Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sigara içmeyin...

farkyapmaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok Güzel Olmuş Ama Çok Caydırıcı Olmuşmu Bilemem...

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
sabah volkan tekine son mesajımı yazdımı şimdi de bu konuya son mesajımı yazıyorum ve bu konu da kapanırsa sevinirim...
ben bu konuyu açtığımda kafamda "acaba yaptığım bu afişi nasıl daha güzelleştirebilirim?" düşüncesi vardı. ama başta volkan tekin ve creedwar çalışma üzerindeki karikatürün izinsiz kullanılması hususunda hatamı kabul etmeme rağmen eleştirdiler, hiçbir katkı yapmadılar, tribünlere oynadılar ve bana etik dersi vermeye kalktılar. ve konu da başka mecralara kaydı. ve hala bu iki arkadaş şu soruma cevap vermediler:

bu karikatürün izinsiz kullanılması konusunda bu kadar hassasınız. peki ömrünüz boyunca kendinize ait olmayan bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush, bir vectör vs kullanmadınız mı? bunlar bir emek ürünü değil mi? eğer kullandıysanız izin aldınız mı? almadıysanız neden bu gösterdiğiniz hassasiyeti göstermediniz? siz doğduğunuz anda tasarım konusunda tam donanımlı mıydınız ve sadece kendinizin yaptığı özgün elemanları mı kullandınız? sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? (kullandığım karikatür bir emek ürünü ve arkadaşlar bu karikatürü izinsiz kullanılmasını doğru bulmuyorlar. peki yukarıda saydıklarım ne ürünü?)

bana etik dersi vermeden önce yukarıdaki sorunun cevabını görmek istiyorum.

Arkadaşlar bir fikrimiz var; yani şimdi merkez bankasını soyalım, sonrada yakalanınca, diyelim ki:
''ben kimsesiz çouklara yardım yaptım'' ben suçlu değilim, kutsal bir görev bu..
Siz bir eğitimci olarak, karikatürü çizen kişinin tüm haklarını amacı ne olursa olsun ihlal ediyorsunuz..Ve halen kendinizi savunabiliyorsunuz.. Hayret ediyorum..

creedwar...
eğer daha önceki sayfaları okumuş olsaydınız aşağıdaki alıntılardan da görceğiniz gibi bu karikatürü izinsiz kullanmamın yanlış olduğunu ve hatamı kabul ettiğimi görürdünüz.

bu konuda kendimi tamamiyle haklı görmüyorum. tabi ki izin alınması gerekir. ama ulaşmak mümkün olmadı. tekrar soruyorum. bunun cevabını verin bana. bu karikatürün izinsiz kullanılması konusunda bu kadar hassasınız. peki ömrünüz boyunca kendinize ait olmayan bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush vs kullanmadınız mı? eğer kullandıysanız izin aldınız mı ve neden bu hassasiyeti göstermediniz? sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
...

not: daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi karikatürü izinsiz kullanmış olmamı körü körüne savunmuyorum.

...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1. açı: şayet bu çalışmam sonucunda para kazanmış olsaydım bu durumda nefis bir hak yeme durumu olabilirdi (olabilirdi diyorum açıklaması aşağıda...)
2. açı: sivas rehberlik ve araştırma merkezi sitesine girerseniz bunun gibi yüzlerce afiş olduğunu göreceksiniz. NEFİS BİR HAK YEME DURUMU olarak değerlendirir miydiniz? ...

tabi ki ödenmiyor... çünkü bahsettiğim rehberlik ve araştırma merkezleri, milli eğitime bağlı resmi kurumlardır. ben de bu kurumlarda görevli bir rehber öğretmen ve psikolojik danışmanım. bizlerin amacı sadece hizmettir...

artık diyecek birşey bulamıyorum... pes yani... eğer amaç bir tane çocuğa bile faydalı olabilmekse değil bir tane karikatür dünyadaki tüm karikatürleri kullanırım... bu kadar metaryalist, pragmatist daha adı aklıma gelmeyen ...istlerle bakmayın dünyaya yaw... Allah Allah...

