Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF'ten Corel'e yazı aktarmak

olcayka

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Sorunumu kısaca anlatayım :

Elimde yaklaşık 1000 sayfa yazılı kağıt dökümanım ve bu kağıtların PDF'i var (tarayıp PDF yapmışlar yazı formatlı değil). Fakat benim bunları kontrol etmem gerekiyor güvenilmediği için. Ben de gözle takip etmek zor olacağı için kağıtları tarayıp, taranmış PDF ile aynısı olduğu söylenen PDF'i üstüste Corel'de yerleştirip hatalarını bulmaya çalışayım dedim. Ama PDF'ten Corel'e direkt bir aktarım yolu bulamadım. Nasıl çıkabilirim işin içinden. Fikirlerinizi almak istedim.

Not : Sayfayı Acrobat Reader'da kopyalayıp Corel'e yapıştırınca yazılar okunmaz hale geliyor ne yazık ki.

olcayka

🌱Yeni Üye🌱
Yazımı anlayıp da cevap yazana Ücretsiz Corel X6 :)

yenerberktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
goo.gl
Fine reader gibi yazılımlarda yazıları okutabilirsiniz ama ordan text olarak corele yapıştırabilirsiniz.Kontrol etme işini derseniz nasıl olacağı hakkında hiç bir fikrim yok :)

rpnzl

🌱Yeni Üye🌱
büyük bir ihtimalle çözmüşsündür olayı ama yinede bi fikir benden, pdfteki sayfaları jpege dönüştürüp corele alabilirsin, yaptığın taramayıda yine corelde aynı sayfaya alıp viewdan simple wireframe yi seçersen üstüste aldığında sayfaların arasındaki farkı görebilirsin..

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Pdf leri ps de açıp jpg é çevirip daha sonra corel de açabilirsin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yenerberktas'ın dediği gibi bir OCR programı olan AbbyFine Reader ile bu PDF'leri içe aktarıp yazı formatına çevirsin (hepsini aynı anda değil :) Sonra Abby'nin Yazım, dilbilgisi ayarlarını kontrol etsin, ya da Abby zaten Word olarak kaydediyor o halde Word'de açıp hızla gözden kaçan yazım hatalarını, (eksik-fazla harf, bağlaç hataları, üst ayraç, ayrık-bitişik kelimeler, hatalı tireleme vs vs ) orada altı otomatik çizileceği için elindeki sayfaların üzerini fosforlu ya da tükenmez kalem ile düzeltebilir. Biraz zahmet olacak tabi ancak sonuçta 100 hatadan 41 tane düzelteceğine yaklaşık 82 tane düzeltmiş (tashih) olursun ki buna fazlasıyla değer.
Yani eline diyelim 1. sayfayı aldın, ekranda da Word olarak 1.sayfayı aç ve oradaki hataları elindeki kağıda işaretle. (Fontların tip veya renginin önemi yok TR olsun yeterli)

kumpas2

🌱Yeni Üye🌱
pdf dosyasını açmadan sürükle corel e at. curve - text seçeneğinden birini seç ve tamamdır.