Siyah
Siyah ne olursa olsun, tek başına yetiyor
Siyah' ın çekiciliği yani :tongueout:
Deniz Illustrasyonu, fok, karekter Illustrasyonlarından sonra, yüz Illustrasyonu girişim cesaretinden dolayı tebrik ederim...buda bu konuda ne kadar azimli oldugunu gösteriyor
Şimdi çalışmaya gelirsek, izninle yapıcı yorum yapmak istiyorum
Tonlamalar çok yumuşak olmuş, çizgiler biraz daha yumuşak ve geçişli olabilirdi, çok sert...özellikle dudağa dolgu verilip biraz daha gerçekçi görünüm sağlanabilirdi.Özellikle gölge ve ışık konusunda biraz daha dikkat edilmeli.
Aşağıda bu konuda "MESH TOOL" ile uygulanan, tutoriel buldum, bir göz at istersen
:
https://www.nitzdesign.se/index.php?p=tutorials&tutorials=face Seçili alanı oluştururken de Lasso tool' kullanıyorsun sanırım.Bu tool' la keskin ve kırık hatların oluşması normaldir.Özellikle saç çiziminde buna dikkat etmelisin...Fakat ''Feather'' kullanarak keskin hatlarınızı yumuşatmalısın ama bu durum çizgileri oldugu yerden kaydıracaktır...bunun için "Pen tool" aracını kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Sanırım "pen tool" kullandın saç çiziminde; "brush tool" kenar çizgilerini çizip, boyayabilirsin..."drop shadow" ile aynı şekilde ışık ve gölge verebilirsinki bence hangi aracı rahat kullanabiliyorsan onu kullanmam daha iyi.
"Direct Selection tool" la da boylu boyunca eğip bükerek aynı işlevi yapacaktır.
Aşağıdaki saç tutoriel' ini incelemeni öneririm.
Easily Make Shiny Realistic Vector Hair - Vectortuts+ Yüz çevresini shadow ile gölge uygulayıp aralara renk geçişleri yapabilirsin.
Gözler aslında güzel ve çekici, ama daha gerçekçi bir çizim için aşağıdaki tutoriel' i incelemen de fayda var
Onun dışında bence bu tarzda ilk denemeye göre güzel olmuş canım; sen den daha iyi çalışmalar görecegimden eminim...detaylara biraz daha dikkat edersen inanıyorum ki harika çalışmalar çıkacak...
Ellerine ve emeğine sağlık Efoja abla...İyi çalışmalar.
Kolay gelsin.