ben eğitim için emeklerime karşılık para alıyorum. grafikerlik için değil. bu iş benim hobim ve genelde mesai saati dışında haftasonları yaparım. hala bir tezatlık görüyor musunuz?...

ve en beğendiğim yazınız..

hala verdiğim eğitim emek sonucu aldığım maaş üzerinden savunmanızı yapıyorsunuz. ama bir adım ileri gidip yine yoğun emekler vererek hazıladığım bu çalışmalar karşılığında ne aldığımı ya da kazandığımı ya da bedelinin ne olduğunu sorgulamıyorsunuz. bu size son cevabımdır. anlamak istiyorsanız kendi pencerenizi terk edip başka bir pencereden manzaraya bakmaya çalışın....

Bir eğitimci olarak daha ne yazıp ne yazmadığıınızın farkında değilsiniz..Öylede böylede haksızım ama haklıyım bakın şöyle şöyle diyorsunuz..
Umarım son yazınız olur..Başkalarıının haklarını yiyen ve savunduğunuz konuyla diğer eğitimcilerin adını da kötüye çıkarmadan yazmayın artık..
Saygılarımla diyemiyorum..Saygıyı kazanmak için HAKlı olmanız ve HAK etmeniz gerekir..
Size hayatınızda bol şans dilerim..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sabah volkan tekine son mesajımı yazdımı şimdi de bu konuya son mesajımı yazıyorum ve bu konu da kapanırsa sevinirim...
ben bu konuyu açtığımda kafamda "acaba yaptığım bu afişi nasıl daha güzelleştirebilirim?" düşüncesi vardı. ama başta volkan tekin ve creedwar çalışma üzerindeki karikatürün izinsiz kullanılması hususunda hatamı kabul etmeme rağmen eleştirdiler, hiçbir katkı yapmadılar, tribünlere oynadılar ve bana etik dersi vermeye kalktılar. ve konu da başka mecralara kaydı. ve hala bu iki arkadaş şu soruma cevap vermediler:

bu karikatürün izinsiz kullanılması konusunda bu kadar hassasınız. peki ömrünüz boyunca kendinize ait olmayan bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush, bir vectör vs kullanmadınız mı? bunlar bir emek ürünü değil mi? eğer kullandıysanız izin aldınız mı? almadıysanız neden bu gösterdiğiniz hassasiyeti göstermediniz? siz doğduğunuz anda tasarım konusunda tam donanımlı mıydınız ve sadece kendinizin yaptığı özgün elemanları mı kullandınız? sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? (kullandığım karikatür bir emek ürünü ve arkadaşlar bu karikatürü izinsiz kullanılmasını doğru bulmuyorlar. peki yukarıda saydıklarım ne ürünü?)

bana etik dersi vermeden önce yukarıdaki sorunun cevabını görmek istiyorum.

creedwar...
eğer daha önceki sayfaları okumuş olsaydınız aşağıdaki alıntılardan da görceğiniz gibi bu karikatürü izinsiz kullanmamın yanlış olduğunu ve hatamı kabul ettiğimi görürdünüz.

Cevap veriyorum:

Bir başkasının emeğini izinsiz kullanan birisine yardımcı olmak vicdan azabımı ızdıraba çeviriyor. Bu konuda size yardımcı olabilmem için öncelikle telif haklarına saygısı olan bir "eğitimci" olmalısınız ki sizin emeğinize saygı göstereyim. Hoş yukarıdaki çalışmada emek denilecek ne var? Siz çalışmanızın ana fikri olan karikatürü temel olarak kullanıyorsunuz, yani çıkmış olduğunuz katlar karikatür üzerine inşa ediliyor. Dolayısı ile sizin emeğiniz karikatürün yanında pek önemli bir konumda bulunmuyor. Çünkü oradan karikatürü aldığımızda katlı paste teorisi ile yıkılmaya başlıyor.

