Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PETA konulu afiş çalışmam

ramos4halil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
final sınavı için yaptığım çalışmalardan biri:angel:

petarnk.jpg

Benzer konular

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Gayet başarılı, sadece metin bölümü bir afiş çalışması için fazla gibi geldi bana...
Elinize sağlık.

lisiaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
aynen aynen erdala katılıyorum. Bide afiş diyince akla slogan geliyor dikkat çekicilik uygulaman başarıllı gayette güzel sadece yazı fazla afiş çalışmalarında kimse karşısına geçip okumaz...
Ellerine ve emeğine sağlık.

ramos4halil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam biraz daha bilgilendirme afişi olsun demişti o yüzden böle bişi denedim :)

lisiaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
ozaman dicek bişey yok :D

bygrafikir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kolay gelsin iyi çalışma iyi fikir; fakat başlığı Biraz daha büyütüp tipografi yapsan diğer bilgilendirme yazılarıda dikine uzun değilde daha yatay yazsan, kuyruk yazıların altında kalsa sanırım daha iyi olur diye düşündüm. Sadece fikir (ukalalık değil). Emeğine sağlık iyi çalışmalar...

ramos4halil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
söylediklerin için teşekkür ederim :)

s Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazılar İçin Font Ve Renk Seçimini Biraz Daha Düşünmeliydin Bence.

prozium

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o büyüklükte bir afiş için o fotoğraf çok yetersiz çözünürlükte.

TheBreezeberb

🌱Yeni Üye🌱
Sade ve göz alıcı fakat şu uzun metin biraz fazla uzun ve yazının fontunu değiştirsen daha güzel olabilir gibi geldi onun dışında çok güzel :)

toxic666

🏅Acemi Tasarımcı🏅
balina yağının bukadar önemli olduğunu bilmiyordum, şirket sahiplerinin ağızlarının sulanması çok normal

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben sevdim,
Fok falığından kürk yapılıyormu?, onlarda sadece deri var diye biliyorum.

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
Afiş ve yerleşim konusunda gerekli eleştiriler gelmiş, hemfikirim.. Buna ek olarak, birkaç tipografik hata gözüme ilişti, onları belirteyim..

1. Başlık hem büyük harf, hem italik.. Sadece birini kullanman daha doğru olurdu.
2. Başlık altındaki texti ( yazıyı ) alana bloklamışsın. Yanlış değil, ancak bu uygulama ile birlikte içerğin düzeltilmesi de gerekir. Örneğin, kelimeler arası boşluğun otomatik ayarlanmasından kaynaklanan nehir şekilleri görsel olarak hoş durmaz. Bunun yanı sıra, son satırlarda kalan 1-2 kelime de hoş değil. (Örn: edilir.'') Eğer, bir text için block kullanıcaksan, genişliğini ona göre ayarlamalısın. Elle birkaç düzeltme yapman gerekir.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
1- Bu kadar uzun bir metin, belki dergi veya gazete ilanlarında olabilir ama afişlerde olmaz, yani aracıyla hızlıca gelip geçen hiç kimse makale okumaz. Zaten tek başına gayet anlamlı ve etkili bir görsele FOK VE BALİNA KATLİAMI gibi bir ifade de çok kitabî ve yavan kalmış. Yani etkili bir slogan lazım.

2- Peki bir balina görseli bulup manipülasyon mu yaptınız, yani fikir ve uygulama size mi ait? Eğer öyleyse gerçekten tebrik ederim. Ayrıca daha etkili ifade yolları aranabilirdi. Belki kanlar tıpkı su sıçraması gibi veya daha bir yoğunlukta olsaydı, balinanın tipik dalış enstantanesine daha etkili bir gönderme olabilirdi:

4651289669_a3a8223a18_b.jpg

Veya tasarım alanının solunda tipik dalış yapan balinanın kuyruğunu, sağında ise simetrik olarak kesilmiş kuyruğu görünseydi, çağrışım daha kuvvetli olabilirdi belki:

wwf-shark.jpg

3-Tipografik düzense malesef çok zayıf, eğer slogan için EXTRA BOLD bir karakter kullansaydınız, hem balinanın ağır kütlesine gönderme yapar, hem de kulakları daha bir güçlü çınlatırdınız!

Son düzenleme: