1000 liraya herşey dahil çalışacak bu kadar eleman varsa vay halimize, bu fotoşop kursları daha çok ekmek yer...
ya benim canım kardeşim bu kişiler iş biliyormu sanıyorsun görmüyormusun hepsi yok bilge adam yok 3 aylık kurs bitirdim diye ilana başvuruyor...
bugün yap desen inan sana renk ayrımı yapamazlar bu en basiti daha neler var...
ama noluyo işte bak sana bi örnek çalıştığım firmaya 2 ay önce ayrılcam dedim halaa ayrılacağız
ayrılamıyoruz yanii çünkü yerime gelecek eleman bulunamıyo gelen çizim yapamıyo renk ayrımı diyorum suratıma bakıyor.yaa inan machintosh kullanıyorum...çalıştınmı machintoshta diyorum evet ben macçiyim diyor...
otur aç freehandi masaüstünde şu isimli tifi import et çiz diyorum...freehand nerde diyor.alttaki menü yok diyor..tif isimli bi dosya yok diyolar...diyolarda diyolarr...oturupda import aşamasını geçen bir çizim yapıyor akıllara zarar otur 3 saat düzeltemessin yanii sen istesen okadar kötü çizemezsin....
daha neleri var neleri 3 yıldır grafikerlik yapıpta herhangibir firmada grafiker olarak çalışan biride bana mail atıyor freehand dosyasını atıyor ama tif soruyor...
diyorumki ya tiffleri at ya embedle...embed ne diyor
neyse atıyor bi şekilde yardımcı oluyoruz...bu defa tifler RGB geliyor.CMYK yap, tek renkse CMYK yap sonrada grayscale yap diyorum...ben hiçbişey anlamadım diyor...
anlıyacağın kardeşim piyasayı mahvettiler....madem bu kadar grafiker var gazeteler neden deli gibi grafiker arıyor....
ben şu kadarını söyliyim sana katılıyorum para hırsızı kurslar bu çocuklara vaad ediyor.sonrada bu çocuklar ortada kalıyor...
aynı benim üniversiteden mezun olduğum gibi kral bendim...sonra okul bitti oysa çok farklıymış dedirtti okul...
bende grafikerlik eğitimi aldım ama işimi öğrendim sonrada gittim bi kursa yazıldım sertifikamı aldım...yani kursa yazıldığımda zaten 3 senelik grafikerdim
sertifika zorunlu olmuştu şirkette gittim aldım...
neyse kalın sağlıcakla...