Sizin yerinizde olsam... Karikatürsit ile irtibata geçer kendi rızasını alırdım. Ya da gerçekten bir emek ortaya koyar ve tamamıyla size ait olan bir "eser" ortaya koyardım.

Ben hiç mi kullanmadım?

Sizin dediğiniz gibi kullanmış birisi telif hakları konusunda bu kadar ısrarcı olabilir mi?

quarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tuzlaram.gov.tr
ve en beğendiğim yazınız..

Bir eğitimci olarak daha ne yazıp ne yazmadığıınızın farkında değilsiniz..Öylede böylede haksızım ama haklıyım bakın şöyle şöyle diyorsunuz..
Umarım son yazınız olur..Başkalarıının haklarını yiyen ve savunduğunuz konuyla diğer eğitimcilerin adını da kötüye çıkarmadan yazmayın artık..
Saygılarımla diyemiyorum..Saygıyı kazanmak için HAKlı olmanız ve HAK etmeniz gerekir..
Size hayatınızda bol şans dilerim..

görülüyor ki sınırlarınızı bilmiyorsunuz. kişiselleştiriyorsunuz ve tartışmayı iğrençleştiriyorsunuz. kimsenin hakkını yediğim yok. beni ne yazdığının farkında olmayan ve saygıyı haketmeyen biri olarak niteliyorsunuz. beni ne kadar tanıyorsunuz? kendinize gelin...

Cevap veriyorum:

Bir başkasının emeğini izinsiz kullanan birisine yardımcı olmak vicdan azabımı ızdıraba çeviriyor. Bu konuda size yardımcı olabilmem için öncelikle telif haklarına saygısı olan bir "eğitimci" olmalısınız ki sizin emeğinize saygı göstereyim. Hoş yukarıdaki çalışmada emek denilecek ne var? Siz çalışmanızın ana fikri olan karikatürü temel olarak kullanıyorsunuz, yani çıkmış olduğunuz katlar karikatür üzerine inşa ediliyor. Dolayısı ile sizin emeğiniz karikatürün yanında pek önemli bir konumda bulunmuyor. Çünkü oradan karikatürü aldığımızda katlı paste teorisi ile yıkılmaya başlıyor.

Sizin yerinizde olsam... Karikatürsit ile irtibata geçer kendi rızasını alırdım. Ya da gerçekten bir emek ortaya koyar ve tamamıyla size ait olan bir "eser" ortaya koyardım.

Ben hiç mi kullanmadım?

Sizin dediğiniz gibi kullanmış birisi telif hakları konusunda bu kadar ısrarcı olabilir mi?

tasarımlarımı beğenmeyebilirsiniz. hoşunuza gitmeyebilir. ama bu size küçümseme hakkı vermez...

ikinizde sınırınızı aşıyorsunuz. saygısızlık yapıyorsunuz. kendinize geliniz.
yapılan işle kişiliği eleştirmenin farkını öğreniniz ve sadece işi eleştiriniz. onu da eleştirirken saygı sınırlarını aşmayınız ve emeği küçümsemeyiniz...

bu forumun admini yok mu? bu tarz konuşmalara neden ceza verilmiyor...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
görülüyor ki sınırlarınızı bilmiyorsunuz. kişiselleştiriyorsunuz ve tartışmayı iğrençleştiriyorsunuz. kimsenin hakkını yediğim yok. beni ne yazdığının farkında olmayan ve saygıyı haketmeyen biri olarak niteliyorsunuz. beni ne kadar tanıyorsunuz? kendinize gelin...

tasarımlarımı beğenmeyebilirsiniz. hoşunuza gitmeyebilir. ama bu size küçümseme hakkı vermez...

ikinizde sınırınızı aşıyorsunuz. saygısızlık yapıyorsunuz. kendinize geliniz.
yapılan işle kişiliği eleştirmenin farkını öğreniniz ve sadece işi eleştiriniz. onu da eleştirirken saygı sınırlarını aşmayınız ve emeği küçümsemeyiniz...

bu forumun admini yok mu? bu tarz konuşmalara neden ceza verilmiyor...

