Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sigara içmeyin...

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
Hocam Çok Başarılı Bir Çalışma Hemde Keyifli

Not : Eleştiri yapan arkadaşları olayları biraz daha sakin algılayın lütfen ya konudan çok uzaklaşılıyor bakıyorum hemen hemen her tasarımın altında bir tartışma ama alakasız konularla ilgili lütfen birazdaha ölçülü yaklaşalım (bu eleştiriyi genel olarak belirtim bu konu veya diğer konular içindir.Bu eleştiriyi şahsi algılamayın genel olarak gözümew çarpan durumu paylaşmak istedim sadece)

kendimi ifade edememiş olmak gerdi beni... biraz fazla tepki göstermiş olabilirim...
teşekkürler...

deahtangel

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arka plan ve yazı fontu değişir ve biraz daha karamsar yani koyu renkler hakim olursa arka plan için arkadaşların da dediği gibi son derece şık bir tasarım olur

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
özellikle bu konuda fikir belirtmemek istedim
sadece şunu eklemek istiyorum zaten orada bir mesaj var
o karikatür ve alakasız bir adam fotoğrafı yerine kullandığınız sözü yazsaydınız sadece oda yeterli olacakmış, sonuçta afişin mesajına göre ben yazıyı okurken bir kişi daha öldü görselliğini incelerken değil
yalın haliyle yazı mesajı daha net verirmiş bence
daha sonra sigara içmeyin yazısında i harflerinde sorun mu var?
noktaları seçilmiyor yada yok
o kadar çalışmanız olmuş bunları gözden kaçırmak yakışmaz size
ayrıca
eğitimcisiniz ve sizinle alakalı sanırım bu dile getireceğim
ben ki sigarayı kendi isteğimle bıraktım ancak birisi bana "sigarayı bırak" derse yada bu afişi böyle görürsem "hade leyn" der geçerim
emir vererek mesaj verilmez

iyi çalışmalar

sdbyrk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ucgenmedya.com
elinize sağlık. fakat bence sigara gibi iç karartıcı bir madde için fazla aydınlık bir çalışma olmuş. yukarıda yazılanlara katılıyorum yani, farklı bir font ve daha koyu siyah yada gri vb. renkler kullanılsa konuya daha uygun olabilir. iyi çalışmalar.

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
arkadaşlar değerli fikirleriniz aydınlatıcı oldu... göremediğim, farkedemediğim noktaları farketmemi sağladınız. görüşleriniz doğrultusunda yeni bir çalışma yaptım...

sgara2copymd1.jpg

sercan001

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sigaraya sarılmış kanatlı insanla afişin ana fikri zıklık içerisinde
sigaradan caydırma bi yana daha çok içesi geliyo insanın :D
KOLAY GELSİN

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
eger ben sıgarayla mutlu bır sekılde ucacaksam ıcmeye devam edecem

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Görülüyor ki karikatürsitten izin alınmamış. Elbetteki izin alsaydınız seve seve izin de vereceğini düşünüyorum. Fakat savunmanız bu konuda sizi malesefki haklı çıkartmıyor.

Diyorsuniz ki; "eğitim için böyle bir karikatürü kullanmaya izin almaya gerek varmı" ozaman ben size soruyorum. Eğitim için harcadığınız zaman karşılığında maaş alıyormusunuz? Eğitim için emeklerinizi neden bedel ile karşılığını alıyorsunuz? Bu durum savunmanızdaki en tezat gerçek...

Lütfen, bir eğitimci olarak öncelikle telif haklarına siz dikkat ediniz ki sizlerin yetiştirdiği insanlarda sizleri örnek alsınlar.

Bu arada karikatürü ipe asmanızı da anlayamadım. Hani oradaki karikatür değilde banyodan yeni çıkmış fotoğraf olsa belki. Fakat sadece "ben ipe asılmış görsel görüntüsünü çok iyi yaparım" diye bilmekse gereksiz bir ayıntı olduğuna değinmeden geçemeyeceğim.

