Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Render olayı.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
.mts formatında HD 1080p çözünürlükte video çeken bir dijital video kameram var.Dosyaları EDIUS'a atınca ilk kurgu monitöründe in-out veremiyorum çünkü görüntü aşırı kasıyor.Yarım kare hızda bile ilerlemiyor.Ancak ben bunu alıp timeline'a attığımda in-out verip renderi başlattığımda render bittikten sonra (boyutuna göre bazen 2 GB'lık dosya 1 saatte render ediliyor) üstünde yeşil biz çizgi oluşuyor ve görüntü çok rahat akıyor.Yani videoyu kurgu monitöründen değil,ancak timeline'a atıp kurguluyorum.Bu mevzu biraz işimi zorlaştırıyor.Görüntüyü EDIUS'a atar atmaz başka bir yoldan render etmenin bir yolu var mı ? Veya EDIUS'a atmadan bir videoya hangi işlemleri uygulayarak render etmiş oluruz ?

Benzer konular

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Özür dilerim demirhanca.3 gündür girip,yazmadan çıkıyorum.İşim çıkıyor.Kusura bakma gerçekten.Şu an gece saat 03:00 suları.Sabah saatlerinde neden olmadığını yazacağım.Sanırım sorunu tam anlamı ile anlatmış olacağım sana. : - ) Görüşmek üzere.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Buyurun .mts formatındaki ham görüntü;

https://rapidddddshare.com/files/394551487/00015.MTS.html (d'leri silelim :) )

1-) bu görüntüyü edius'ta açıp,kurgu penceresinde normalde rahatça akıtıp istediğim yerden in verip istediğim yerden out alıp timeline'a atamıyorum..
2-) in out olayını ancak timeline bütün olarak atıp,RENDER yaptıktan sonra rahat akıtıp gerçekleştirebiliyorum..
3-) color correction işini edius'tan yapmak mümkün mü ?
4-) export ederken doğru ayarları seçip,kutu şeklinde video yerine 16:9 yani diktörtgen video şeklinde export etmeyi hala beceremedim..

yardımcı olacak herkese şimdiden gönülden teşekkür ederim..

tek amaç;video kalitesini düşürmeden,vimeo'daki adamlar gibi net ve (mümkünse) vimeo'daki upload edilen örnekleri gibi;boyut olarak düşük,full HD1080p ve 16:9 diktörgen şeklinde export almak..

Search videos for 'canon hf s10' on Vimeo

-----

sistemim:
çift çekirdek 2.8 Ghz
3 gb ram
1 gb ati radeon hd4650 ekran kartı
...

edius'ta her formatı rahat kesip biçiyorum..(in-out v.s )sadece şu .mts formatlı videolar kastı..

https://forum.donanimhaber.com/m_39124268/tm.htm

Şu kamera ile çektiğim ham görüntüleri,dikdörtgen video yapamıyorum (16:9)..kutu video yapmaktan sıkıldım...

ayrıca hiçbir zaman edius'tan HD export alamadım gitti..ne yapmam lazım ? cidden her yolu denedim..hatta olayı abartıp,çektiğim ham görüntüyü direk vimeo'ya attım..beni arkalara atsada sonunda videoyu kabul etti ama izleme kalitesi HD kalitesinde değil.. https://forum.donanimhaber.com/m_40036608/tm.htm ne yapmam lazım ?

ayarlarda bir yanlışım mı var ?
nerede hata yapıyorum..kameranın neredeyse 1 ayı olacak ama ben hala hayalimdeki küçük şeyleri gerçekleştiremedim..

adamlar D-SLR fotoğraf makinesi ile bile 16:9 full HD video upload ediyorlar.. nerede yanlış yaptığımı çözemedim bir türlü...

teşekkür :)

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
.MTS dosyaları açmadan çalışman hem seni hem pc ni yorar bunu açan programlar var onunla önce videonu aç daha sonra avi dosyanlar rahatça çalış ben indiriyorum dosyayı bi deneyim yapmak istediğin şeyi

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Allah razı olsun demirhanca.
.avi,.mpeg,.wmv elbette daha kolay çalışma imkanı sunar ancak ben görüntü kaybı olmasın istiyorum.Hadi ondan bir şekilde vazgeçebilirim.Kabul edilebilir bir bit rate ile HD olması kaydıyla kalite kaybı olsun,ne yapalım.Ama asıl sorun video paylaşım sitelerinin bu görüntüyü Full HD olarak tanımlayamaması.Sorun o.Acaba ben kamera ayarlarında mı bir hata yapıyorum.Defalarca çektim ama yok.İndirince sende göreceksinki gerçekten görüntüler çok net.Ki sanırım görüntü sabitleme olayını açmamışım.tripodumda antika.

millet vimeo'da süper işler çıkarmış.Ben çıkaramayınca cidden utanıyorum.16:9 dikdörtgen video bile yapmayı beceremedim.sorun bende sanırım.

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
görüntülerini AVCHD converter i kullanarak çıkar zaten direk aivye çevirir ve görüntü kaybın olmaz ben denedim öyle yaptım gayet net görüntüler orjinalliği gitmiyor merak etme sen bu görüntüyü avi olarak yükle onlar HD olarak görür onu ediusla açtığın projeyide 16:9 açmayı unutma

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok çok teşekkür ederim demirhanca.Deniyorum.Çalışmamı buraya eklerim.