Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sanatevi Reklam Afişi

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
500 üzerinde sanatçı yetiştiren bir sanat evi için yapmış olduğum reklam afişi

turkuazafis.jpg

fotoğraflar ve soldaki fırça eski bir afişten taratılıp alındığı için kalitesi düşük gözükebilir. geri kalan herşey bana aittir. photoshop kullanarak yapıldı 70 * 100 boyutta beze basıldı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sonay Görkem

👑Efsanevi Grafiker👑
ellerine sağlık çok hoş olmuş fakat fırçanın üzerindeki yazılara biraz ışık versen sanat evini biraz daha göz önünde tutmuş olursun ? ..

genede çok başarılı.. kolay gelsin..

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
dediğim gibi fırça ve üzerindeki yazılar eski bir afişten taranarak alındığı için öyle gözüküyor.. orda Turkuaz'ın bugüne kadar kazandırdığı öğrencilerin bazılarının isimleri ve kazandığı okullar yazıyor.. çok küçük karakterde olduğu içinde fazla okunamıyor.. biraz aceleye geldiği için baştan yazma zamanımızda olmadı... logoya gelince dikkatin gitmesi gereken logo deil kazandırdıklarımız die düşünüor hocam :) onun için logoyu sade bıraktım :)

cilererbil

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cilererbil.com
Merhaba,
Bu bir sanatevinin dışarıya bakan penceresi olacaksa veya olduysa vah o sanatevinin haline! Ben Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari okudum, hayatım resim yaparak, çizerek, fotoğraf çekerek vs. geçti ve gözlerime inanamıyorum. Bu görsel felaket, karmaşayı nasıl içinize sindirerek sunabiliyorsunuz?Turkuaz Sanatevi fırçayla karışmış, alttaki logolar karmakarışık olmuş, yazılar birbirine girmiş, 500 güzel yüz yazısı arapça gibi olmasının yanısıra havada kalmış, Michelangelo nun "i" sinin noktası yok, hiç bir yazı hiç bir yere hizalanmamış, renkler felaket...Gerçekten içler acısı üzgünüm...

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
Merhaba,
Bu bir sanatevinin dışarıya bakan penceresi olacaksa veya olduysa vah o sanatevinin haline! Ben Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari okudum, hayatım resim yaparak, çizerek, fotoğraf çekerek vs. geçti ve gözlerime inanamıyorum. Bu görsel felaket, karmaşayı nasıl içinize sindirerek sunabiliyorsunuz?Turkuaz Sanatevi fırçayla karışmış, alttaki logolar karmakarışık olmuş, yazılar birbirine girmiş, 500 güzel yüz yazısı arapça gibi olmasının yanısıra havada kalmış, Michelangelo nun "i" sinin noktası yok, hiç bir yazı hiç bir yere hizalanmamış, renkler felaket...Gerçekten içler acısı üzgünüm...

çok özür diliyorum bu felakete tanıklık ettiğiniz için :(
hayatım unla olmasada kille heykelcikler yaparak, kompak makinemle fotoraflar çekerek ve yaşıtlarım sokakta birbirleriyle kavga ederken evde pc başında işe yarar şeyler yapmaya çalışarak geçti ve sanıyorumki 9 yılın üstüne ufakta olsa bişeyler çıkmaya başladı. Turkuaz Sanatevi "o" fırça ile bu günlere geldi, o logolar gözlerimizi kapattığımızda gördüğümüz şeyler oldu, simetriye bağlı kalmadan özgürlüğümüzü ifade etmeye başladık ve 500 GÜLÜMSEYEN yüz'ün bir parçası olmak için gece gündüz çalışmaya devam ettik.. arapça dediğin yazı el yazısı olup kağıt üzerinden taranarak alındığı için beğendiremedik sanırım :) olsun herkesin bi bakışı var Gülümsemekte Güzeldir :) Michelangelo'nun "i" si aslında var... afişin orjinal halinde okunaklı şekilde çıkıyor... sitede hızlı açılması için ufalttığımdan karakterinden dolayı çıkmamış olabilir saygı duyuyoruz :)
Yazıların biyere hizalanması gereği varmı acaba? böyle bir kuralmı var ? bence yok :) heryerde olduğu gibi renklerde tartışılmamalı bence :)
İçinizi acıttığımız için tekrar özür dileriz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü sizin gibi bir öğrenciye sahip olduğu için kendiye gurur duymalı :)

cilererbil

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cilererbil.com
Yapılan yorumlar, özellikle profesyonel anlamda yapılıyorsa dikkate alınırsa önemlidir, alınmıyorsa da yine de işe yarayacağını düşünürüm, en azından buraya göz atan ve birşeyler öğrenmek isteyen kişiler bunlardan yararlanacaklardır.

