hocam şimdi kalemin başından başlarsan zikzak şeklinde gidilmiş ve zikzak şekilinde giderken çok daha hoş bir zikzak verebilirdiniz çok bozuk bir şekilde vermişsiniz
en başı pembe rengin içinde değilde dışında kalabilirdi
5 tane yapmış olduğunuz çizgi'nin uçları biryere bağlı olabilirdi.
hocam yaşım 19 bu çalışmayı ben yapmış olsaydım herkes çok basit diyeceklerdi buna eminim ama sizin gibi hoca yaptığı için herkes çok begendi diye düşünüyorum
Tasarımımdaki her nokta belli amaçlarla yapılmıştır bunları açıklayacağım.
Benim takıldığım nokta senin basitlikten neyi anladığın. Basitlikten aleladeliğimi kastediyosun yoksa beceriksizliğimi. Buna bir açıklık getirelim önce.
Tasarımımın beğenilmesi olayına gelince, bunun hocalıkla falan alakası yok, ben kimsenin alnına benim işlerimi takdir edin diyede silah dayamıyorum. Eğer inanmıyorsan üstteki yorumlara bir daha gözat, özellikle majestik'in eleştirilerine. Senin tasarımı beğenmeme nedenini gayet iyi anlıyorum. Orada kullandığım imgesel soyutlanmış ögeleri, beynin bir türlü kabul edemiyor. Sen kalemi bir kalem, yılanıda bir yılan olarak görmek istiyorsun. Göremediğin şey ise herkesin farklı bir anlatım biçimi olduğu gerçeğidir. Ben istesem oraya kendi çizdiğim son derece fotografik gerçekçi bir kalem veya yılan figürünüde koyabilirdim. Ama böyle bir yüzeyselleştirmeyi tercih ettimki amacımda zaten buydu. Başka bir bakış açısı. 20 yıldan sonra gördüğüm birşey inanırmısın bu cümleyi kurabilmem benim 20 yılımı aldı.
Grafik tasarım en az biçimle en fazla şey anlatma sanatıdır. Bu cümleyi iyi anlarsan benide iyi anlarsın ve bu cümle üzerindede düşünmeni tavsiye ederim
Çalışmanın kompozisyonu hakkında epey bir açıklama yaptım ama madem bir kaç soru takıldı kafana kısaca cevaplayayım.
1- Görsel tasarımda "egemenlik" diye bir ilke vardır çalışmada kullandığın ögelerin baskınlığına dikkat edersen kompozisyonda dengeyi kurarsın çalışmadaki objelerin geneli kırık ve köşeli biçimlerden oluşmuştur burdaki baskın ögedeki ovallikler veya kıvrımlar çalışmanın bütünlüğünü bozardı.
2- Çalışmada kullanılan çubukların bir yere bağlanmaması, görsel tasarımları sergilerken kullandığımız paspartu denilen çerçevenin iç penceresi etrafına konulan bantı ifade etmesidir.
3-En baş kısmının çubuklardan dışarı çıkması dikkati aşırı derecede baş kısmına yoğunlaştırır çalışmanın alt kısımlarında vermek istediğim mesaj boşa giderdi.
4-Çalışma logo tadında bir afiştir bunuda göz ardı etme.
NOT: Bu arada imzamı bir daha oku.