arkadaşlar Türkiye'de günde basılan kitap miktarından bihabersiniz sanırım. ve kitaplar da sizin dediğiniz gibi yüksek rakamlara tasarlanmıyor. Ankara piyasasında standart bir fiyat vardır yüzlerce yayınevi var ve herkes bu fiyattan tasarım yaptırır. 1.50 tl...
isterseniz size hemen birkaçının telefonunu da verebilirim fakat şu an yoğun olarak test kitabı yapıyorlar ve ekstra iş alamıyorlar. en yakın zaman veren bir ay verdiği için buradan acil bulabilirim diye düşündüm. fiyatı az bulanlar elbette olacaktır çok normal mesajımda da yazdım ama bu fiyata yapabileceklere haksızlık edilmiş olmuyor mu. gayet güzel çalışmalar da çıkıyor. teklif veren arkadaşlarla iletişime geçmeye çalışıyorum..teşekkür ediyorum...
Ankara piyasasi Turkiye piyasasinin kacta kacidir ki? Ankara ile Anadolu'yu topla Turkiye piyasasinin kacta kaci na tekabul eder bu? Bence %40-%45 falan demek olur.
Bunun yaninda Ankara'da ve Anadolu'da diploma sahibi ya da diplomadan da vazgectim profesyonel (hayatini bu isi yaparak idame ettiren grafik tasarimci sayisi Turkiye genelinin kacta kacidir? Bence yine %40 larda kalir.
Bakiniz sevgili dostum, bulundugumuz yerlerdeki sartlar elbette maliyetlerimizi de etkiliyor, eger boyle olmasaydi dunya daki uretimin yarisindan fazlasi Cin'de yapiliyor olmazdi. Ya da Coca Cola Call Centerini Hindistana kurmazdi. Ancak Ankara'da fiyatlar bu deyip piyasa da boyle olacak diyemezsiniz. Tum faturalarini, yeme, icme, beslenme, barinma - ev kirasi, araba kaskosu, iletisim gibi harcama kalemlerini grafik tasarim yaparak karsilayan bir insan olarak eger bu isi bu fiyata yapacaksam her ay yaklasik 10 tane boyle bir is almam gerekir senin piyasa normlarina gore. Ancak benim uretim normlarima gore mumkun degil.
Ankara piyasasini da orali biri olarak cok iyi bilirim. Cin li ucuz iscilerle karsilastirmak istemiyorum ama bu bakis acisi isi o noktaya goturecektir.
Sonucta bu isi birileri 400 TL ye hatta belki de daha da altina alacak. Alan arkadasa simdiden hayirli isler dilerim. Proje sahibine de kolay gelsin dileklerimi sunuyorum. Bu tip ticaretler maalesef daima gerceklesiyor ve artarak da devam etmekte. Boyle gittigi surece isi bu rakamlara alip anlik mutluluklar yasayan arkadaslar da dahil hic birimiz geklecekte bu islerden para falan kazanamayacagiz.