Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkXpres 6.0 - 6.5 Türkçe tireleme dosyası

quarkfreehand

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar kolay gelsin.
Quark 6 tireleme programını indirip C:\Program Files\Quark\QuarkXPress 6.1\XTension içine attım ve tireleme yaptım. Fakat tireler bold ve normal puntodan 1 punto daha büyük oluyor. Normale nasıl çeviririm? Bilgisi olan varsay paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden Tşkler.

adamimm

🌱Yeni Üye🌱
tirelerin karakterinin bold veya başka bir font olması şundan kaynaklanıyor:

bir alanı tirele dediğinizde tireleme komutu en üstteki, yani alanın en başındaki fontun ayarlarını baz alıyor. şayet büyük puntolarla başlık yazdıysanız tireleme tüm alana o başlığın ayarlarında yapılır.

sorunun çözümü çok basit. normal yazı karakterinizi alanın en üstündeki boş bir satıra uygulayın. böylelikle sorun hallolur.

tekimci

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar, ben mac kullanıcısıyım ve quark 6.5 kullanıyorum, dergi sayfalarında justified hizalama ve tireleme kullanıyorum. fakat bazı dergilerde justified hizalanmasına karşına satır sonlarına bakıyorum hiçbir tireleme işareti yok ve kelime satır sonunda bölünmeden düzgün bir şekilde bitmiş, bu quark da yapılabilen bişey midir yoksa başka bir programda mı yapılıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim

sorun halloldumu teşekkürler?

eerol55

🌱Yeni Üye🌱
Bana çok acele lazım. Rica etsem. erdemerol55@**********'a atabilir misiniz?

millimucadele

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar quarkxprees 6.1 kullanıorum ancak tirelemesi yok. ben çok aradım ancak bulamadım
bulursanız sevinirim birde nasıl kuracağımı aktarırsanız beni mutluluğa boğarsınnız

Atakanceylan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Quark 4.0 kullanıyorum. Bu versiyon için tireleme dosyası var mı?

gnyns

🌱Yeni Üye🌱
quark 6.5 kullanıyorum mac te.türkçe tireleme dosyasını çok aradım bulamadım.eğer ki tekrar upload etme imkanınız varsa yollayabilir misiniz :(