Saygılarımla...

koder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence gayet güzel olmuş

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
Görülüyor ki karikatürsitten izin alınmamış. Elbetteki izin alsaydınız seve seve izin de vereceğini düşünüyorum. Fakat savunmanız bu konuda sizi malesefki haklı çıkartmıyor...

bu konuda kendimi tamamiyle haklı görmüyorum. tabi ki izin alınması gerekir. ama ulaşmak mümkün olmadı. tekrar soruyorum. bunun cevabını verin bana. bu karikatürün izinsiz kullanılması konusunda bu kadar hassasınız. peki ömrünüz boyunca kendinize ait olmayan bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush vs kullanmadınız mı? eğer kullandıysanız izin aldınız mı ve neden bu hassasiyeti göstermediniz? sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?

....Eğitim için harcadığınız zaman karşılığında maaş alıyormusunuz? Eğitim için emeklerinizi neden bedel ile karşılığını alıyorsunuz? Bu durum savunmanızdaki en tezat gerçek...

ben eğitim için emeklerime karşılık para alıyorum. grafikerlik için değil. bu iş benim hobim ve genelde mesai saati dışında haftasonları yaparım. hala bir tezatlık görüyor musunuz?

Bu arada karikatürü ipe asmanızı da anlayamadım. Hani oradaki karikatür değilde banyodan yeni çıkmış fotoğraf olsa belki. Fakat sadece "ben ipe asılmış görsel görüntüsünü çok iyi yaparım" diye bilmekse gereksiz bir ayıntı olduğuna değinmeden geçemeyeceğim.

ben de bu konuya değinmeden geçemeyeceğim. ben bir işe (tasarım manasında) başladığımda kafamda planlamam. herşey spontana gelişir. o an içimden "şöyle yapayım" diye geçer ve öyle yaparım. tıpkı o ipte olduğu gibi. yoksa "ipe asılmış görsel görüntüsünü" VOLKAN TEKİN kadar iyi yapamayacağımın gayet farkındayım....

saygılarımla...

alisalur

♾️Grafik Gurusu♾️
amaçlı olan bir çalışma . elien sağlık

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
inşallah bırakırsınız...
bu arada sizin baktığınız çalışmanın ilk haliydi. son hali 3. sayfada...

teşekkürler...

Siz eğitim konusunda emeğinizin karşılığını "maaş" olarak almakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama bir başkasının emeğini eğitim için bedelsiz kullanmakta hiç bir sakınca görmüyorsunuz. Benim bahsettiğim tezat budur.

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
Siz eğitim konusunda emeğinizin karşılığını "maaş" olarak almakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama bir başkasının emeğini eğitim için bedelsiz kullanmakta hiç bir sakınca görmüyorsunuz. Benim bahsettiğim tezat budur.

hala verdiğim eğitim emek sonucu aldığım maaş üzerinden savunmanızı yapıyorsunuz. ama bir adım ileri gidip yine yoğun emekler vererek hazıladığım bu çalışmalar karşılığında ne aldığımı ya da kazandığımı ya da bedelinin ne olduğunu sorgulamıyorsunuz. bu size son cevabımdır. anlamak istiyorsanız kendi pencerenizi terk edip başka bir pencereden manzaraya bakmaya çalışın.

sizin pencerenizde;
anladığım kadarıyla sizin zihin örüntünüzde denklemler şu şekilde kurulmuş:
karikatür yapıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
grafik tasarlıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
....... = mutlaka maddi karşılığını almalısın
yani her türlü emek karşılığı mutlaka bir maddi bir bedel olmalı.
şayet yarın bir gün bu çalışmalarımın çocuğunuzun okulunda asıldığını gördüğünüzde bunları asanı bulup "bunu bizim sitede quarizma hazırladı. bunun bedelini ödediniz mi? buna emek verdi neden bedelini ödemiyorsunuz?" diye hesap soracağınızı görür gibiyim. öyle ya size göre ne amaçla olursa olsun mutlaka her emeğin bir bedeli olmalı.

