Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pdf kesim payını Quark'ın göstermemesi

serdalsahin61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.trabzonspor.org.tr
Merhabalar arkadaşlar... Bir sorum olacak...
Pdf formatında hazırlanmış bir reklam görselini Quark'a çağırdığımda, sadece kesim payları içinde kalan 22x30'luk alanı görebiliyorum...
Şöyle örnekleyeyim:
22x30 cm bir dergi ebadım var...
Gelen reklam görseli çağırdığımda, tam da bu boyutlarda geliyor...
Görseli photoshop'ta açtığımda ise 22x30'un dışında kenarlarda daha fazla payın olduğunu görüyorum.
Quark sayfam ise 22,6 x 30.6....
Sanırım bu durum hazırlanan görselin pdf'e çevrilirken yapılan ayarlarla alakalı bir durum...
Bu durumda ne yapmam gerek...
22x30 formatında mı dergi sayfasına yerleştirmeliyim, yoksa başka bir öneriniz var mı?

(Bir sorun yaşamamak adına kesim paylarında olacak oynamayı düşünerek risk almıyorum ve tif formatına çevirip öyle sayfaya çağırıyorum)

Benzer konular

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Quarktan PDF yaparken sanırım ps. dosya oluşturup pdf yapıyorsunuz. Burada önemli olan net ölçünün ps. belge yaparken atıyorum 10X10 bir belge olsun bunu PDF oluşturuken 10.6x10.6 olarak ebadını ayarlayıp bleed ayarlarından ise 3 er mm vererek pdf oluşturmak yeterlidir. Tam anlatamamış olabilirim ama umarım anlamışsındır.

serdalsahin61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.trabzonspor.org.tr
Sorunumu şöyle anlatmaya çalışayım...

22x30 boyutlarında bir dergi şablonum var... Kesim paylarıyla birlikte dökümanım 22.6 x 30.6

Pdf formatında gelen hazır bir reklam görselini sayfama çağırıyorum...
Sayfaya gelen reklam görseli 22x30 cm boyutlarında görülüyor...

Aynı reklam görselini photoshop'ta açtığımda boyutlarının quark dökümanında gördüğümden daha büyük (yani 23x31 cm) olduğunu görüyorum... pdf görseli photoshop'ta hiçbir oynama yapmadan tif'e çevirip sayfaya aldığımda sorun çözülüyor. Yani 22x30'un haricinde kalan yerleri de görebiliyorum.

Görseli sayfaya ilk gelen haliyle (pdf) 22x30 boyutlarında koyduğumda kesim payları boş kalıyor...
Gelen hazır pdf reklam görseliyle birlikte quarktaki kesim paylarını dolduramıyorum...

Bu konuda bir çözümü ya da bilgisi olan var mıdır?

Son düzenleme:

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba hacıcım

ben burdayım :)

92786255.jpg

burdaki

medya kutusu (mediabox) makas (crop box) traş payı (bleed Box) kırpma (Trim box) buralardan bleed box u seçip öyle çağırırsan durumu düzeltirsin..

görüşürüz hacım..

serdalsahin61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.trabzonspor.org.tr
Sen gelecektin benim hatırladığım... Hem şu pdf'ye çevirme konusunda da ayarlamalar yapacaktın... Yanlış mı hatırlıyorum yoksa... Ben hala .ps'ye çevirip sonra distiller'in içine atıyorum...

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sen gelecektin benim hatırladığım... Hem şu pdf'ye çevirme konusunda da ayarlamalar yapacaktın... Yanlış mı hatırlıyorum yoksa... Ben hala .ps'ye çevirip sonra distiller'in içine atıyorum...

ne güzel bir site allahım... iki adımötemdeki adamla burdan konuşuyorum :party::party::party: