Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

siteye resim eklemek?

vestveb

🌱Yeni Üye🌱
Herhangi var olan resmi siteye atarken boyut ne olmalı? temanın istediği boyut var, birde resmin kendi boyutu var.Birde wp kullananlar bilir "ortam" sekmesinde boyut var.Siteye atılan resmin slidere sığması (küçük büyük gelme sorunu) için ve net çıkması(bulanık çıkmaması için) yapılacaklar nelerdir?

Benzer konular

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öyle bir soru sormussun ki ne yapmaya çalıştığını anlamadım ama anladığımı söyleyim:
1 resmin bulanık çıkması resimin çözünürlüğünün düşük olmasından kaynaklanıyor. resim sitelerinde gezinirken resimin altında 600*100 yada 1024*620 gibi değerler olur oradan anlarsın.
şahsen ben site kurarken işim garanti olsun 1920*1100 px kullanıyorum. hatta durumu biraz abarttım resmin birini 2550*1440 px aldım. bir aslan resmiydi yanında sanki süper çözünürlük.
bu resimleri nasıl bulacaın kısmına gelince google açıp "yüksek çözünürlüklü resimler" yada "hd fotoğraflar background yada wallpapaer" yazarsan. çıkar. resimde bulanıklık olmaz
2. soruna gelince yani resmin büyüklüğüne göremi div boyutuna mı göre dersen resmi büyük aldıktan sonra div e uyarlama yapacaksın resim divin büyüklüğüne göre büyüyüp küçülecek. resmin boyutu bozulma olmasın diye önemli sadece.

yenerberktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
goo.gl
Bende anladığım kadarı ile söyleyeyim wp de temalarda belirli kısımlarda resim göstermek için temanın verdiği seçeneği seçerek eklemen gerekecek mesela slide kısmında resim eklerken slide etiketi oluyor diye biliyorum ama genel anlamda sitelere resim eklerken orjinal oranı bozmamalısın.