puhuma
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tarihten bu yana düşünülmüş, konuşulmuş, tartışılmış bir konu. Sizce sanat ne için? ya da klasik soru şeklinde; sanat sanat için mi, toplum için mi?
katılıyorum.sozun ustune de pek bısey soylıyemıyorum herseyı anlatıyo bence.sanat kendı ıcınde yasanır.Sanat -kendi kendisi içindir- derim ben...
Niye mi?
Hangi ressam zorla tablo yapmis, hangi müzisyen zorla beste yapmis, hangi heykeltras heykelini baskasinin elleriyle sekillendirmis kiii....
Hepsi kendini ortaya koymus öncelikle,
hislerini aktarmislar bir sekilde eserlerine hepsi!!!
Sonra topluma sunmus, kendisini anlayanlarda sanatciyi begenip deger vermislerdimi ama...
Sanat -kendi kendisi içindir- derim ben...
Niye mi?
Hangi ressam zorla tablo yapmis, hangi müzisyen zorla beste yapmis, hangi heykeltras heykelini baskasinin elleriyle sekillendirmis kiii....
Hepsi kendini ortaya koymus öncelikle,
hislerini aktarmislar bir sekilde eserlerine hepsi!!!
Sonra topluma sunmus, kendisini anlayanlarda sanatciyi begenip deger vermislerdimi ama...
Bence soruyu su yönde değiştirelim..
Sanat toplum içinse; Aç toplum-Tok toplum kavramını irdeleyelim.
Aç toplumlar için sanat gecerlimidir? Yoksa sanat sadece tok toplum mahsülümüdür?
tamam bir yerde hakLısın ama sanatçı topLum için yapmazsa, topLum onu neden sanatçı oLarak görsün ki.?? kendini ispat edijek topLum içinde eser yaratıjak ki sanatçı olsun.. topLum için sanat yapmayanLar ise onLar bana göre sadece sevdikleri işLeri yapıyorLardır o kadar...diye düşünüyorumops1: