Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

şehir kitabı hazırlanacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
Sözün özü şudur;
Anadolunun ücra köşelerinde öğretmenlik yapmış 45 yaşında bir öğretmen....
Üniversitesini bitirmiş formasyonunu almış dirsek çürütmüş biri...
Senelerce çalışmış TÜRKİYEMİZDE...Beli bükülmüş ama hala hayatla savaşıyor....
Çocukların sorunlarıyla uğraşıyor, örnek olacak ya hala DİK durmaya çalışıyor...
Hayatında bir kere bile market alışverişinde fiyatları kıyaslamadan alışveriş yapmamış birisi!...
Senede 3-4 kez yapılacak olan açıköğretim sınavına gözlemci olup 30-45 TL sı alacağım diye yataktan sabahın 7 sinde zıplayarak kalkıyor....
Tıraşını oluyor yada makyajını yapıyor ve görevine gidiyor içinde ekstradan kazanacağı o ay biraz daha rahatlayacağını düşünerek....Evet o insan mutlu...
Burada 300 TL sına işi alan arkadaş ta mutlu...
Hırslarından seviyeyi düşürdükçe düşüren (ÖLÜ S...) tabirine varan yaklaşımlar sergileyen 'huysuz şirinler' de mutludur umarım...
Saygılarrrrrrrr............

blackgrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tüm yorumları okudum. Diyeceğim tek şey "kalite" önemlidir. Konuyu açan arkadaş eminim kitabı satmayınca zararda olduğunu anlayacaktır.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Arakdaşlar... Konunun tahsille doğrudan kurulacak bir bağlantısı yok. Güzel Sanatlar konusunda azim ve yetenek doğru yönlendirildiğinde bir başarıdan söz edebiliriz. Okul bu doğru yönelimin ibadethanesidir, ancak amaç ibadetse bu her yerde ve her şartta yapılabilir... Heleki bilgiye ulaşmanın iyice kolaylaştığı şu yıllarda... Ancak; Elbetteki Grafik Tasarım Kursu adı altında hizmet veren kuruluşlardan iş garantisiye sözüm ona mezun olmuş arkadaşların varlığı sadece ama sadece; bu işin aslında sanıldığı kadar basit olmadığını, ortalama iQ sahibi, bu işe yeni atılmış/atılacak "girişimci müşteri" pörföyüne, grafik tasarım'ın hafife alınmayacak bir bilgi olduğunu kantılamasıdır.

Yine bu arkadaşların içinden bunu farkedip, olaya daha derinlemesine bakmak isteyenleri sektör yıllardır aşama aşama bağrına basmaktadır zaten.
(sırasıyla; şamar oğlanı, çırak, operatör, çaylak, grafiker)

Burdaki konu, tasarımı hazırlayan kişinin, yaptığı işe ne kadar güvendiği ve ona ne kadar değer verdiği ile alakalıdır.

Bu yüzden Sn. Hakalmaz'ın fiyatına ok diyen arkadaşların iyi bir iş çıkaracaklarına inanmıyorum. Yarın buraya göz dolduracak bir iki iş bile yapıştırılsa fiyattan olmadığını kim nederse desin biliyor olacağım. Bu inatçılık ile değil deneyim ile alakalıdır.

yani hazırladığı/hazırlayacağı sayfaya 1.5 lira değer biçen bir tasarımcı ne kadar iyi bir iş çıkarabilir ki?

bu gün 1.5 liraya alabileceğiniz şeyler reel ticarettin içinde saatlik ömürleri olan çin malı ürünler oyuncaklar değilmidir?

bu yüzden Sn. Hakalmazın "Ben ticaret yapıyorum" sözleri gerçeği yansıtmamaktadır.

"ben işportacılık yapıyorum" dediği taktirde kendi adıma hiç bir eleştirecek yan bulamazdım söz konusu ilanda...

sonuçta bizde amne hizmeti vermiyoruz, bizim de yaptığımız ticaret, üretiyoruz ve ürettiğimizi satıyoruz.

serapkaya

🌱Yeni Üye🌱
ben hazırlarımmmm.... 9 yıldırda bu işi yapıyorum... iletişime geçilmesini istiyorum

"ÖzLeM"

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şimdi ne durumda sonuç olarak verdiniz mi işi birine yoksa hala aranıyormu yapacak biri?
Eger aranıyorsa ben şahsen yapmaya talibim. Kısa sürede yapar baskıya hazır halde teslim ederim. Az yada çok emegimin karşılıgında bir tecrübe ve maddiyat kazanabilmek önemli. Bu daha çok para isteyip işi yapıp parayı alamamaktan kat kat iyidir. Tüm yazılanlara saygım var ama portfolyoma bir yenisini eklemek için bu işi yapabilirim. Anlaşabilidkten sonra başka işlerinizi de yapabilirim. Yeterki güven ve sadakat olsun. Dönmenizi bekliyorum.
ozlemgocil@gmail.com

ehakalmaz

🌱Yeni Üye🌱
ilgini için teşekkür ediyorum arkadaşlar. bir forum üyesiyle anlaştık çalışma yapılıyor.
ama irtibata geçmek isteyen arkadaşları not aldım çünkü düzenli olarak yayın çıkartacağız artık. test ve ders kitabı özellikle...

bissquit

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tasarim @ freelancecreativestudio.com
Bizlere buradan ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla

eckogila

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işinizi ne kadar ucuza yaptırırsanız o kadar keyifsiz ve kalitesiz olur.
tasarımcı arkadaslarda (tasarım diye gecinen) bunu not olarak yazsınlar.
bilgilerinize..

eckogila

🏅Acemi Tasarımcı🏅
reklam piyasası ayaklar altında mezun olanlarla sertifika egitimi gorenler bir olabilirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...