoğrafların teknik boyutu ile eleştiri gelmediği için reklamcılık sektöründeki arkadaşlarımla konuyu paylaştım. Ve sorunun seninde cümlende ima ettiğin gibi fotoraflarımda olduğunu söylediler. burada aslına bakarsanız bu konunun fotoğraf çekimimle mi yoksa fotoğrafları düzenlemem ile ilgili olduğunu konusunda fikir almak istemiştim. O konuyla ilgili de profosyonel yerlerden gerekli yardımı aldım. konuyu burda kapatabiliriz. Tüm yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...
Saygılarımla
 

maxat

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
merhaba caddetakı,ilgin için teşekkür.Eleştirilerin iyisinede kötüsünede açık olman gerekiyor.Eleştiri yapmamız gerek,yapmazasak iyi işler ortaya çıkmaz.Bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlara saygı lazım.tekrar teşekkür.
 

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
21 Kas 2007
Mesajlar
510
Tepkime puanı
5
yukarda bir arkadaşın dediği gibi mücevher- takı gibi çekimler gerçekten fotografçılığın uç noktaları dense yeridir. Öncelikle yüksek piksel bir makina (mese canon 5d-II) mümkünse live-view sonra çok iyi bir macro orjinal yani yan sanayi macroso çok iyi iş görmez daha sonra ( en uygunu) bu için yapılan küçük çadır sistemi var. Işığı dengeli dağıtan (olmazsa olmaz değilde kolaylık açısından yoksa bu işler öyle bir kaç çekim bitmiyor. bazen yüzler çekim yapmak zorunda kalıyorsun, sadece malzemeleri değiştirmek bile insanı bıktırabiliyor) Diyelimki bunlar tamam ışıkların tamam sonra çekim olarak yapacağın şey şu. en az 16 ya gelcek biçimdediyafram açıklığı ve ona uygun enstantene ve makina desteklersede 50 iso ayarı.... sonra yapacağın işi iş ise kesinlikle raw ile çalışmandır. Raw ile çekim sana fotograf üzerinde inanılmaz bir hakimiyet sağlayacaktır. nerdeyse her noktasını yeniden düzenleyebirsin. RAw ile ilgili kullanım inceliklerini nettende öğrenirsin. olamzsa sana yardımcıda olabilirim. Son olarak gerçi ben denem fırstı bulamadım ama filtreler ve ışıkların önüne konulan siyah petek çekimleri bu sektörde iyi sonuçlar veriyor diye düşünüyorum. Sana kolay gelsin.
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Fikret bey öncelikle faydalı paylaşımız için çok teşekkür ederim. Sizinde özetlediğiniz gibi fotoğrafçılığın uç noktası olup konuyla ilgili makro çekim için makine ayar ayrıntıları, ışığı ürüne göre kullanma, ve çekilen ürüne göre photoshopta düzenleme detaylarıyla anlatan bilgi yerli yabancı hiçbir sitede bulunmuyor. Pahalı ve değerli bilgiler olduğu için arkadaşlar paylaşmak istemiyor. ürün çadırı, 3 adet softbox lı paraflaş , nikon D90 , nikon 18-60mm makro f:2:8 ile bu işi yaparken jpeg çekiyorum. F25, 1/20 enstantene , iso200 (makinemin en son değeri olduğu için) ve beyazlık ayarı olarak 5500 K kullanıyorum genelde. tabi ürüne göre arada değiştiriyorum. Yakın zamanda studyomun ışık yerleşimini biraz daha değiştirip, makinemi de nikon 300S olarak yenileyeceğim. konuyla ilgili bilginizi almak istediğim husus:
1- Siyah petek derken tam olarak nasıl bir yardımcı malzeme tarif edermisiniz ?
2- Nikon 300S makro çekim lends ile çok güzel sonuçlar veriyor diye araştırdım, sizce?
Saygılarımla
 

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
21 Kas 2007
Mesajlar
510
Tepkime puanı
5
öncelikle eğer firkete rumuzlu olarak baan cevap yazdıysan adım fikret falan değil. Yılmaz. Tamam cevap yazmışsın ama yazdıklarımıda hiç okumamışsın sanki. öncelikle kullandığın makina yeterli değil. bende de nikan d80 var. 15 x 23 mm gerçek çekim alanı. bize lazım olan ise 24 x 36 gibi bir ölçü. sonra objektiften de hiç anlamıyuorsun herhalde.... macro objektif tek ölçüdür yahu.. sana yarayacak olanda 105 mm. nikon. sora jpg çekerek zaten baştan kaybediyorsun. raw çek ve PSD de aç. Bakalım sonuç ne olacak. Öyle senin sandığın gibi çokda özel çekim teknikleri falan yok. Işığı buldunmu işin bitti demektir. çalış gözlemle ve yeniden çalış. sonunda mükemmeli bulursun. petek olayına şimdi kafanı takma..
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yılmaz Bey sizinde dediğiniz gibi objektiflerden pek anladığım yok, fakat kullandığım objektfin makro objektif olduğu konusunda sizi temin ederim. Nikon Afs Mikro 60mm. hem fotoğraf malzemeleri aldığım arkadaş hemde reklamcı arkadaşım sizin gibi FF bir makine almamı tavsiye etti fakat ben bu maliyete katlanmadan acaba çekim tekniği veya düzenleme programı yardımıyla çözebilirmiyim diye düşündüm. Fakat sizde onları teyit ettiniz ve FF siz bir makine ile RAW çekmeden hedeflediğim çekimleri yapamayacağımı belirttiniz. Sizin tavsiyeni olan Canon 5D Mark II yi ve Nikon D700 makinelerin ikisinide forumlardan araştırdım ve sizin tavsiye ettiğiniz Canon 5D mark II nin açık ara önde olduğunu gördüm. Tüm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yeni makine ve çekim teknikleri ile elde edeceğim sonuçları ilerleyen zamanlarda bu başlık altında sizinle paylaşacağım.
 

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
21 Kas 2007
Mesajlar
510
Tepkime puanı
5
yazdığın özellik 16-60 ama link ise 60 mm lik macroya ait. Tmm macro olmasına macroda çok yakın çalışman gerekeceği için ışık değerlerinde oynamalar yapar. en azından 105 lik olmalıydı baan göre. Raw ile çalışman için elindeki makina yeterli. bol bol çekim yap ve raw ile nelerin nasıl değiştiği öğren. gerekirse netten bunula ilgli dersler indir. eğer müsaid olsaydım bende böyle bi sistem düşünüyordum. ancak şimdilik bekleyeceğiz gibi.
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Dün yazdıklarınızı okuduktan sonra yabancı forumlarda geniş bir araştırma yaptım ve tüm okuduklarım sizin tavsiyeleriniz ile örtüşüyor. 60mm ile çok yakın çalışmak gerekeceği için ışık değerleri olumsuz etkilenecek ve renk değerlerinde muhtemel sapmalar yaşanacağı belirtiliyor. RAW çekimleri ile ilgili forumları okuyorum ve yakın zamanda tavsiyelerinizi bir bir uygulayarak Nikon D90 ve 60mm macro ile RAW formatında çeşitli çekimler yapacağım. bu çalışmaları sizinle bu başlık altında paylaştıktan sonra değerlendirmelerinize göre ya bu sekilde devam edeceğim yada makinamı 5D Mark II ve lensimi FF me uygun bir macro lense upgrade edip çalışmalara devam edeceğim. Değerli paylaşımlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yılmaz Bey tekrar merhaba
stüdyo ışık düzenim ve makine ayarlarımı değiştirerek aynı makine ve stüdyo donanımı ile biraz daha çekim yaptım. fotoğraflar ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla



 

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
21 Kas 2007
Mesajlar
510
Tepkime puanı
5
işin orjinalini görmeden bir şet söylemek çokda doğru değil. ancak resimden anladığım kadarıyla yine raw olarak çekmemişsin. dolayısıyla renk doygunluğu kontrast ve netlik yeterli değil gibi. istersen söyle yapalım. çekimleden birini raw olarak yap. bir resim yükleme sitesine yükle ve linki bana ver. bende indirip sana gerekli değişikliklerdn sonra dönerim ve beğenirsende nerlerde nasıl düzeltmeler yapıldığını yazarım. resmi ham haliyle göndermeyi unutma. birde çekim koşullarını vb. yazki bileyim.
 
Son düzenleme:

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yılmaz Bey sizin tavsiyenize uyarak birkaç defa raw çekip işledim ve siteye yüklemek için tekrar raw dan jpg'e çevirince bir avantajı kalmadığını düşündüm. sonrada işin sonunda eger bir fark olmayacak jpg çekmeye devam edeyim dedim. tabi bu benim raw işleme tekniklerime tamamen hakim olmamamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. şimdi vereceğim linke aynı resimi raw çekip yükledim. belittiğiniz gibi resmi işleyip sonucu JPG olarak buraya yüklerseniz ve nasıl yaptığınız üzerinde de ayrıntılı bilgi verirseniz minnettar olurum.
Örnek resmi indirmek için tıklayınız
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yılmaz Bey
ellerinize sağlık kesinlikle güzel olmuş. PS işlediğiniz sanırım, resmi işlerken hangi fonksiyonları kullandığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada raw çekilmiş fotoğrafla ilgili yorumunuz nedir? Sizce 7,000 TL lik FF makine ve lens almaya gerek varmıdır, yoksa bu şekildeki fotolar e-ticaret sitem için yeterlimidir?
 

wisky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
52
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.filtasarim.net
Ne çok tartışmışsınız okumaya üşendim ama okudum e okadar okuduktan sonra yazmadanda geçmiyim dedim bendede canon 500D var. ve usta yanlış anlamada bir fotoğrafcı o örnek gösterdiğin fotoğrafı photoshop desteği olmadan gayet iyi birşekilde sağlar hatta daha iyisini kolaya kaçıp photoshopla düzenlemeyin. fotoğraf çekin bol bol sonunda en iyisini yakalarsınız.
 

caddetaki

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Öncelikle 314 kişi bu konuya bakıyor ve sadece Yılmaz Bey zamanını ayırarak, gerçek manada bilgi paylaşımı yapıyor. Bu arada Sen ve Ömer Çiçek adlı üyelerinde hakkını yemeyeyim evet cevap verdiniz, tşkler . Ama benim bu şekilde -Klişe- tavsiyelere ihtiyacım gerçekten yok. İyi niyetli yazdığından hiç şüphem yok ama lütfen forumlardaki konulara, insanların bildikleri "kuru tavsiyeleri söylemek için" değilde! insanların ihtiyaç duyduğu "Gerçek Faydalı Bilgi Paylaşımı" paylaşmak için cevap yazalım. Biz Yılmaz Bey ile özelden de mesajlaşarak konuya devam edebilirdik fakat, benim ihtiyaç duyduğum bu teknik bilgiye ihtiyaç duyan başkalarıda faydalansın diye konuyu uzattıkça uzattık, bilgine.
 

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
12 Ağu 2009
Mesajlar
83
Tepkime puanı
9
Merhaba,

Takı çekimleri yapmanın bazı kuralları vardır. Bu kuralların önemli bir kısma, yakın plan çekimi için geçerlidir, yani üründen bağımsızdır.
Öncelikle, ürün tanıtımı için yapılacak bir yakın plan çekiminin, makro lensi ile yapılmasını önermem. Çünkü lensin odak uzaklığı ne olursa olsun, yine de ürüne iyice yaklaşmak zorunda kalırsınız.

Ne var, yaklaşalım diyorsanız, bunun sonuçlarına da katlanırsınız. Birincisi, parlak yüzeylerde fotoğrafçının da silüeti üründe çıkar. Kendi fotoğrafınızı da çekime dahil etmek istiyorsanız buna birşey diyemem, ama bu sizin profesyonellikten epeyce uzaklaştığınız anlamına gelir..

