Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk Ajans Kurumsal Kimlik Tasarımı

DigitalArtist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zekikosedag.com
1240.jpg

yorumlarsanız sevinirim arkadaşlar....:emo1:

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tasarımlar gerçekten hoş. Ancak Manisa'da da şöyle bir firme var: Ben de zamanında bu firmada grafikerlik yapmıştım...

01_home

DigitalArtist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zekikosedag.com
hımm yorum için teşekkürler, yanlız o firma için yapmadım... Kayseride yeni yapılan bir firma için yapmıştım...

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
tasarım guzel ellerınıze saglık.. Ancak merak ettıgım bırsey war kı oda sudur; bu fırma ne kdr zengın kı bunu basabılecek? ılerde bır poset bır pecete yada kurumsal baska bırsey bastırmak ıstese nasıl bır klıse ucretıyle karsı karsıya kalacagını hıc dusundunuz mu?
sadce merak ettıgım ıcın soruyorum...

DigitalArtist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zekikosedag.com
Firma hakkında pek bir bilgim yok, - tasarim istediler yaptım bir kaç çeşit bunu beğendiler ücretini ödediler ve gittiler.... :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
gayet güzel ve hoş çalışmalar olmuş ellerine emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
musterınız ılerde cook buyuk sıkıntı yasayacaklar ama bundan emın olun...
musterılerımızı boyle zor bır duruma sokmamamız ıcın logolarda kurumsallarda max. 3 renk kullanmalıyız. Idealı ıse 2 renktır.
kolay gelsın...

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Gözüme takılan bazı ayrıntıları söylemek istiyorum.
Antetli kağıtta soldan yaklaşık 5cm lik kısmı logoya ve renklere ayrılmış. Antetliden çıktı alan her kişi bunu dikkat edecek mi ? bence etmeyecek ve birçok kağıt ilk denemede çöpe gidecek.
Zarfda kullanılan koyu zemin renginde bir zarf olduğunu düşünmüyorum. Hadi oldu diyelim üzerine o renkleri basınca diğerleriyle aynı renkler kesinlikle tutmayacaktır. Zarfın üstüne zeminiyle beraber baskının mümkün olmayacağını yada olursa bile bunun maliyetini düşünmüşsünüzdür heralde. Hepsini geçtim bu
zarfın üstüne yazı yazmak isteyen birisi ne renk kalem kullanacak, beyaz mı ?
Ayrıca bu firmanın logosun ne olduğunu ben hiçbir tasarımdan anlayamadım. Renkajans üstünde r harfi onarın üstünde renk şeritleri... bu şekilde olduğunu sanmıyorum yada düşünmek istemiyorum :) Bu logoda r hargi ve renkli şeritler firma isminden çok daha fazla ön plana çıkmış, firma ismi çok sönük kalmış.
Görsel olarak ilk bakıldığında göze hoş gelen bir tasarım olabilir ama hem maliyet hemde saydığım ayrıntılan göze alındığında yeniden düzenleme yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Antetli kağıtta soldan yaklaşık 5cm lik kısmı logoya ve renklere ayrılmış. Antetliden çıktı alan her kişi bunu dikkat edecek mi ? bence etmeyecek ve birçok kağıt ilk denemede çöpe gidecek.
Zarfda kullanılan koyu zemin renginde bir zarf olduğunu düşünmüyorum. Hadi oldu diyelim üzerine o renkleri basınca diğerleriyle aynı renkler kesinlikle tutmayacaktır. Zarfın üstüne zeminiyle beraber baskının mümkün olmayacağını yada olursa bile bunun maliyetini düşünmüşsünüzdür heralde. Hepsini geçtim bu
Ayrıca bu firmanın logosun ne olduğunu ben hiçbir tasarımdan anlayamadım. Renkajans üstünde r harfi onarın üstünde renk şeritleri... bu şekilde olduğunu sanmıyorum yada düşünmek istemiyorum :) Bu logoda r hargi ve renkli şeritler firma isminden çok daha fazla ön plana çıkmış, firma ismi çok sönük kalmış.
Görsel olarak ilk bakıldığında göze hoş gelen bir tasarım olabilir ama hem maliyet hemde saydığım ayrıntılan göze alındığında yeniden düzenleme yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Harfi harfine katılmamak elde değil.

DigitalArtist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zekikosedag.com

Öncelikli bilgili yorumun için teşekkür ederim... Antetli kısmının farkındayım hatta ben okadar uzun yapmamıştım üst kısmında bulunmaktaydı ama müşteri uzun olmasını isteyince bende bu soruyu müşterime sormuştum bu antetliye özel program yazmışlar yani önceki kullandıklarıda bu şekilde imiş... yani antetlide her hangibi bir sorun yok.... - Zarfa gelelim renklerin tonları birebirdir antetlideki renk ne ise diğer işlerdede aynıdır kağıt kalitesine göre mat veya parlak düşebilir üzerine yazı olayı inanın ne ben tasarımlarda onu dikkate aldım nede müşterinin bir tepkisi oldu yani o şekilde kullanacaklar... maliyet konusu şu şekilde bu firma zaten bu işlerle uğraşıyor yani normal bir kağıta baskı yaptıktan sonra şekillendiriyorlar hazır zarf kullanmıyorlar ve diğer işlerinide aynı şekilde yapıyorlar.... Logoya gelelim logo çalışmamı istemediler ReAl Ajans eski şirketleri ve bu logoyu yani R yi kullanıyorlarmış bunu kullanalım dediler biliyorsunuz ki logo olduğu zaman fiyat farkıda oluyor.... Belki merak edenleriniz olabilir böyle bir firmanın grafikeri yokmu die var ben dahil 6 kişiye ve kendi grafikerlerinede yaptırmışlar ama benim yaptığımı yaptırmak istediler...​

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
zarf üzerine genelde pek yazı yazılmıyor bu tip işlerde, zaten firma bilgisi basılı halde mevcut, genelde bu tip zarflardan ya tanıtım broşürü ya da fatura çıkıyor... Antetliye özel program yapılması ne derece mümkün bilemiyorum. Sonuçta bazı üst model yazıcılar kağıdın 0 noktasına kadar baska yapabiliyor olsa da standart yazıcılar makaraların tuttuğu bölgeyi boş bırakıyorlar... yani yazdırılabilir alan yazılım ile çözülebiliyorsa amenna... Yaptığınız tasarım bu sektörel eleştirileri karşılayabiliyor ama,

özellikle kurumsal kimlik tipi çalışmalarda, özellikle antet gibi tüketimin fazla olduğu ve bir çok farklı mecra ile gerçekleştiği düşünülürse, kullanışlılık açısından bir çok sorun yaratabilir, mesela bu antetli faks çekilmek istenebilir...

yinede hacmi çok büyük olmayan firmalarda bunların önemi minimal durumda.

Hoş görünen ama deneyimsizliklerini hemen farkettiren bir çalışma olmuş.