Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

satır başı

elifarzu

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ben indesignda bir kitap dizgisi hazırlıyorum... ve tabiki yeni ögreniyorum :) ama paragraflarda satır başlarını otomatik olarak nasıl yapıcagımı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

herkese iyi çalışmalar...

Benzer konular

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
satır başı derken? her paragraf içeri mi girsin istiyosun? yoksa bir paragrafın içindeki satırbaşları biraz içerden mi başlasın istiyorsun?

her durumda, paragraf özelliklerini otomaitk olarak özelleştirmek istiyorsan bir paragraf style oluşturman ve bu style ı düzenlenemen gerekiyor.

manuel yapıcam style dan anlamıyorum diyorsan paragraf penceresinde aradığın herşey var.

ama style kullanmıyorsan ID kullanmanın pek te anlamı kalmıyor açıkçası...

elifarzu

🌱Yeni Üye🌱
ewet 2. seçenek yani her paragrafın başındaki satır biraz içerden başlasın istiyorum ama otomatik olarak bunu tüm sayfalar için oluşturmayı bulamadım.
Paragraf style grip satırbaşının nekadar içeri girmesi gerektigini falan yazıyorum ancak etkin olmuyor sanırım biyerlerde yanlış yapıyorum...

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
ewet 2. seçenek yani her paragrafın başındaki satır biraz içerden başlasın istiyorum ama otomatik olarak bunu tüm sayfalar için oluşturmayı bulamadım.
Paragraf style grip satırbaşının nekadar içeri girmesi gerektigini falan yazıyorum ancak etkin olmuyor sanırım biyerlerde yanlış yapıyorum...

paragraf stilinde indent değeri girdikten sonra bir metni indesingne getiriken paragraf stilinin de seçili olmasına dikkat edersen tüm paragrafların içeriden başladığını görürüsün. Ancak bu işi yaparken diğer stillerin aktif olmamasına dikkat etmek lazım. İndesngde stiller birbirini eziyor. Eğer bi de karakter stili yapıp bu stilde metin içeriden başlamıyorsa ve bu stilde aktifse sorun çıkıyor..Birbirlerini etkiliyorlar hatta eziyorlar..

elifarzu

🌱Yeni Üye🌱
cavabınız için teşekkür ederim... üstünden biraz zaman geçmiş ama 2 yıl kadar :) yine de hassasiyetiniz için teşekkürler... Indesignı hallettim bu aralar Illüstratörle boguşuyorum... :)

iyi çalışmalar...