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
Eger Çiler Erbil benım tahmın ettıgım Çiler Hanım ise Bence onerılerını dıkkate almalısın.. Afişteki kargaşa olayına bende katılıyorum.

peynir

🌱Yeni Üye🌱
hımm güzel olmuş ellerine saglıkk ama fotografarın çerçevesini biraz daha farklı yapabilirsin

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
ben sanatçı aday adayı birisiyim. Her türlü eleştiriyi saygıyla kabul ederim ancak eleştiri var aşağılamak var. ben burda eleştiri değil direk olarak aşağılama gördüm.
Siz eğer bu işi iyi bilen, Marmara Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu birisiyseniz benim gibi kendini sanata adamış, Mimar Sinan Üniv. Grafik bölümüne hazırlanan ve sanatçı olmak için nerdeyse tüm sosyal hayatını geri plana atmış birisine patron değil bir abla gibi yaklaşmanız ve daha kibar eleştirilerde bulunmanız gerekir.

Avrupa bile bu yılı Mevlana yılı ilan etmişken sizin bu hoşgörüyle uzaktan yakından alakası olmayan mesajınız sizi sanatçıdan çok zanaatçı olarak gösteriyor.
Sanatçının hoşgörülü olması gerekmezmi ? Mevlana kim olursa olsun herkese hoşgörülü davranılması gerektiğini öğütlememişmi ?
Özürdiliyorum ancak ben size sanatçı diyemicem. Bu işi iyi yapıyor olabilirsiniz ancak zanaat olarak gördüğünüz açıktır.

Size hayatınızda başarılar diliyorum.

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ahmet alıngan davranma lutfen. Cok ıddaalı bır baslık ve afısle gosterımını yapıyorsun. 500 tane sanatcı yetıstırdı dedıgın afıs, maalesef hıcde o ımajı vermıyor. Cıler hanımın tepkısı eger kı normal yapılmıs bır calısmaya bu sekılde olsaydı bende onun yaptıgının dogru olmadıgını dusunurdum ama bu sekılde bır backgroundu olan bı calısmaya bu tepkıyıde normal karsılamak lazım bence

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
Ahmet alıngan davranma lutfen. Cok ıddaalı bır baslık ve afısle gosterımını yapıyorsun. 500 tane sanatcı yetıstırdı dedıgın afıs, maalesef hıcde o ımajı vermıyor. Cıler hanımın tepkısı eger kı normal yapılmıs bır calısmaya bu sekılde olsaydı bende onun yaptıgının dogru olmadıgını dusunurdum ama bu sekılde bır backgroundu olan bı calısmaya bu tepkıyıde normal karsılamak lazım bence

alınganlık değil. hiçbir eleştiriye karşı tepkim olmaz tanıyan bilir beni. Eleştirilmek hoşuma gider hele eksiklerimin gösterilmesini dahada severim. ancak bu sanat evi sanal ortamda vektörel çizimler değil el çizimleri öğretiyor.. afişi ben tasarladım ama sanat evinin bana öğrettikleriyle değil kendi içimdekilerle yaptım ayrıca son 2 yılın kazananlar listesi ve kazandırdığı okulları belirtmekten başka bir amacı olmayan bir afiş bu.
Sanatevi'nin öğrettiğikleriyle hiçbir alakası yoktu bunun. Ancak Çiler Hanım'ın tepkisi "Sanatçı"ya hiçte yakışmıcak bir tepki. Kaç Sanatçı, henüz aday adayı olan birine böyle ağır ve aşağılayıcı şekilde tepkiler göstermiştir tarihte?

cilererbil

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cilererbil.com
tekrar

alınganlık değil. hiçbir eleştiriye karşı tepkim olmaz tanıyan bilir beni. Eleştirilmek hoşuma gider hele eksiklerimin gösterilmesini dahada severim. ancak bu sanat evi sanal ortamda vektörel çizimler değil el çizimleri öğretiyor.. afişi ben tasarladım ama sanat evinin bana öğrettikleriyle değil kendi içimdekilerle yaptım ayrıca son 2 yılın kazananlar listesi ve kazandırdığı okulları belirtmekten başka bir amacı olmayan bir afiş bu.
Sanatevi'nin öğrettiğikleriyle hiçbir alakası yoktu bunun. Ancak Çiler Hanım'ın tepkisi "Sanatçı"ya hiçte yakışmıcak bir tepki. Kaç Sanatçı, henüz aday adayı olan birine böyle ağır ve aşağılayıcı şekilde tepkiler göstermiştir tarihte?

