Siz eğitim konusunda emeğinizin karşılığını "maaş" olarak almakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama bir başkasının emeğini eğitim için bedelsiz kullanmakta hiç bir sakınca görmüyorsunuz. Benim bahsettiğim tezat budur.
hala verdiğim eğitim emek sonucu aldığım maaş üzerinden savunmanızı yapıyorsunuz. ama bir adım ileri gidip yine yoğun emekler vererek hazıladığım bu çalışmalar karşılığında ne aldığımı ya da kazandığımı ya da bedelinin ne olduğunu sorgulamıyorsunuz. bu size son cevabımdır. anlamak istiyorsanız kendi pencerenizi terk edip başka bir pencereden manzaraya bakmaya çalışın.
sizin pencerenizde;
anladığım kadarıyla sizin zihin örüntünüzde denklemler şu şekilde kurulmuş:
karikatür yapıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
grafik tasarlıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
....... = mutlaka maddi karşılığını almalısın
....... = mutlaka maddi karşılığını almalısın
yani her türlü emek karşılığı mutlaka bir maddi bir bedel olmalı.
şayet yarın bir gün bu çalışmalarımın çocuğunuzun okulunda asıldığını gördüğünüzde bunları asanı bulup "bunu bizim sitede quarizma hazırladı. bunun bedelini ödediniz mi? buna emek verdi neden bedelini ödemiyorsunuz?" diye hesap soracağınızı görür gibiyim. öyle ya size göre ne amaçla olursa olsun mutlaka her emeğin bir bedeli olmalı.
benim penceremde
karikatür yapıyorsun = maddi karşılığı olsun ama iyi bir amaç içinse kullanılabilir
grafik tasarlıyorsun = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın (kendi hazrıladıklarım için)
........... = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın
........... = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın
ayrıca bu konuya 900 kişi bakmış ve bir kaç kişi dışında kimse fikrini belirtmemiş. acaba diyorum ben mi hatalı düşünüyorum. kendimden şüpheye düşüyorum. fikirlerinizi belirtmeniz dileğiyle...
not: daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi karikatürü izinsiz kullanmış olmamı körü körüne savunmuyorum.
saygılarımla...