Beyfendi beni adminle mi tehdit ediyorsunuz anlamıyorum. Fakat hala ne demek istediğimizi anlamadığınız gözlemleniyor. Tekrar tekrar dilimde tüy bitsede yineleyeceğim şey şudur:

Emek bir başkasının emeğini ondan izinsiz kullanılarak meydana getirilen iş ise emek hırsızlığı ne demektir?

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın quarizma ,
yazdıklarınızı vede konu başlığı altında yazılanları teker teker okudum.
Haklı oldugunuz tek konu arkadaşlarımızın sert tavır almasıdır (!)

Picasso ve Da vinci 'yi gören oldumu içimiz de ? hayır ama bilmeyen var mı? yine hayır.
insanlar yaptıklarıyla bilinir ve yaptıklarıyla hatırlanır.
O zaman işi eleştirmek ; kişinin yeteneğini ve yorumlamasına görede bakış açısını (!) eleştirmek olarak algılamak gayet normal.
Arkadaşların Hassas bakması , sadece tekil bir kişiliğe değil tüm bu tür davranışlarda bulunan kişilere karşı bir durumdur.Sizin bir çalışmanız baskasının kullandıgı fark edilse aynı duruş yine gösterilecektir.Öncelikle bunun altını çizelim.
Okullarda gördüğümüz yapılan çalışmaların bütününde , M.E.B 'lığına bağlı hiçbir kurum ,isimli yada isimsiz bir çalışmayı , devlet idari kanunlara göre M.E.B onayı olmadan bulundurması kesinlikle yasaktır.
O zaman çoçuklara Terörü ögretelim diye Teror simgelerini , ismini anmayacağım örgütlerin afişlerinide okullarımıza asalım ? Pardon yani..(!) bu konuda sizi kınadım.Eğitimci olan bilirkişi bir insanın bunların olabileceğini gözönünde bulundurması gerekirdi nasıl ki bu çalışmayı paylaşıma sunduğunuzda altında açıklama yapmadan "yorumlarınızı bekliyorum" derken karşılasabileceginiz sorunları farkedemediğiniz gibi.Etki tepki yaratır.
Şuanki duruma gelmemizdeki sebebtir.Bizler çalışan emekci insanların işlerini kolaylaştırmak, eksiklerini gidermede yardımcı olmak aynı derecede karşılıklı bilgi paylaşımda bulunmak icin buradayız.Egolarımızı tatmin etmek için değil.

Not: bir resim, bir fotoğraf, bir karikatür, bir icon, bir shape, bir brush kullandık mı ?
Cevap veriyorum: evet Brush ve shape kullandım paylaşım yapılmış ve kolaylık sağlansın diye yapılan nesnel çalışmalardır zaten.
Fotoğraf , karikatür , icon ? elbette kullandım ticari kaygıyla cekilmiş yada hazırlanmış ise parası verilmiştir. Karikatür derseniz kendim gerekince çiziyorum.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar değerli fikirleriniz aydınlatıcı oldu... göremediğim, farkedemediğim noktaları farketmemi sağladınız. görüşleriniz doğrultusunda yeni bir çalışma yaptım...

sgara2copymd1.jpg

Tartışma durumuna getiren sizsiniz..Ki haliyle iğrençleşmekte haddime değil.
Konu tamamiyle kişiseldirEvet ama benimle alakalı değil karikatürist in şahsi meselesidir..Şahıs buralarda olmadığından, ve izinsiz kullanmanıza rağmen halen yaptığınızı savunabiliyorsanız pes X 2= Yok artık X2 denklemiyle size denilebilecek birşey bulamıyorum.
Sizi tanımak gibi bir niyetimde yok. Arkadaşlık siteleri için başka bir foruma gitmeniz gerekiyor.