Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

siyah

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
kizp.jpg

Illustrator'de yaklaşık 5 saat süren bir çizim...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kirpikler çok tek düze değilmi? Ama yinede garip bir çekiciliği var. Eline sağlık.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Siyah :)
Siyah ne olursa olsun, tek başına yetiyor :p Siyah' ın çekiciliği yani :tongueout:

Deniz Illustrasyonu, fok, karekter Illustrasyonlarından sonra, yüz Illustrasyonu girişim cesaretinden dolayı tebrik ederim...buda bu konuda ne kadar azimli oldugunu gösteriyor :)

Şimdi çalışmaya gelirsek, izninle yapıcı yorum yapmak istiyorum :)
Tonlamalar çok yumuşak olmuş, çizgiler biraz daha yumuşak ve geçişli olabilirdi, çok sert...özellikle dudağa dolgu verilip biraz daha gerçekçi görünüm sağlanabilirdi.Özellikle gölge ve ışık konusunda biraz daha dikkat edilmeli.

Aşağıda bu konuda "MESH TOOL" ile uygulanan, tutoriel buldum, bir göz at istersen :):

https://www.nitzdesign.se/index.php?p=tutorials&tutorials=face

Seçili alanı oluştururken de Lasso tool' kullanıyorsun sanırım.Bu tool' la keskin ve kırık hatların oluşması normaldir.Özellikle saç çiziminde buna dikkat etmelisin...Fakat ''Feather'' kullanarak keskin hatlarınızı yumuşatmalısın ama bu durum çizgileri oldugu yerden kaydıracaktır...bunun için "Pen tool" aracını kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Sanırım "pen tool" kullandın saç çiziminde; "brush tool" kenar çizgilerini çizip, boyayabilirsin..."drop shadow" ile aynı şekilde ışık ve gölge verebilirsinki bence hangi aracı rahat kullanabiliyorsan onu kullanmam daha iyi.
"Direct Selection tool" la da boylu boyunca eğip bükerek aynı işlevi yapacaktır.
Aşağıdaki saç tutoriel' ini incelemeni öneririm.

Easily Make Shiny Realistic Vector Hair - Vectortuts+

Yüz çevresini shadow ile gölge uygulayıp aralara renk geçişleri yapabilirsin.
Gözler aslında güzel ve çekici, ama daha gerçekçi bir çizim için aşağıdaki tutoriel' i incelemen de fayda var :)

Onun dışında bence bu tarzda ilk denemeye göre güzel olmuş canım; sen den daha iyi çalışmalar görecegimden eminim...detaylara biraz daha dikkat edersen inanıyorum ki harika çalışmalar çıkacak...:)

Ellerine ve emeğine sağlık Efoja abla...İyi çalışmalar.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
creedwar teşekkür ederim. Kirpikler evet gerçekten öyle, onlar için bir çözüm düşünüyorum, brushlardan uzak... Sana da teşekkür ederim Blueden'im ancak ben bütün çizimleri İllustrator programında mesh ile çalışıyorum artık.Amacım onda gelişmek. Bundan dolayı gradientlerden kaçınıyorum. Bu Illustratorde mesh ile ilk yüz çalışmam aslında. çok teşekkür ederim. Cansınız siz can...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
creedwar teşekkür ederim. Kirpikler evet gerçekten öyle, onlar için bir çözüm düşünüyorum, brushlardan uzak... Sana da teşekkür ederim Blueden'im ancak ben bütün çizimleri İllustrator programında mesh ile çalışıyorum artık.Amacım onda gelişmek. Bundan dolayı gradientlerden kaçınıyorum. Bu Illustratorde mesh ile ilk yüz çalışmam aslında. çok teşekkür ederim. Cansınız siz can...

