arkadaşlar buradan ben herkese sesleniyorum forum da genelde hep bu optimumun makinesini biri çook kötülüyo birileride öve öve bitiremiyo....
Her iki makinayıda kullanıyorum görme duyma falan değil kullanıyorum her makineninde eksileri artıları var...
SEİKO dan başlayalım
ben seiko kafa makinemde sabahlara kadar baskı yapıyorum süreklii ben o makinanın kapanmadan 2 hafta 24 saat çalıştığını biliyorum vee çook rahat baskıyı ver kesiyomu diye arkanı dönme malzemeyi bitirene kadar basar. ve işin güzel kısmı düşük pass ta da basabiliyorsun 2 pass hatta 1 pass bu aralar 1 pass basamıyorum. bi servis gelsin bakıma girsin yine basar seikonun artısı. Boyayı kafaları temizlerken konica dan daha fazla harcıyo ama kafa kesme pek olmadığından yine boya tüketimin de konicadan az harcıyo yani. Ama baskı konusunda seikoyu konicayla aynı kefeye koyamam. baskısı kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ama konicanınki gibi de mükemmel değil. hız olarak ta konicadan biraz daha yavaş ama bunu da düşük paslarda basabildiği için sorun olmuyo aksine çook daha hızlı oluyo..
KONİCA ya gelelim
konica nın baskısı muhteşem tamam eyvallah sözüm yok ona kaliteli iş basarım ben diyen herkese tavsiye ederim. ancak konicanın da eksileri var tabi ki seikonun muhteşem olmadığı gibi konica da muhteşem değil tabi ki. boya kesmesi konusunda sürekli başında beklemem gerekiyo ne zaman keseceği hiiiiç belli olmuyo
daha doğrusu yoğun boyalarda %100 lük yerlerde boya yetiştiremiyo hele birde 3.20 bağlarda yoğun bi işi basmaya çalışırsan işin zorrr...
tabi bu dediğim de c:100 m:100 y:100 k:100 gibi yerlerde oluyo. seikoda ben farkı farklı işleri ardarda gönderiyorum biri bitince diğerine başlar ve hiç bi sıkıntı olmaz
ama konica da bi iş bitip diğerine başladığınız da mutlaka ama mutlaka kafayı yeniden temizlemeniz gerekecektir.
bir de makina alacak arkadaşlar veya sorunu olup ta soran arkadaşara soluyorum size cvp veren makinacıların dediğine değil sizinle aynı derdi paylaşan meslektaşarınızın sözlerine kulak asın bence. ben burda hiç birinin reklamını yapmadım sacede eksilerini ve artılarını soledim ama makinacılara sorsan ooooooo onun makinası muhteşemdir otekinin baskısı berbattır falan. kirpi misali.(kirpi yavrusunu pamuk tiylü yavrum diye severmiş ya) makinacılarımız da hep kendi makinasını övüyo hiç kötü yönlerini solemiyo