Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Poli üretan köpük straforların kartonpiyer olarak kullanılması ve boyanması

MKB55

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Web sitesi
melikevarakcilik.com
POLİ ÜRETAN KÖPÜK STRAFORLARIN KARTONPİYER OLARAK KULLANILMASI VE STROPİYER KARTONPİYERLERİN BOYANMASI​


STROPİYER NEDİR ÖZELLİĞİ NEDİR? :

Poliüreten köpükten yapılmış uygulanması kolay alçı kartonpiyerin alternatifi petrokimya ürünüdür.
Hafif olduğundan dolayı mükemmel yapışır,düşme yapmaz. Binaya yük asla yüklemez. Duvar v.s kırmaya dahi gerek yoktur. Seramik zeminde dahi uygulanabilir. Zemine mükemmel yapışır. Sökmek istediğinizde spatula ile kolayca sökebilirsiniz. Tavanda olduğundan dolayı deforme olmadığı gibi iyi yapıştırıldığında düşmez, yaralanma tehlikesine neden olmaz. Yapısında su bulunmadığından sararma yapmaz ancak sigara kullanımında sararma olabilir. Stropiyerler kendiniz uygulamayı yaparsanız daha ekonomiktir. Ama ergonomik olması açısından beceri ister. İsterseniz dairenizi bir günde uygulayıp evinize farklı görünüme sokabilirsiniz. Sert bir darbe almadığı sürece binanın ömrü kadar kullanabilirsiniz.

Yapıştırılması alçı esaslı olmadığından dolayı ortamı kirletmediği gibi herkes tarafından kolayca basit bir merdivenden yardımı ile uygulanabilir. Hafif olduğundan her araçla nakledilebilir, her araca sığar. Stropiyer üretimin de cfc(zehirli gaz) kullanılmadığından sağlığa zararlı değildir. Genellikle stropiyerler iki kalitedir. Stropiyeri ucundan tutup kaldırın eğer diğer ucu eğilip kavis alıyorsa ekonomik tipdir. Birinci kalite katı ve serttir.Siz birinci kalitede olanını alın. Yapıştırmasını kendi yapıştırıcısını kullanınız. Alçı ile yapıştırılanlar da 1-2 sene sonra ek yerlerinden çatlamalar görülebilir.

Stropiyerler çatı katlarda sıcak havadan dolayı polistiren maddeden yapıldığından dolayı çekme ve büzülme yapabildiğinden bazen düşme yapabilir. Duvardaki sıvaya bağlı bozuklukları alçı kartonpiyerler gibi kapatamaz.


STROPİYERLERİN BOYANMASI:

Stropiyerler strafor elektrostatik özelliğinden dolayı tozu toplar boyandığı takdirde bu özellik kaybolur ve ek yerleri kaybolur. En avantajlı boyama sulu varakla olanıdır, hem görsel açıdan hem sigara dumanı vs renk değişimine karşı koruma altına alınmış olur artı deterjana gerek duyulmadan duru suyla temizliği sağlanmış olur.
Stropiyerler plastik ve su bazlı boyalarla boyanabilir.Strafor yapısı itibariyle asla sentetik boya kullanılmaz.





IŞIL TUANA - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ
Melike Varakçılık
 

Benzer konular

Üst