Konu anlamsız yerlere gö türülmesin lütfen! Sanatçı aday adayıysanız bu sizi ilgilendirir, yorumları dikkatle dinlersiniz ve önemsersiniz.
Yorumumu yaparken sizin hakkınızda araştırma yapıp yorum yazmam, siz de eserinizi sergilerken bunu belirtmediğinize göre kendinizden emin tavrınızdan "ben oldum, yaptım bu da oldu" ruhaniyetini aldığımdan ona göre yaklaşırım.
Dahası da ilk yorumumda da yazmış olduğum gibi bir sanatevi ise bahsi geçen misyonundan dolayı ağır eleştirildiniz öncelikle.
Madem el becerileriyle alakalıydı tasarımı o yönce yapsaydınız yine olurdu.
Fona karmakarışık logolar koyup kurumun logosunu yarısı bir desenin üzerinde yarısı başka yerde kullanıp tam bir karmaşa sunarsanız bunun övgüyle karşılanmasını beklememelisiniz.
Karşıt saldırıya geçmeyin, yakışık almayan tavırlar bunlar, konu üzerinde kalalım, kişisel alanlara geçmeden.
Konuyu takip etmeyeceğim artık, hayatınızda başarılar dilerim...

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
Konu anlamsız yerlere gö türülmesin lütfen! Sanatçı aday adayıysanız bu sizi ilgilendirir, yorumları dikkatle dinlersiniz ve önemsersiniz.
Yorumumu yaparken sizin hakkınızda araştırma yapıp yorum yazmam, siz de eserinizi sergilerken bunu belirtmediğinize göre kendinizden emin tavrınızdan "ben oldum, yaptım bu da oldu" ruhaniyetini aldığımdan ona göre yaklaşırım.
Dahası da ilk yorumumda da yazmış olduğum gibi bir sanatevi ise bahsi geçen misyonundan dolayı ağır eleştirildiniz öncelikle.
Madem el becerileriyle alakalıydı tasarımı o yönce yapsaydınız yine olurdu.
Fona karmakarışık logolar koyup kurumun logosunu yarısı bir desenin üzerinde yarısı başka yerde kullanıp tam bir karmaşa sunarsanız bunun övgüyle karşılanmasını beklememelisiniz.
Karşıt saldırıya geçmeyin, yakışık almayan tavırlar bunlar, konu üzerinde kalalım, kişisel alanlara geçmeden.
Konuyu takip etmeyeceğim artık, hayatınızda başarılar dilerim...

özürdilerim ama size cevap veremicem. hayatınızda ve Zanaatınızda başarılar dilerim...

harleyboy

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.grafilker.com
İstediğin yolda emin adımlarla ilerleyebilmek için pek çok şeyden fedakarlık etmeni içtenlikle tebrik ediyorum. Lakin herkesin yapması gereken birşeyi tebrik etmek günümüz gençliğinin halini gözler önüne seriyor. Ben yinede bir genç olarak çağımız gençliğine güveniyor ve azimlerini tebrik ediyorum. gelelim çalışmaya... bende beğenmedim kesinlikle emek harcanmış ama içine senin gibi düşünen birinin hayalleri katılmamış. Ölesine tasarlanmış bence. çalışmalarında ve hayatında boool şans kardeşim

grfkr42

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence hiç mi hiç olmamış işe birazçık espiri kastsan çok daha creative olur bence tek obje kullan sanatı ve sanatcıyı anlatan insanları biraz düşünmeye sevk et bence sanat sanat içindir

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
İstediğin yolda emin adımlarla ilerleyebilmek için pek çok şeyden fedakarlık etmeni içtenlikle tebrik ediyorum. Lakin herkesin yapması gereken birşeyi tebrik etmek günümüz gençliğinin halini gözler önüne seriyor. Ben yinede bir genç olarak çağımız gençliğine güveniyor ve azimlerini tebrik ediyorum. gelelim çalışmaya... bende beğenmedim kesinlikle emek harcanmış ama içine senin gibi düşünen birinin hayalleri katılmamış. Ölesine tasarlanmış bence. çalışmalarında ve hayatında boool şans kardeşim

teşekkür ediyorum yorumun için. çok koyu renkler kullanmayı sevmem ama bunu yaparken öyle olması gerekti. tek başıma olsam ve geniş zaman osla heralde daha iyi şeyler çıkardı ama başımda 20 arkadaşım ve sadec 2 saatim olnca anca bu çıktı. Çok profesyönel olmasada en azından kötü gözükmüyo...

bence hiç mi hiç olmamış işe birazçık espiri kastsan çok daha creative olur bence tek obje kullan sanatı ve sanatcıyı anlatan insanları biraz düşünmeye sevk et bence sanat sanat içindir

sanatı ve sanatçıyı anlatan farklı bir tasarım yapılcak zaten. bu afişin amacı son 2 yılda kazananları listelemek olduğu için fazla teferruata girmeden böyle bişey yapmam gerekti..

Bidahakine geniş zamanım olacaı için çok daha iyisi çıkacak diye umuyorum :)
Yorumlarınız için teşekkürler :)

turnthepage

🌱Yeni Üye🌱
ben hic bi yorum yapmadan fircada boya olmadan nasil turkuaz bi renk veriyo onu merak ettim:S

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
göz yoruyo çok karışık olmuş...