Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshopta renk sorunu

nesrinn

🌱Yeni Üye🌱
photoshopta yaptığım el ilanında renkler farklı çıkıyor bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
photoshopta yaptığım el ilanında renkler farklı çıkıyor bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar

Bu soruya cevap verebilmenin tek yolu, sanırım fal bakmak..

Hiç değilse, renklerin farklı çıktığına nasıl karar verdiğinizi yazarsanız, sorunuz anlamlı olabilir belki..

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
RGB çalışıyor olabilirsiniz, (CMYK) çalışmalısınız; seçtiğiniz renkte color picker'da bakın, eğer görseldeki gibi bir ünlem işareti varsa basılabilir bir renk değildir. Ünleme tıklayınca size seçtiğiniz renge yakın bir güvenli renk verecektir.
dfep.jpg

nesrinn

🌱Yeni Üye🌱
bordo olan renk kahverengi çıkıyor fal bakmanıza gerek kalmadı :) cmyk da çalıştım 300 dpi olarak yaptım bordo yerine kahverengi çıkıyor

Hayır ünlem işareti çıkmıyor cmyk da çalıştım ama sorun ne anlamadım :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

cesotti

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mac'de çalışıp PC den baskıya gönderdiyseniz oluyor. Ben de yaşıyorum digital baskılarda bu sorunu. Digital aldığım yer pc kullanıyor ve yaptığım çalışmayı corele çekerek baskıya gönderiyor. Sonuç bir felaket... Hatta ilk başlarda kendimden şüphelenip bu işi bırakmayı düşünmedim değil :))

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
kullandığınız bordo'nun cmyk değerleri bir bordo tonuna uyuyorsa mesela : 0, 100, 65, 28

gibi ve işi CMYK gönderiyorsanız.... Gidip o çıktıyı alan arkadaşa çemkiriniz. Kullandığı programın renk ayarlarını yapsın. Mesela cmyk gelen bir dökümanı otomatikman rgb ye çevirmesin... PS den çıktı alsın en temizi, Corel'i hiç bulaştırmasın.

akıllara zarar yapıyor bu işleri malesef ayarsız corel.

Ama renk değerleriniz bordoya değil kahverengiye denk geliyorsa, bir süre en azından renkleri anlayana kadar bir pantone kataloğu ile çalışmanızı öneririm. Apple, Lacie, Eizo markalı monitörler kullanmıyorsanız asla ekrana güvenmeyiniz...

bir diğer kafa ağrıtmayan yöntem ise ( doğru rnek değerleri ile çalıştığınızı varsayarak) işi PDF gönderin. Acrobattan bastırın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

umtyldz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umityildiz.com
Ekran ayarları da önemli. Ekranında bordo gördüğün şey aslında kahverengiye yakın bir renk olabilir. Her ekran her bilgisayar aynı rengi ekranda göstermez. Ama kullandığın rengin kesinlikle doğru olduğuna eminsen, daha önce aynı değerlerle doğru rengi bastırdıysan, farklı farklı bilgisayarlarda istediğin rengi görebiliyorsan matbaadan çözmesini istemelisin problemi.

zeybek16

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cmyk çalış ünlem işaretine dikkat ederek renk belırle...sorun falan kalmaz siyah tonu verırkende c.45 m.45 y.45k.100 diye belırle siyah renkte akma olmasın...

samavi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk seneler benzer ama farklı bir hata yapmıstım bende. Bordo olarak freehandde çalıştığım işi photoshop dökümanına cağırmıstım. Döküman CMYK idi fakat is baskıdan çıkınca bordo renk, kahverengiye dönmüstü. Sonradan baktım ki freehandeki ve fotoshoptaki bordo renk oranları aynı değil. ondan sonrada bu tip islerde eps yada pdf yapıp PS ye cağırmaya basladım.