Mü grafik mezunu Evet ben yıllar önce adı Marmara GSF olmadan önce Henüz Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek okulu olan bu okulun grafik bölümü mezunuyum
Bir kızım AÜ GSF grafik bölümü mezunu grafik tasarımcı, diğeri önce MÜGSF Entas da okurken Doğuş tasarım üniversitesi grafik bölümüne geçiş yaptı. Yani baba hariç ailece grafik tasarımcıyız. Ben mezun olduğumdan beri bir çok kişi çalıştığım kuruma geldi ve ders aldı. Ancak ben emekli olduktan sonra bir şekilde kendimi öğrenci yetiştirirken buldum tabi kızlarım nedeniyle oldu. Şu an 11 yıldır profesyonel olarak güzel sanatlara öğrenci yetiştiriyorum. Çocuklarımda sınava girerken onlarla ilgilendiğim için bu konuya bir çok kişiden daha hakim ve sorumluluğumun ne kadar çok olduğunu biliyorum. Aklınıza takılan konuları bana sorabilirsiniz. Öncelikle grafik bölümü son yılların gözdesi olduğu için AÜ, MÜ, MSÜ GSF lerde en çok tercih edilen bir bölüm. Dolayısıyle puanları çok yüksek. Bunu geçebilmek için deseninizin çok iyi olması gerekiyor. Çok çizim yapmalısınız. Ve tabi bu arada görsel olarak kendinizi beslerken, genel kültürünüzü artırmak içinde faliyetlere katılmalısınız veya okumalısınız.
Sınavda önce bir eleme sınavı yapılıyor, çünkü aşağı yukarı 3000 ila 3500 öğrenci baş vuruyor. geçen yıl 3 günde sabah,öğleden sonra 6 oturum yapıldı. Yani siz 1.ci gün öğleden sonra istemişseniz o gün sınava giriyorsunuz. Geçen yıl sorulardan biri kavanoz açan el, bir diğeri bardak tutan el vs. Bu sınavı geçenler seçtikleri 3 bölümün 2. ci aşama sınavına giriyor.
Örneğin grafik te çevre ile ilgili bir afiş yapılması istenmiş. Her bölüm için ayrı sınav ikinci aşamada yapılıyor. Bu sınavıda geçtiniz 3 üncü aşamada mülakat yani sözlü görüşmeye giriyorsunuz. Burada size çeşitli sorular yöneltirken bir yandan götürdüğünüz dosyada ki işlerinizi inceliyorlar.
Alacakları 30 veya 40 öğrenci ikinci aşamaya kalan öğrenci sayısı 400 ü geçiyordu geçen yıl. bu nedenle çiziminizin iyi olması ve genel kültürünüz, sanat tarihi bilgilerinizinde az olmaması gerekiyor.
öğrenci resimleri görmek isterseniz
xxxxx.xxxx.xx
bu adrese bakabilirsiniz