Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
slm, bi konunun yapılabilirliğini öğrenmek isiyorum..
elimde 100lerce psd dosyası var, bu yüzden biri gerektiğinde önizlemeli olarak göremediğimden hepsini tek tek açıp bakmam gerekiyorki buda çok büyük zaman ve emek kaybı oluyor. Elimdeki bütün psd lerin yanında birde jpegleri olsaydı ordan bakar gerekli olanı çabucak bulurdum. Bunun için elimdeki bütün psd leri bir kerede jpeg olarak kaydetmenin bir yolu varmıdır, veya bu psdleri photosop ta açmadan önizlemeli görebilmemin bir yöntemi varmı, beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum...

Birden fazla dosyayı jpege alttaki başlıkları inceleyerek kolayca yapabilirsiniz. Bridge yüklü ise psd dosyalarını tek bir seferde görebilirsi. Çevirmeye gerek yok.

Actions Nedir (Photoshopta)
PHOTOSHOP ta Automate & Batch Ornegi (Actions)

ŞAHİN REKLAM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cephe fotoğrafına tabela montajı

arkadaşlar bir otelin tabelalarını yapıcam tasarımlarını yaptım otelin fotoğrafları var elimde tabela psd leri nasıl otel fotoğraflarına montajlarım çok acill yardımınıza ihtiyacım var

ccerence

🌱Yeni Üye🌱
cs2 ile bmw'yi nar kırmızı yapmak istiyorum.kurcaladım biraz ama hani göz rengi falan değiştirmede izlediğimiz yolla yaptım (henüz yeniyim) aracın ****likliği de kayboluyor asıl istediğim tonu başka bi resimden almam gerekiyor.

yani atıyorum nar kırmızı bir ojeden rengi alıp araç geneline uygulamak istiyorum.
yardımcı olabilir misiniz?

:peace1:

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
cs2 ile bmw'yi nar kırmızı yapmak istiyorum.kurcaladım biraz ama hani göz rengi falan değiştirmede izlediğimiz yolla yaptım (henüz yeniyim) aracın ****likliği de kayboluyor asıl istediğim tonu başka bi resimden almam gerekiyor.

yani atıyorum nar kırmızı bir ojeden rengi alıp araç geneline uygulamak istiyorum.
yardımcı olabilir misiniz?

:peace1:

resimi gösterebilirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim

Kolay gelsin

hakanefe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba ben fotoşopa yeni başladım..bir imajın ayna görüntüsünü..simetrisini nasıl elde edebilirim..yardımcı olursanız tşk ederim..hepinize iyi çalışmalar..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
aynı resim üzerinde ctrl +j (layer copy alır) daha sonra kopya aldığınız layer üzerinde ctrl+t (transform) maus üzerinde sağ cklick dersiniz menü çıkar, bu menü de Flip Horizontal dersiniz....

iyi çalışmalar

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben de bir soru soracağım
photshopta color renger ile arka planı yok etme işlemini kendim denememe rağmen yapamadım
bunu açıklayabilecek biri var mı? nasıl yaparım
şimdiden teşekkür ederim

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Fotoğrafınızı buraya eklerseniz color range in sonuçlarını size daha iyi anlatabiliriz.

Shekerphare

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop CS3 kullanıyorum ve bir web photo gallery yapmak istiyorum daha önceden bir problem yoktu fakan bugün denediğimde " There is an error disabling controls for missing tokens.Some file or folder for selected style might be missing. " böyle bir hata alıyorum..
File > Automate > Web Photo Gallery diyerek girmiş olduğum gallery'de..
O özellik tablosu açılmıyor , yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler..

yeniyetme

🌱Yeni Üye🌱
photoshopta açtığım logoyu arkasındaki beyaz zemin olmadan illustratora nasıl alabilirim?

erdemoktay

🌱Yeni Üye🌱
pen tool kalemle çizim yaparken içi renkli oluyor ne yapmalıyım

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
photoshopta açtığım logoyu arkasındaki beyaz zemin olmadan illustratora nasıl alabilirim?

Photoshopta bütün layerler berleştırdıktan sonra (arka zeminiz varsa gözü kapalı olması lazım, yani transparant arka zemin olacak) dah sonra File - Save As - TİFF , çıkan menüdan Save Transparency (eşaretli olması lazım). kaydetiğiniz dosyı İllustratore süreklenerek atiyorsunuz...

pen tool kalemle çizim yaparken içi renkli oluyor ne yapmalıyım

13pr6.jpg

Photoshopta ayarlar nasıl default edebilir: sorunuzu açıklarmısınız? hangi ayralar default etmek istiyorsunuz?

sizin sorunuza başka cevap daha buldum... photoshopta PSD formatına da kaydedebilirsiniz... ama photoshopta yapılan çalışma arka zemin transparant olacak...çok rahat illustratorda Place derken açılıyor dosya...

iyi çalışmalar

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
photosopta bir resmi polygonal lasso tool ile dekupe ederken anti-alias seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen, yine de az da olsa yuvarlak bölgelerdeki pikseller kırık, tırtırlı şekilde görülebiliyor.
bu durumda ortaya çıkabilecek en iyi iş bu mudur, yoksa kenarlardaki tırtırları daha da azaltabilecek başka bir yöntem var mıdır?

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
photosopta bir resmi polygonal lasso tool ile dekupe ederken anti-alias seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen, yine de az da olsa yuvarlak bölgelerdeki pikseller kırık, tırtırlı şekilde görülebiliyor.
bu durumda ortaya çıkabilecek en iyi iş bu mudur, yoksa kenarlardaki tırtırları daha da azaltabilecek başka bir yöntem var mıdır?

peki bu iş için neden pen tool kullanmıyorsunuz? Polygonal LAsso Tool dan daha kullanlışlı.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️

kasta095'in dediği gibi dediği gibi pen tool ile daha güzel sonuç alırsınız, sanırım kolayına kaçmak istemişsiniz dediğiniz gibi yaptığınızda ctrl+alt+D yaparak bol feather verirseniz kırıklıklar büyük ihtimalle gider ancak ne kadar kaliteli bir iş yapmış olursunuz onu bilemem ;)

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
cevaplarınız için sağolun. lasso sanki pen tooldan daha kolaymış, daha esnek hareket edebiliyorum gibi geliyor bana, o sebeple lassoyu kullanıyorum.

matuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.3dmatuk.com
jpeg kaydı görünmüyor....

arkadaşlar sitede daha önce görmüştüm ama şimdi tekrar ardım bulamadım, benim çalıştğım psd dosyamda jpeg seçeneği görünmüyor, jpeg olarak kaydedemiyorum, yardımıznızı bekliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...