Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop da Free Transform Problemi!!

ssmaximus

🌱Yeni Üye🌱
Herkese selam,

bir anda durup dururken free transform kullanımında sorun yaşamaya başladım. Bir imajı küçültüp büyüttükten sonra imaj kalitesi çok fena düşüyor, bir türlü düzeltemedim. Sadece bir dosyada bu sorunu yaşamıyorum şaka gibi:) hangi resmi açarsam açayım yada psd dosyasını bu sorunla karşılaşıyorum ama biri hariç:) yapmadığım şey kalmadı pc yi temiz kurup yeniden photoshop bile kurdum. Lütfen acil yardım

konsantre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha önce böyle bir sorun yok muydu? imajı önce küçültüp transformdan çıkıp sonra tekrar büyütürseniz çözünürlük düşer bu sonradan oluşan bir sorun değil evrensel bir durum.

ssmaximus

🌱Yeni Üye🌱
daha önce böyle bir sorun yoktu. hatta daha önce çalıştığım bir psd dosyasında hala bu sorun yok! ama yenide oluştursam eski oluşturulmuşlarada baksam bu sorun var. Dediğim gibi küçülttüğüm neseneleri tekrar eski haline getirince inanılmaz derecede bozuluyor. Hatta küçülttüğüm zaman, nesne normalde yüksek kaliteli olsa bile pikselleşiyor. buna ne diyeceksiniz?

konsantre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nesnenin yüksek kaliteli olması birşey değiştirmez. Küçülttüğünüzde düşük kaliteli hale gelir, sonra tekrar büyüttüğünüzde kalitesiz olur. Daha önce çalıştığınız dosyadan herhangi bir parçayı küçültüp transformdan çıkıp sonra tekrar transforma girip büyütürseniz o görselde bozulur. Yeni ile eski arasında büyüklük ve çözünürlük farkı varsa birinde daha çok belirginleşebilir. Ama bu bir problem değil, hep böyleydi. Ya da benim yıllardır kullandığım programlarda da aynı sorun var.

ssmaximus

🌱Yeni Üye🌱
hocam yok anlatamadım derdimi heralde. O bahsettiğim dosyada transformdan çıkıp tekrar girsenizde resim bozulmuyor, küçültsenizde bozulmuyor, büyütsenizde bozulmuyor. NEyse hocam sen yinede saol. koskoca grafikerler.net sitesinde bu sorunu anlayabilen bir müslüman yok inanılmaz.

talash

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.digitalha.com
@konsantre arkadaşın dediği doğrudur ancak rasterize layerlarda. Eğer layerımız smart object'se layer transform ile boyutları değiştirilse de çözünürlüğünü bozulmaz (Object'in çözünürlüğü orantısında). Büyük ihtimal senin eski dosyandaki layer smart object'ti ondan bozulmadı. Normal bir layerı küçülttüğün anda çözünürlüğü düşer ve büyütürsen bozulmuş olur.

animelih

🌱Yeni Üye🌱
sorununu çözemediysen belki yardımcı olur....Edit/preferences/general ya da (ctrl+K) orda en üstte "image interpolation" kısmını bilinear ya da bicubic smoother yaparsan düzelir...kısacası NEAREST NEİGHBOR yaparsan kırıklar ve çözünürlük bozulur;)....