Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

RGB Modu

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi RGB renkleri daha parlak ve daha canlıdır, bu renkleri dijital baskıda basılabilir mi?, teşekkür ediyorum, herkese kolay gelsin.

Benzer konular

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi RGB renkleri daha parlak ve daha canlıdır, bu renkleri dijital baskıda basılabilir mi?, teşekkür ediyorum, herkese kolay gelsin.

CMYK ve RGB çok sık kullandığımız tabirler ve renk teknolojisidir, bir çoğumuz farklarını biliyoruz ancak genel olarak bilenen fark RGB ekran görüntüsü , CMYK ise baskı için kullanılır. Bu işin teknik açıdanda birkaç farkı var bilmeyen arkadaşlar için;

CMYK: Maddesel renklerdir (elle tutulabilir)

RGB : Işıksaldır elle tutulamaz

Ofset baskıda üretim (baskı) aşaması kısmında, renkleri bizler ayırıp (yada otamatik olarak) 4 rengi ayrı ayrı basarız, doğadaki renklere en uygun, en gerçek rengi bulmak içib CMYK sistem geliştirilmişir.

Sİz ekran görüntüsüne aldanarak RGB daha net daha parlak diye aldanırsınız, oysaki çözüm çok basit;

Baskıya vereceğiniz digital bir iş olsun; Exportlayın seçeneklerinde RGB modunu seçerek onaylayın, Aynı işi tekrar exportlayın seçeneklerinde CMYK yaparak onaylayın, işininiz baskıdan çıksın ikisini yanyana koyarak farkı kendiniz görün!

Sonucuda burda bizimle paylaşın lütfen!

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Murat bey çook teşekkür ediyorum, açıklama ancak kadar olur, saygılar-sevgiler.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Murat hocam renkleri gayet güzel açıklamış ama sanırım dijital baskı yapmıyor :) Dijital baskı makineleri renk formatı olarak CMYK modunu kullanır ve siz RGB kullandığınız zaman diyelimki kırmızının kodunu cmyk kırmızıya çevir(e)mez ve renkler hatalı çıkar. İlk başladığım zamanlarda yanlışlıkla bir dosyayı RGB olrak göndermiştim kırmızı zemin kahverengi renge yakın bir renkte geldi diğer renklerde gönderdiğimle alakasızdı. Renk modu ayrımını bizzat test etmiş ve sonucunu paylaşmış oluyorum ki siz boş yere uğraşmayın ...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bilgi paylaşımı için çok teşekkür ediyorum, malum, Corel Draw'la yeni başlayanlardanım, sindire sindire öğrenmeye çalışıyorum.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Murat hocam renkleri gayet güzel açıklamış ama sanırım dijital baskı yapmıyor :) Dijital baskı makineleri renk formatı olarak CMYK modunu kullanır ve siz RGB kullandığınız zaman diyelimki kırmızının kodunu cmyk kırmızıya çevir(e)mez ve renkler hatalı çıkar. İlk başladığım zamanlarda yanlışlıkla bir dosyayı RGB olrak göndermiştim kırmızı zemin kahverengi renge yakın bir renkte geldi diğer renklerde gönderdiğimle alakasızdı. Renk modu ayrımını bizzat test etmiş ve sonucunu paylaşmış oluyorum ki siz boş yere uğraşmayın ...

değerli şeker;
digitale iş göndeririz,
bu konuda seyit tiken 'in tecrübe sahibi olmasını istedim gerekçem de; "bildiğiniz gibi RGB renkleri daha parlak ve daha canlıdır" görüşündeki handikapların yok olmasıydı.:wink:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
değerli şeker;
digitale iş göndeririz,
bu konuda seyit tiken 'in tecrübe sahibi olmasını istedim gerekçem de; "bildiğiniz gibi RGB renkleri daha parlak ve daha canlıdır" görüşündeki handikapların yok olmasıydı.:wink:
Siz öyle diyorsanız öyledir hocam itiraz etmedim :sweating::sweating::sweating: