Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

şehir kitabı hazırlanacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ehakalmaz

🌱Yeni Üye🌱
buradan bir arkadaşla anlaştık ve mükemmel çalışmalar çıkartıyor. bitince ucuz çalışmaya çamur atan arkadaşlar için bikaç sayfasını buradan yayınlarım.

neticede bu bir ticarettir. çalışmamı yapan arkadaşla 2 ayrı projeyi daha yapmaya başladık. ucuz çalışma kötü olur çamuru bence gereksiz dikiş tutmayan bir savunmadır.
ben ticaretle uğraşıyorum ve ben de rakiplerimle rekabete giriyorum. bazen mecburen çok az kazanarak iş yaptığım da oluyor.
soyadımın "Hakalmaz" olması ve hak yiyor olmam ironisine gelene kadar ticaretin rekabet olduğunu eleştiren arkadaşlar anlamış olsaydı eleştirileri daha da önemserdim. ben kitapçıyım daha sırada tasarım yapılacak çok kitap var elimde. evet doğru "bu krizde" en uygununu seçmek zorundayım.
bu fiyata broşür bile tasarlamam diyen "pahalıcı" arkadaşlara da saygı duyarım. herkes bu piyasada bir şekilde ayakta kalır. birileri de uygun fiyata bol çalışma yaparak para kazanır birileri de "pahalıcı" olur...
sonuçta ticarettir bu

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
buradan bir arkadaşla anlaştık ve mükemmel çalışmalar çıkartıyor. bitince ucuz çalışmaya çamur atan arkadaşlar için bikaç sayfasını buradan yayınlarım.

neticede bu bir ticarettir. çalışmamı yapan arkadaşla 2 ayrı projeyi daha yapmaya başladık. ucuz çalışma kötü olur çamuru bence gereksiz dikiş tutmayan bir savunmadır.
ben ticaretle uğraşıyorum ve ben de rakiplerimle rekabete giriyorum. bazen mecburen çok az kazanarak iş yaptığım da oluyor.
soyadımın "Hakalmaz" olması ve hak yiyor olmam ironisine gelene kadar ticaretin rekabet olduğunu eleştiren arkadaşlar anlamış olsaydı eleştirileri daha da önemserdim. ben kitapçıyım daha sırada tasarım yapılacak çok kitap var elimde. evet doğru "bu krizde" en uygununu seçmek zorundayım.
bu fiyata broşür bile tasarlamam diyen "pahalıcı" arkadaşlara da saygı duyarım. herkes bu piyasada bir şekilde ayakta kalır. birileri de uygun fiyata bol çalışma yaparak para kazanır birileri de "pahalıcı" olur...
sonuçta ticarettir bu

Eger bir yanlis anlama olduysa diye aciklama yapiyorum;

Kendi adima sadece ben bu fiyata bu isi yapmam, yapana da yaptirana da hayirlisi olsun, allah kolayliklar versin demistim.

Bunun haricinde rekabete de serbest piyasayada bir sey demem. Ama bu fiyat politikalarinin bizi goturecegi adres bellidir dedim ve bunu acikladim.

Bunun haricinde zaten herkesin ayni fiyata is yapmasini sahsen kabul edemem. Sonucta hepimizin kalifikasyonu farkli. Bunun bir sonucu olarak da sizin pahalici yaftasi biraz abes olmus.

Guzel gunler dilerim...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
sn. hakalmaz... sizin bir ticari etiğiniz olsaydı, işin hakkı ve o hakkı vermenin gerekliliğine inanırdınız... "ben az paraya da güzel iş yaptırabiliyorum" savunması kemal sunal filmlerindeki "ali şen" karakterlerini anımsatıyor bana. Hani biber diye kiremit tozu verirdi mahalleliye...

Evet ticaret rekabettir, ve evet bu rekabet en iyiye yönelmek için gereklidir de... yani ticari rekabetin amacı siz ve sizin gibilere ekstra kar sağlamak değildir... Ticari rekabetin amacı en iyi ürünü hizmete sunmakla alakalıdır.

En başta sizin kendinize saygınız ve kendi yaptığınız işe inancınız olsa ben de az paraya iş yapıyorum gibi bir cümle kurmazdınız.

hala "kent rehberi" ni bir kitap olarak tanımlamanız da aslında yapmaya çalıştığınız işi bilmediğinizin de bir başka göstergesi zaten. Yani evet bunun adı da kitap ama mutfağındaki çalışma farklı..

hiç bana masal anlatmayınız sn. hakalmaz, neden ucuza iş yaptırmak istediğinizi hepmiz anlıyoruz.
ve bazı arkadaşların mecburiyetten bu tavırlara boyuneğmek zorunda kalmalarını da anlıyoruz.

ancak siz köleleştirmeye ticaret diyor olduğunuzu anlamıyor olmalısınız.

Son düzenleme:

asdecddw

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhabalar sizinle kitap konusunda görüşebiliriz. 45 yakın kitap hazırladım, kapak ve iç dizayn olarak. Kapak konusunda daha yetenekliyim. grafibo@hotmail.com

elo_can

🌱Yeni Üye🌱
ilanınızla ilgilenmekteyim,elifinanc16@hotmail.com

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Harbiden bu kitabı 400 tl ye yapacak kişi var mı ya?... Peki, bu kitabı verecek kişiye sesleniyorum... getir kitabı yapayım, üstünede 150 tl para vereyim size... yeterki ben yapayım... rekabet(!) işte...

Akıllı olun arkadaşlar ya lütfen... düşürmeyin bu kadar bu mesleği...

ehakalmaz

🌱Yeni Üye🌱
kitap: Ciltli ve ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü.(tdk sözlük)
nedir şimdi bu uygun iş yaptıranı karalama kampanyası mı? açık arayıp yakalama operasyonu mu? bildiğiniz kitap işte. adı kent rehberi olmuş ya da olmamış. kitap değil mi bu ürün.
bir çalışma yapılacak bir fiyat sunuyorum. isteyen kabul eder yapar istemeyen de yapmaz. bu neye benziyor. bu ne şiddet nasıl bir eleştiri. tekrar söylüyorum bu ticarettir rekabettir evet doğru ;dünyanın işleyen sistemidir... kapitalizmdir...sanki başka bir dünyada yaşıyorsunuz. serbest piyasadan, rekabetten bihabersiniz. heyecanlı sosyalist öğrenciler gibisiniz. bu forumdan faydalanma amaçlarından biri de istenilen kriterlerde en iyi çalışmayı bulmak değil mi? o zaman forum tasarım fiyat listesi çıkartın bu fiyatlardan aşağıya çalışmak yasaktır yazın. olsun bitsin. ve uygun fiyat vereni yakalarsanız şikayet edin üyeliğini silin engel koyun. herkes rahat etsin değil mi?
kimseye masal anlatmıyorum. en uygun en iyi çalışma yapan tasarımcı buldum gerisi boş...
kimseye de saygısızlık etmedim alan memnun satan memnun. iyi ki bu site var ki aradığım kriterlerde çalışma yaptırabiliyorum...

leonez

🌱Yeni Üye🌱
artık inanamıyorum, ben bu mesleği yaptığıma yapıcağıma pisman oldum. gittim en güzel çağlarımı okullarda harcadım. 280sf 300-400tl iyce ayağa düştü bu iş, diplomamı yakarım yinede yapmam bu fiyata, gerçek tasarımcının ruhu budur. KURSİYER ARKADAŞLAR OKADAR AÇ KALDIKİ İŞ BULAMADIKLARI İÇİN 300-400 TL TAV OLUYOR

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
kitap: Ciltli ve ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü.(tdk sözlük)
nedir şimdi bu uygun iş yaptıranı karalama kampanyası mı? açık arayıp yakalama operasyonu mu? bildiğiniz kitap işte. adı kent rehberi olmuş ya da olmamış. kitap değil mi bu ürün.
bir çalışma yapılacak bir fiyat sunuyorum. isteyen kabul eder yapar istemeyen de yapmaz. bu neye benziyor. bu ne şiddet nasıl bir eleştiri. tekrar söylüyorum bu ticarettir rekabettir evet doğru ;dünyanın işleyen sistemidir... kapitalizmdir...sanki başka bir dünyada yaşıyorsunuz. serbest piyasadan, rekabetten bihabersiniz. heyecanlı sosyalist öğrenciler gibisiniz. bu forumdan faydalanma amaçlarından biri de istenilen kriterlerde en iyi çalışmayı bulmak değil mi? o zaman forum tasarım fiyat listesi çıkartın bu fiyatlardan aşağıya çalışmak yasaktır yazın. olsun bitsin. ve uygun fiyat vereni yakalarsanız şikayet edin üyeliğini silin engel koyun. herkes rahat etsin değil mi?
kimseye masal anlatmıyorum. en uygun en iyi çalışma yapan tasarımcı buldum gerisi boş...
kimseye de saygısızlık etmedim alan memnun satan memnun. iyi ki bu site var ki aradığım kriterlerde çalışma yaptırabiliyorum...

sn. hakalmaz, sizi kimse karalamaya çalışmıyor. Sadece eleştriliyorsunuz. Ölücü olduğunuz için (bu kelimenin anlamını biliyorsunuzdur)

ayrıca fikrii muhasebeleriniz ve fiyat politikanız "grafik tasarım" kavramının içini boşaltmaya yönelik olduğu için size bu denli eleştrirel yaklaşıyorum.

gelelim tanım meselesine, 4 renk ctp ya da kalıp usulü ile basılan kent rehberine "o da kitap işte" diyemezsiniz... Zira kitap tek renk, genelde resimsiz aydınger kağıdına iyi kalite bir laser yazıcıdan alınan çıkışlarla yapılmaktadır.

filmci masrafı olmaz... Montaj masrafı olmaz...
tek masrafı dizgisidir, kağıdıdır, matbaasıdır...
Bu gün tasarım dünyasında bir çok tasarım kitabı basılmaktadır. Bunların çoğu 4+X olarak renk basılır, ortalama 45 ila 100 ero arası satınalırsınız...

evet haklısınız tdk kitabı basitçe tanımlamış olabilir. TDK nın amacı basitçe anlatmaktır zaten.

ama siz bu meslekten para kazandığınızı söylüyor ve hepside kitap işte diyorsunuz...

Ayrıca forumları incelerseniz, 2007 freelance fiyat listesi adı altında çok tartışmalı bir konu bulacaksnız.

özetle; sizi bu kadar sert eleştrimemin sebebi, fiyat politikanızı meşrulaştırmaya çalışmanızın, kendinizi haklı gösterme çabanızın, ve bu piyasa ve ticaret hakkındaki temelsiz çıkarımlarınızın, kılıfına uydurmalarınızın... ideolojik anlamda karşısında durmamla alakalıdır. Kişisel değildir. Sizin bayrağını tuttuğunuz fikrin ya da felsefenin sadece küçük bir parçası olduğunuzun zaten farkındayım.

ve

Sizin yeni yetme solcu tabirinizin aksine, kapitalizmi en iyi anlayacak ve çözümleyecek meslek gurubuna dahil insanlarız...

bizim gördüğümüz, anladığımız kapitalizmi siz tahayyül bile edemezsiniz.
çünkü onu toplumlara biz pazarlarız...

yayıncılık ya da reklamcılık pazarda limon satmaya benzemez sn. hakalmaz...

sizin çorbanızı kaynatmanıza hiç bir ihtirazım yok, ama kalkıp, bu çorba böyle kaynar diyemezsiniz...

Son düzenleme:

ehakalmaz

🌱Yeni Üye🌱
yayıncılık ya da reklamcılık pazarda limon satmaya benzemez sn. hakalmaz...

sizin çorbanızı kaynatmanıza hiç bir ihtirazım yok, ama kalkıp, bu çorba böyle kaynar diyemezsiniz...

ben ticaretle uğraşıyorum.
kendi çapımda ve hatta karadenizde bu konuda başarılı olduğumu söyleyebilirim. çok profesyonel olmasa da yayıncılık yapıyorum.kendi yayınevim adına basılı birkaç kitabım var. "aradığım kriterlerde" malettiğim 3-5 kitap. yayıncılık konusunda yeniyim ama şartları iyi kullanmada değerlendirmede tüm koşulları zorlarım. siz buna "ölücü" diyorsunuz. ben de buna fırsatçılık, rekabet piyasası, şartları iyi kullanma v.s. diyorum. daha masum bir söylemle var olan koşullarla iyi bir çalışma yaratmaya çalışıyorum. düşük bedele alabilmiş olduğum bir kitap ihalesini düşük fiyata maletmeye çalışıyorum.
daha önce de yazdım "kendinize saygınız yok" dediniz bu işi gerek prestij gerekse iş bitirme adına tamamlamak durumundayım.
bu çark böyle gider. açık konuşayım tasarımı bitince ankaraya gidip piyasayı dolaşıp en ucuz matbaayı arama derdine düşeceğim. "en ucuza en iyisini" yaptırmaya çalışacağım yine. çünkü maletmek zorunda olduğum bedel var önümde.
"tahayyül" edemediğim kapitalizm şartlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum belki. belki de dediğiniz gibi ne yapmaya çalıştığımı çok iyi biliyorum.kurnazlık yapıyorum.
ama değinmek istediğim nokta şu tekil konuştum bunu yapan ben değilim. eleştirilerin muhatabı ben değilim eleştirilerinizin muhatabı sistemin kendisi...amacım sistem tartışması yapmak ta değil.
siz ürünlerinizi kapitalizmin hizmetine sunuyorsunuz, ben de o aşamada boyadığınız o ürünleri satıp bu çarkın içinde bir şekilde ister istemez yer alıyorum. varolmaya çalışıyorum kaybolmamak için.
kendimi haklı çıkarmam demek sistemi haklı çıkarmam demektir. bu da çok daha farklı bir mesele.
"pazarda limon satma" klişesini aşalı çok oldu.
seviyeli kırıcı olmayan eleştirileriniz için teşekkür ediyorum.
tekrar ediyorum. bu işi yapmaya çalışan somut bir örnek var elinizde o yüzden odak ben olmuş durumdayım.
hepinize kolay gelsin iyi çalışmalar.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ben yinede bu işin mutfağında senelerdir emek vermiş/veren biri olarak bir kaç bin yıllık bir deyimi tekrarlayayım.

ucuz etin yahnisi yavan oluyor... ne yaparsanız yapın hep yavan olacak... siz farketseniz de farketmesenizde...

iyi çalışmalar size...

Son düzenleme:

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
kim n derse desin mesleği yine ayağa düşüren bizleriz. adama bakarmsıın 300 tl ye yapıyor. ve eminimki 50 veya 100 liraya yapanda çıkacaktır. Elnorunda dediği gibi ucuz etin yahnisi yenmez. sinirlendim yemin ederim. mesleğe lanet ettirecekler.

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
"Birakiniz yapsinlar, birakiniz gecsinler" <Adam Smith>
Genç, solcu falan diyince aklima universite yillari geldi... Muhterem de ayni sizin agzinizla konusuyordu... 1700'lerde...