benim penceremde
karikatür yapıyorsun = maddi karşılığı olsun ama iyi bir amaç içinse kullanılabilir
grafik tasarlıyorsun = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın (kendi hazrıladıklarım için)
........... = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın

ayrıca bu konuya 900 kişi bakmış ve bir kaç kişi dışında kimse fikrini belirtmemiş. acaba diyorum ben mi hatalı düşünüyorum. kendimden şüpheye düşüyorum. fikirlerinizi belirtmeniz dileğiyle...

not: daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi karikatürü izinsiz kullanmış olmamı körü körüne savunmuyorum.

saygılarımla...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
hala verdiğim eğitim emek sonucu aldığım maaş üzerinden savunmanızı yapıyorsunuz. ama bir adım ileri gidip yine yoğun emekler vererek hazıladığım bu çalışmalar karşılığında ne aldığımı ya da kazandığımı ya da bedelinin ne olduğunu sorgulamıyorsunuz. bu size son cevabımdır. anlamak istiyorsanız kendi pencerenizi terk edip başka bir pencereden manzaraya bakmaya çalışın.

sizin pencerenizde;
anladığım kadarıyla sizin zihin örüntünüzde denklemler şu şekilde kurulmuş:
karikatür yapıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
grafik tasarlıyorsun = mutlaka maddi karşılığını almalısın
yani her türlü emek karşılığı mutlaka bir maddi bir bedel olmalı.
şayet yarın bir gün bu çalışmalarımın çocuğunuzun okulunda asıldığını gördüğünüzde bunları asanı bulup "bunu bizim sitede quarizma hazırladı. bunun bedelini ödediniz mi? buna emek verdi neden bedelini ödemiyorsunuz?" diye hesap soracağınızı görür gibiyim. öyle ya size göre ne amaçla olursa olsun mutlaka her emeğin bir bedeli olmalı.

benim penceremde
karikatür yapıyorsun = maddi karşılığı olsun ama iyi bir amaç içinse kullanılabilir
grafik tasarlıyorsun = maddi bedeli önemli değil. herkes tepe tepe kullansın (kendi hazrıladıklarım için)

ayrıca bu konuya 900 kişi bakmış ve bir kaç kişi dışında kimse fikrini belirtmemiş. acaba diyorum ben mi hatalı düşünüyorum. kendimden şüpheye düşüyorum. fikirlerinizi belirtmeniz dileğiyle...

not: daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi karikatürü izinsiz kullanmış olmamı körü körüne savunmuyorum.

saygılarımla...

Öncelikle savunma yapan taraf benim olmadığımı bile anlayamadığınızı görüyorum. Savunma yapan ya da yapması gereken taraf sizsiniz. Ben haddim olmayarak bu çalışma karşılığında bedel ödenmeli ya da ödenmemeli gibi bir düşünceyi savunmuyorum. Neden haddim değil, çünkü çalışma şahsıma ait değildir. Fakat bu çalışma şahsıma ait olsaydı emin olunki sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunup alacağım tazminat ile okulunuza yardımda bulunurdum.

Umarım bu karikatürü izinsiz kullandığınız için maaşınızın büyük bir kısmını okulunuza yardım olarak geri ödemek zorunda kalırsınız ki ozaman anlarsınız ne demek istediğimi.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar bir fikrimiz var; yani şimdi merkez bankasını soyalım, sonrada yakalanınca, diyelim ki:
''ben kimsesiz çouklara yardım yaptım'' ben suçlu değilim, kutsal bir görev bu..
Siz bir eğitimci olarak, karikatürü çizen kişinin tüm haklarını amacı ne olursa olsun ihlal ediyorsunuz..Ve halen kendinizi savunabiliyorsunuz.. Hayret ediyorum..