Photoshop'ta bozuk ciltlere ipeksi görünüm kazandırmaya çalışacağız.
Fotoğrafın ilk hali...
Öncelikle düzeltmek istediğimiz fotoğrafı photoshop'ta açıyoruz.
Fotoğrafımızın bulunduğu katmanı 1 kez çoğaltıyoruz. (Duplicate Layer)
1. Adım:
Yeni katmanımızın Blend Modunu Vivid Light olarak değiştiriyoruz.
2. Adım
şimdi bu katmana invert uygulayacağız. (Image > Adjustments > Invert)
3. Adım
Şimdi de aynı katmana gaussian blur uyguluyoruz. (filter>blur>gaussian blur. )
Bu uygulamada blur değerini, fotoğrafın ana hatlarının belirginleştiği noktada bırakıyorz, ben 1.3 uygudım, fotoğrafa göre değişebilir)
4. Adım
Fotoğrafı biraz yumuşatacağız. (Filter > Other >High Pass)
Buradaki oranı da cildin görünümüne göre ayarlıyoruz. Çene, kaş ve gözlerin hayalet gibi görünmesine aldırmayın ve cildin yeterince pürüzsüz olduğunu düşündüğünüz yerde bırakın.
5. Adım
Şimdi mask uygulayacağız. Layer paletin altındaki add layer mask butonuna tıklıyoruz.
6. Adım
Siyah rengi seçiyoruz ve araçlar paletimizden paint bucket toolu seçerek katmanımızı siyahla dolduruyoruz. BU aşamada fotoğraf ilk haline döndü diye endişe etmeyin. Sonra yumuşak bir fırça seçiyoruz, beyaz rengi seçerek cildin ipeksi görünmesini istediğimiz yerlerini boyuyoruz. Burada boyamayı beyaz bir renk olarak göremeyeceğiz elbette, sadece boyadığımız yerlerde istediğimiz değişimi sağlamış olacağız,
Ve sonuç...
Faydalı olması dileğiyle, keyifli tasarımlar...
Fotoğrafın ilk hali...
Öncelikle düzeltmek istediğimiz fotoğrafı photoshop'ta açıyoruz.
Fotoğrafımızın bulunduğu katmanı 1 kez çoğaltıyoruz. (Duplicate Layer)
1. Adım:
Yeni katmanımızın Blend Modunu Vivid Light olarak değiştiriyoruz.
2. Adım
şimdi bu katmana invert uygulayacağız. (Image > Adjustments > Invert)
3. Adım
Şimdi de aynı katmana gaussian blur uyguluyoruz. (filter>blur>gaussian blur. )
Bu uygulamada blur değerini, fotoğrafın ana hatlarının belirginleştiği noktada bırakıyorz, ben 1.3 uygudım, fotoğrafa göre değişebilir)
4. Adım
Fotoğrafı biraz yumuşatacağız. (Filter > Other >High Pass)
Buradaki oranı da cildin görünümüne göre ayarlıyoruz. Çene, kaş ve gözlerin hayalet gibi görünmesine aldırmayın ve cildin yeterince pürüzsüz olduğunu düşündüğünüz yerde bırakın.
5. Adım
Şimdi mask uygulayacağız. Layer paletin altındaki add layer mask butonuna tıklıyoruz.
6. Adım
Siyah rengi seçiyoruz ve araçlar paletimizden paint bucket toolu seçerek katmanımızı siyahla dolduruyoruz. BU aşamada fotoğraf ilk haline döndü diye endişe etmeyin. Sonra yumuşak bir fırça seçiyoruz, beyaz rengi seçerek cildin ipeksi görünmesini istediğimiz yerlerini boyuyoruz. Burada boyamayı beyaz bir renk olarak göremeyeceğiz elbette, sadece boyadığımız yerlerde istediğimiz değişimi sağlamış olacağız,
Ve sonuç...
Faydalı olması dileğiyle, keyifli tasarımlar...