dinosaur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.erdalakyol.com
sayın elnor, tristan78 ve ehakalmaz beyler; ilk kez bir forumda her sözcüğünü yalar yutarcasına okuduğum bir tartışma olmuş. hepinizi son derece medeni oluşunuzdan dolayı kutluyorum. ben de bu mesleğe yıllarını vermiş bir grafiker - çizerim. sayın hakalmaz (kendisi doğrudan hemşerim olur, giresun'a geldiğimde tanışmak isterim.) gibi tüccarlara çok iş yaptım. sayın hakalmaz türkiye'de yaşadığı için ve şartlar köle düzenine indiği için kendince haklı (!) olduğunu sanıyor. normal...(sayın hakalmaz, lütfen gücenmeyiniz, siz bu tartışma da simge oldunuz, ondan isminiz geçiyor, yoksa şahsi hiçbir şey yok, haddim de olamaz zaten) o işin ticaretinde. güzel olmuş, çirkin olmuş umuru değil. elnor gibi ya da tristan gibi kaygı taşımıyor. bektaşi gibi "ben kıldım oldu!" diyor. e, olur. müşterisi kabul etmiş mi? evet. tamam öyleyse. onun için iş bitmiştir. şöyle bir çevrenize bakınız değerli meslektaşlarım. ne görüyorsunuz? iş yaptıklarımızın hepsi hakalmaz bey gibi düşünmüyorlar mı? iki tarafında ayni sahada olmasına rağmen uç noktalarda olmaları normal mi? değil. yanlış bişeyler var değil mi? bu yanlış nereden geliyor biliyor musunuz? söyliyeyim. bizim mesleğimizi herkes(!) yapıyor. yani okullu olmasına gerek yok. biraz photoshop, biraz da corel bildi mi tamam. iş bitti. al sana grafiker. onu oraya koy, şunu şuraya yapıştır. budur. bak ne güzel kitap oldu. tipografi, desen, renk, leke, perspektif, kompozisyonun adı bile geçmiyor. ne gerek var ki...
lütfen kursların adına bakınız : grafik tasarım kursu! öğretilen programlar: şunlar, bunlar. e, nerede az evvel saydıklarım. yavv bir cin ali bari çizdirseydiniz. ı-ııhhh. kursun adı öyle mi olmalı yoksa "grafik tasarım programları kursu" mu olmalı? e, bu işe aradaki farkı, ayırımı bilen bir milli eğitim sorumlusu da lazım...
bakın, bu sadece bizim meslekte olan birşey değil. birçok meslekte ayni durumda çarpıklıklar var. şimdi size soruyorum. evde tıp kitapları okuyunuz, 6 değil, 10 sene okuyunuz. yetmesin kurslara gidiniz. sonuçta ben tamamım, oldum, artık direkt hasta kabul edebilirim diyebilir misiniz? ya da hukuk kitaplarını bi daha yazarcasına ezberleyin, tamamdır bu da tabelam ben artık avukatım diyebilir misiniz? ne kadar latince sağlık kitabı ve kimya ile ilgili ne varsa yaladım yuttum, eh artık bi eczane açiiiim diyebilir misiniz? neden? adama sorarlar, diploma? odaya kayıt? haaaa, neymiş, bir "oda"mızın olması gerekirmiş. oraya kayıt için de ilgili okullları bitirmemiz, gereken eğitimi almamız lazımmış. böyle birşey olduğunu düşünün. artık emekleriniz sömürülebilir mi? hayır. o zaman yapılması gereken şey bu yolda çalışmalar yapmaktır. aksi takdirde bu tartışmanın noktası yüzyıl geçse de konmaz.
saygılarımla.

sulesule

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,

Hem Dernek hakkında hem de tasarım hakkında bilgi verebilirseniz ben de konu ile ilgilenebilirim. Ayrıca tasarım dışında da eğer yazı yazımı da devam edecekse on parmak bildigim için kısa sürede bu bölüm de tamamlanabilir. Fakat 300 TL tabiki de doğru bir rakam degil bence de.. Arkadaşlar yeterince bunu ifade etmişler, bir kere de benim vurgulamama gerek yok sanırım :smile:

