Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop şekli ölçülendirme

ewray

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum bir şekil yapmak isterken o şeklin boyutlarını tam istediğim gibi yapamıyorum. Guide kullanabilerek yapıyorum oda tam oturmuyor.

Mesela 750 px'e 750 px bir çalışma üzerine, 450 px 450 px bi kare yapmak istiyorum bunu direk nasıl ölçülendirebilirim.

illustrator de bunu ekranda bir tık yapınca değer girme ekranı vs çıkıyor.Bunu photoshopta nasıl yapabilirim. Herhangi bir yerde bu basit konu hakkında cevap bulamadım. İlginiz için teşekkür ederim.

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum bir şekil yapmak isterken o şeklin boyutlarını tam istediğim gibi yapamıyorum. Guide kullanabilerek yapıyorum oda tam oturmuyor.

Mesela 750 px'e 750 px bir çalışma üzerine, 450 px 450 px bi kare yapmak istiyorum bunu direk nasıl ölçülendirebilirim.

illustrator de bunu ekranda bir tık yapınca değer girme ekranı vs çıkıyor.Bunu photoshopta nasıl yapabilirim. Herhangi bir yerde bu basit konu hakkında cevap bulamadım. İlginiz için teşekkür ederim.

Şekli oluştur, şekil seçili iken Cmd(ctrl)+T kısayol tuşunu kullan ve
W(genişlik)
H(yükseklik)
istediğin ölçüyü gir sonun pixel için px,milimetre için mm,cm vs. olarak gir
Kolay Gelsin
8R2a6.png

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Cs4 te böyle bir özellik yok, demekki ps nin grafik yönünü iyice geliştirmek istiyorlar, birde vectorel hale getirseler tam olacak :D