Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sihirli ölçü / sihirli cm

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana kalırsa ne yap ne et güzel bir şekilde hepsini sığdır demiş ;)

asyabayar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
altın oran espaslarla ilgili birsey degil arkadaslar

571632

🌱Yeni Üye🌱
bu sihirli cm adını biz "sinirli cm" yapsak ben sinirlendimde :) Nasıl bir şey ki bu :)

yilmazsarac

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.turktab.com
Merhaba,
Müşterilerinin veya onların arkadaslarinin hayal gücü ortaya böyle bir problem cikarmis,Sihirli ölçü diğer arkadaşların dediği gibi, son yillarda Davinci tarzi kitaplarda sozedilen ve eski ressamlarin cizimlerini olculendirmek icin kullandiklari bir oran.Daha cok insan vucudundaki organlarin birbirine oranindan turemis ve baska seylere uygulanmis.Hatirladiğim kadariyla 1/666 .
Teknik olarak kullanilmasada kendilerine bundan bahsetmen sorunu cozecektir.
iyi calismalar

onerim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu sihirli ölçü, dvaul tozu ve minare gölgesi karışrırılarak yaplır.Yani ancak bu sonuç çıktı.

ertozka

🌱Yeni Üye🌱
Yok ööle bişey! Eski tip dizgicilikte kullanılırdı sadece, harfa aralarında göze yanlış gelen dizgilemelerin olmadığı dizgileri anlatmak için kullanılırdı...

korkaks

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
t.me
slm

bir broşür işi yapıyorum. Yazı biraz ağırlıkta...
yaptığım firma birileriyle fikir alışverişi yapmış..
sonuç olarak karakterlerin arasını sihirli cm veya sihirli ölçü diye bir ayar ile ayarlam istendi...
Bende bilmediğimi ve araştırmam gerektiğini söyledim...
Sonuç olarak "sihirli cm" birşey varmı...

simdiden teşekkür ederim

Benim cıkardıgım olay kurumsal kimlik calısmalarında harf araları yandan,yukarıdan,aşagıdan kalan olculeri cm olarak değilde birim olarak hesaplamalara dayanan bi sözcük olabilir
Örnek; Sagdan ve Soldan Kalan Bosluk 4 e Bolunsun 3 birim sagdan 1 birim soldan kalsın gibi

scarlett25

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Cahillikmi bilmem ama hiç duymadım böyle bişey.. bahsedilen şey altın oran değil bence.
Bunu söyleyen kişi sallamış olabilirmi acaba ?

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
bende merak ettım 8 yıldır grafık tasarım ve matbaa egıtımı alıyorum boyle bır tabır duymadım

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Piyasada bulunan ticari kurslar, grafik eğitimi adı altında program eğitimi vermektedirler. Bu eğitimi verirken de en basit işlemleri bile ballandıra ballandıra hatta kendilerince katkıda bulunarak anlatırlar.

Yazı işlem programlarında harf aralarını otomatik olarak ayarlama özelliği vardır. Buna oto espas da diyebilirsiniz.

Bir cin fikirli bunu sihirli cm diye telaffuz etmiş ukalanın biri de sırf bilgiçlik taslamak için bu tabiri kullanmıştır.

Bir atasözümüz vardır: Bir deli bir kuyuya bir tafl atar; kırk akıllı o taşı kuyudan çıkartamaz.

Cihanaktas

🌱Yeni Üye🌱
Kesin altın orandan bahsediyorlardır. tipografi derslerinde görmüştük okulda. buna dikkat etmen gerekli sanırım

tufanalii

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bakistabela.com
altın orananın her her başlık altında toplanmış kelimelerin ölçülendirilmesine deniliyor (spell size) diye biliyorum. ama yanlışda olabilir

burhanhora

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kumpas ve sihir

Arkadaşlar konuyu okudum. Eski bir matbaacıyım, yıllar önce bizler kitap veya çok yazılı işlerde Entertip Dizgi" diye bir makina kullanırdık, entertip dizgide harf aralarına ESPAS attırmazdık, ve ona biz sihirli kumpas derlerdi. "KUMPAS eski yazı dizme aletidir" herhalde bu arkadaşımda çok eski. Böyle bir şey kalmadı. Sağlıcakla kalın...

art_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Espas denir; kuralları vardır, iki dik harf arasında kalan boşluk, ya da dikey bir harfın yanına gelen oval harflerin arasında kalan boşluk, küçük harflerin büyük harflere oranı gibi.