İyi Çalışmalar

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
sayın elnor, tristan78 ve ehakalmaz beyler; ilk kez bir forumda her sözcüğünü yalar yutarcasına okuduğum bir tartışma olmuş. hepinizi son derece medeni oluşunuzdan dolayı kutluyorum
Bunu duymak cok sevindirdi.

sayın hakalmaz, lütfen gücenmeyiniz, siz bu tartışma da simge oldunuz, ondan isminiz geçiyor, yoksa şahsi hiçbir şey yok, haddim de olamaz zaten
Aynen katiliyor, altina imzami atiyorum.

o işin ticaretinde. güzel olmuş, çirkin olmuş umuru değil. elnor gibi ya da tristan gibi kaygı taşımıyor.
Buna katilamayacagim. Ben bu baslik altinda mesleki kaygilarimi paylasmadim, buradaki kaygim ticaridir ve aslina bakarsaniz cok da kisisel degildir. Benim cok fazla ilgilendigim veya is yaptigim musteri grubundan degildir beyefendi.

iş yaptıklarımızın hepsi hakalmaz bey gibi düşünmüyorlar mı?
Hayir bence degil, hatta cogu degil. Tabiki is veren her zaman isini en ucuza yaptirmak ister. Ama bunun da belli bir olculeri sinirlari vardir. Bakin bende aktuel agirlikli 74 sayfa bir is hazirliyorum su anda. Teklif verirken bu is 300 - 400 TL gibi bir fiyat versem musteri direk amator oldugumu dusunur ve beni uzklastirir. Burdaki konu bence ucuz pahalli konusu falan degil daha cok sizin kurslar ve tip doktoru orneginde anlattiginiz konudur.

Ben konunun bu kadar uzuyacagini tahmin etmemistim ayrica en basinda da belirttigim gibi isi verene de isi alana da konusulan rakamlara da en ufak bir itirazim yok.

Genc degilim sitenin yas ortalamasina gore. Ekonomi konusunda solcu kesinlikle degilim. Kapitalizmi de, serbest piyasayi da teoride saatlerce oturup tartisacak kadar iyi bilir, pratikte de 300 - 400 TL lik ticaretlerle iliskilendirmeyecek kadar reel yasarim.

Herkes mutlu olsun, herkeze sonsuz saygilarimi sunarim...

yazgikilic

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar ben mimarsinan güzel sanatlar ün.grafik tasarım bölümü 3, sınıf öğrencisiyim.ilanınızla ilgileniyorum.freelance olarak çaılşmak ıstememın tek nedenı hamıle olmam ve dısarda calışamamam.size işi en iyi sekilde teslim edecegime emın olabılırsınız.bilgi bekliyorum en kısa zamanda.yazgikilic@gmail.com maıl adresım.

taner6767

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende aynı fikirdeyim 250 sayfa 400 tl için çok az hazır yazılmış da olsa sonuç olarak emek var sayfa başına 1.6 lıra yanı bu komık rakkam sayfa tasarımı olarak duşunursek en az 7.50 tl olması lazım bence .Bu kadar da bası değil yapılan iş hatasız bir iş istiyorsanız 3 gunde hazırlarım dıyen arkadasa söylüyorum kesın hata çıkar para içn değil işin kalitesi için yapın bu mesleği kaliteli iş çıkartın ki kaliteniz artsın.....

bemretulove

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar Piyasayı Neden Bu Kadar DÜşürüyorsunuz ??? Yapmayın ALLAH Aşkına !!!!
Bir Çoğumuz Bu İşten EKmek Yiyor Bir Çoğumuz Ev Kirası Ödeyip Çocuğunun Rızkını Kazanmaya Çalışıyor. Sizin Paraya İhtiYacınız Yoksa Lütfen :Bunu Yapmayın. Hepimizin Vakti Çok Değerli. Lütfen Değerinizi Düşürmeyin. Sizler Daha İyi Bilirsiniz ki, Bu Programları Öğrenmek İçin Tonla Para Yada Yıllarımızı Vermişizdir. Bunların Karşılığı Bu kadar Basit Olmamalı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...