Öte yandan ürüne yaklaşmak demek, alan derinliği açısından sizi umulmadık belalar sunar. Ürün, bir perspektife yayılmışsa, siz ne kadar diyaframı kısarsanız kısın, yani 22 fstop'ta bile 1-2 milim ekstra derinlik elde edersiniz!

Demek ki, ürün üzerindeki kişisel yansımalardan kurtulmak, için makro lensler ile çekim yapmamak gerekir. Üstelik, alan derinliğini de artırmalısınız. Bunun için makro lens değil, half frame için 180mm, full frame için 250 lik bir tele objektif ile makine arasına bir ara tüp veya körük takmalısınız. Bilinen bütün iyi markalar için bu aksesuar vardır. Yan sanayi bile kullanılabilir. Çünkü bunun içinde lens yoktur. 35mm klasmandan bahsettiğiniz için yukarıdaki objektif odak uzaklıklarından bahsettim. Bana kalsa çekimi tamamen bir körüklü teknik kamera ile gerçekleştirmek gerekir. Böylece bir takım körük ayarları ile perspektif kontrolleri de gerçekleştirilmiş olur. Ama yukarıdaki yazıları gözönüne almış olursak, bunun epeyce bilgi ve deneyim gerektirdiğini söylemek zorundayım.

Peki üründen uzaklaşarak, sizin makro ile elde ettiğiniz planı, ve kadrajı tele objektife tüp veya körük takarak uzaktan elde ettiğimize göre, alan derinliği açısından nasıl sorgulayabiliriz? Çünkü açık diyafram değerlerinde telelerde daha düşük bir alan derinliği elde edilir. Objektiflerin açısı genişledikçe alan derinliği artar kuralından hareketle, fotoğrafçılar büyük bir yanılgıya düşer. Aslında still life çekimi dışında bir manzara veya mimari fotoğraf çekiyorsanız bu doğrudur. En geniş açı fisheye'dir ve bunun üzerine netlik bileziği yoktur (gibidir), çünkü zaten her yer nettir. Bunun için ayrıca alan derinliğine ihtiyacınız da yoktur.

Ama yakın plan, bir still life fotoğrafı çekiyorsanız, bunu geniş açı ile veyaf hafif tele ile yapmanız bence yanlıştır. Bir tele kullanmalısınız ve bunu körükle desteklemelisiniz. Hemen sorunuzu duyar gibiyim: Peki telelerde alan derinliği için daha fazla diyaframa ihtiyacımız yok mudur?

Geniş açı veya standart(normal) objektiflerde diyaframı kısarak elde ettiğimiz alan derinliği kazancı, maalesef küçük adımlarla gerçekleşir. Oysa, telelerdeki alan derinliği geçişi, diyafram arttıkça daha hızlı artar. Eski objektiflerdeki alan derinliği tablolarını kontrol edenler bunu hemen farkedeceklerdir.

Diğer bir konu, çadır kullanmak gerekli midir?

Hayır, parlak yüzeyler, kristal yüzeyler için herzaman çadır verimli olmayabilir. Parlak bir metal yüzeyi, çadır ile çekerseniz, bu parlak yüzeyi kumlanmış gibi çekersiniz! Ama eğer, geniş yüzeyli bir softbox (davlumbaz) kullanarak ve siyah arka plan yansımaları ile oldukça verimli parıltılar elde edilebilir. Bu tecrübe edilmiş bir öneri tabii ki.

Ama efendim, elimdeki ışık kaynakları ile çok fazla diyafram yapamıyorum?

Çok doğru bir yakınma. Ama stil life çekiyorsanız, Interpolation tekniği ile istediğiniz diyaframa ulaşabilirsiniz.

Şimdi dersime yetişmek zorundayım. Geri kalan meselelere daha sonra değineceğim.

Şimdilik hoşçakalın.
Tuncer ÖZKAN
 
Üst