Hmm...ben Illustrasyon da çizim yaptıgını göz önünde bulundurarak belki bir yardımım olur diye bir kaç tutoriel buldum(MESH TOOL)...Umarım yanlış anlamamışsındır :)"Mesh tool" ile çizmeye başlaman güzel...ve ilke göre çok çok çok başarılı :)
Tekrar tebrik ederim ablacım, ellerine sağlık :)

Kolay gelsin.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ben tutoriala bakmadan konuştum... Sadece Photoshop'tan bahsediyorsun gibi hissettim... çok güzel eminim çok yardımcı olacak...Çok teşekkür ederim. Mesajımı değiştirdim anında ama yazar yazmaz kapmışsın cevabı :D

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben tutoriala bakmadan konuştum... Sadece Photoshop'tan bahsediyorsun gibi hissettim... çok güzel eminim çok yardımcı olacak...Çok teşekkür ederim. Mesajımı değiştirdim anında ama yazar yazmaz kapmışsın cevabı :D

Evet :rofl:
Yok canım :D Ben teşekkür ederim asıl...Bu azimle ve bu hızla 2.çalışma süper olacak eminim :angel::wink:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Evet :rofl:
Yok canım :D Ben teşekkür ederim asıl...2.çalışma süper olacak eminim :angel::wink:

Hemen süper bekleme çok zorlanıyorum gerçekten benim için Photoshop gibi değil. Photoshop'u hazır öğreten vardı. Bazen Illustratorde can çekişiyorum :) Freehand'de çizim yaparken de pen tool ile geçişli renklerle hilelerle yapardık ohh ne güzeldi. Photoshop keza öyle... olmadı blur, olmadı filter... istediğin etkiyi sadece kendin vermek durumundasın benim şu an içimdeki saplantıya göre :) Mesh'e gerçekten uzaktım ve yeni bir çalışma yapmadan önce kendimi hazırlamam gerekiyor. Cesaret topla, çiz biraz zaman var süpere...

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Efoja gördüğüm bazı hataları söylemek istiyorum.Burnun üstteki gölgeleri çok üstte ve yarım kalmış aşağıya yumuşak bir şekilde indirmeliydin.Kaşlarında genelde başlangıç yerleri kalın olur yavaş yavaş incelir.Dudaklarda ve yüzde çizimlerin kenarları kırık kırık olmuş.Bunların dışında gayet güzel canım eline sağlık :smile:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hemen süper bekleme çok zorlanıyorum gerçekten benim için Photoshop gibi değil. Photoshop'u hazır öğreten vardı. Bazen Illustratorde can çekişiyorum :) Freehand'de çizim yaparken de pen tool ile geçişli renklerle hilelerle yapardık ohh ne güzeldi. Photoshop keza öyle... olmadı blur, olmadı filter... istediğin etkiyi sadece kendin vermek durumundasın benim şu an içimdeki saplantıya göre :) Mesh'e gerçekten uzaktım ve yeni bir çalışma yapmadan önce kendimi hazırlamam gerekiyor. Cesaret topla, çiz biraz zaman var süpere...

Zamana bırak canım...alışıcaksın ve bizim inancımız tam sana...:)
Yeter ki azmini kaybetme :)

Konunu dağıtttım biraz kusura bakma :angel:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Efoja gördüğüm bazı hataları söylemek istiyorum.Burnun üstteki gölgeleri çok üstte ve yarım kalmış aşağıya yumuşak bir şekilde indirmeliydin.Kaşlarında genelde başlangıç yerleri kalın olur yavaş yavaş incelir.Dudaklarda ve yüzde çizimlerin kenarları kırık kırık olmuş.Bunların dışında gayet güzel canım eline sağlık :smile:

Çizimi yapmaya başlamadan önce Liv Tyler'ın fotoğrafını buldum. Dudak, göz ve kaş taslağını onun hatlarıyla sınırlı tuttum. Kaşları aynıydı, onu pentool ile üzerinden çizip geçtim. Onun kuaförüyle konuşalım. Ben de kalından başlayıp, kavisle incelen kaşları beğenirim. Ancak ona sadık kaldım. Ancak sakın yanlış anlaşılmasın bu Liv Tyler değil. Kadın mahkemeye verir sonra ! :) Teşekkür ederim.Bu arada kırıklığın sebebi çözünürlüğü düşürmem ve formatı değiştirmem olabilir. Sonuçta çalışma vektorel. Gerçek boyutla yükleyeyim ama açılması uzun sürer. Senin de yüreğine sağlık :)

ZirZoop

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gözler şaşırmıs gibi bakiyor :D bana biraz öyle geldi...

ZirZoop

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sabahın beşiydi belki kendi bakışlarım yansımıştır :D

hehe sağlık olsun genelde oyle oluyor anlıyorum seni bende o saatlere kadar çalişmalar yaptım bitirebilmek için ama pek akıllı işi değil ya bir sonraki aksamada bırakamıyosun acayip yoruluyo gözler :D