mavi gül
🌟Usta Tasarımcı🌟
Güzel bir yazı...
Kime ait?
kime ait olduğunu bilmiyorum bana mail geldi bu yazı... Bir arkadaşım benim için göndermişti sizinle paylaşmak istedim...
Güzel bir yazı...
Kime ait?
Güzel bir yazı...
Kime ait?
Kadınları tanımak mümkünmüki?
Öperseniz beyfendi değilsinizdir, öpmezseniz adam değilsiniz.
İltifat edersiniz yalan der, etmezseniz bırakır gider.
Her isteğine evet derseniz karaktersiz olursunuz, karşı çıkarsanız anlayışsız.
Çok yanına giderseniz usandım der, az giderseniz sizi ilgisizlikle suçlar.
İyi giyinirseniz çapkınsın der, dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar.
Kıskanırsınız huyun kötü der, kıskanmazsınız sevmiyorsun der.
Siz bir dakika geç kalın kıyamet kopar, kendisi bir saat gecikirse bunda ne var der.
Arkadaşınızla buluşursunuz adı ihmal olur, o buluşur "Bizim kızlar" olur.
Siz başka kadına bakacak olsanız gözleriniz oyulur, başka bir adam ona baktığında adı hayranlık konur.
Konuştuğunuz anda dinlemenizi ister, dinlediğiniz anda "Neden konuşmuyorsun?" der.
Ayrılmak istersin üstüne üstüne gelir... Üstüne üstüne gidersin ayrılmak ister. Dakka başı "beni seviyormusun" der. Evet seviyorum huleyn dersin "bunu kaç kıza söyledin hee" der.
Kısacası... Sade ama çok karışık. Çok güzelse nadiren sadıktır, Çok sadıksa da nadiren güzel...
Kadınları tanımak kolaydı da sanki biz tanıyamadık...
bence anlaşılmazlık kadınlara değil insanlara özgü birşey. ne kadınlar erkekleri ne de erkekler kadınları tam olarak asla ve asla tanıyamazlar. zaten tanırsak büyü bozulur diye düşünüyorum. bence boşanmaların en büyük nedeni insanların aynı evde yaşarken birbirlerini tanımaya başlamaları. herkes "evlendikten sonra değişti" der ya işte tanıma evresi başladı demektir. dediğim gibi bırakın büyü bozulmasın )
Yazıları okudumda....Neyi tartışıyorsunuz Allah aşkına
Milattan 5000 yıl öncesinden bu yana Erkek-Dişi kavramları mevcut...O zamandan bu zamana erkek-dişi bir şekilde anlaşarak (anlaşamasaydılar şu anda burda olmazdık) gelmişler...
Bir çok bilim adamı bu durumu çözememişken ( Erkekleri anlamamak-Bayanları anlamamak)
,ki bu çözümler için bilimin bütün kapıları açılmışken, tek tek o kapılardan içeri bakılmışken... ( genler, hormonlar , organlar,çevresel faktörler, renkler, kokular)
Bazı şeyler kurcalanmaz-anlatılmaz...Yaşarsın ve öğrenirsin...
Kaçımız yakınımızdaki bütün insanları anlıyoruz? ki kalkıp bayanları-erkekleri anlamaktan bahsediyoruz...Benim anladığım birsürü bayan arkadaşım var...Bir okadarda anlamadığım...Beni anlayan vede anlamayan insan sayısıda bir hayli yüksek... Daha bu sabah annemi anlamadım...
Bayanlar duygusal, bu bir gerçek.. Biz erkekler daha katıyız...
Yazılan yorumlardan bunu çıkarmak çok kolay zaten
Gereksiz yere tartışıyorsunuz bence...Bu konuyu tartışarak ancak birbirinize zarar verirsiniz
TAbi bunlar şahsi fikirlerim...DAhil olmak istemezdim ama dayanamadım
Saygılar...
söyledikleriniz gayet güzel şeyler ve doğru şeyler ama bu son zamanlarda bu konu çok tartışılıyor ve ben arkdaşların bu konudaki düşüncelerini merak ettim, nerdeyse her girdiğim ortamda biz kadınların ne kadar anlaşılmaz olduğumuz bahsediliyor ve bu konuda hikayeler anlatılıyor, ben sadece bu kadar anlaşılmaz olmadığımızı dile getiriyorum tabiki anlaşılmaz birçok kadınımız ve erkeğimiz var ama dediğim gibi sadece kadında deyil erkeklerdede var anlaşılmazlık...
bir kadını anlamak mümkün olmadığı için mutlu etmenin yolu yoktur...
şunu da belirteyim... mutlu olan kadınlar sadece yetinenlerdir... yani aslında mutlu edemiyorsunuz ama o kadın yapabildiklerinizle yetiniyor ve size hayatı zehir etmek için çabalamıyor... fark bu...
bir erkeğin bir kadını mutlu etme ihtimali çok çok çok zayıftır... bu onbinde bir gibi bir oranla ifade edilebilir diyebilirim...
Sevgili Can Dündar'dan bir yazı...
Bir kadın güçlüdür aslında.
Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez.
İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin.
Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler.
Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de
erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir.
Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz.
Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.
Bir kadın sevgilidir aslında.
İçinde her zaman sevgiyi taşır.
Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz.
Zor sever ama tam sever.
Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için
yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir.
Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız.
Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz.
Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz.
Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette.
Bunun nedeni ise engelleyemedikleri 'acımak' duygusudur.
Bir kadın yalnızdır aslında.
Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz.
Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır.
O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.
Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.
Yalnızlık onun sığınağıdır.
O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir.
Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.
Bir kadın bilgindir aslında.
Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez.
Yaratıcılığının sınırı yoktur.
Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler.
Hoyratça harcamaz yaratıcılığını sadece erkeğine saklar.
Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir.
Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır.
Bir kadın hayattır aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar
olduğunda anlam kazanıyor.
Yemek yemek, su içmek bile.
Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup
içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz?
Anlıyorsanız ne mutlu size.
Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz.
...
Kadınları anlayıp anlamadığımızın kanıtıdır...
HARD-DISK tipi kadın:
Her şeyi hafızasında saklar.
RAM tipi kadın :
İşiniz bittiği anda sizi de unutur.
WINDOWS tipi kadın:
Herkes hiçbir şeyi doğru dürüst yapamadığını bilse de kimse onsuz yaşayamaz.
EXCEL tipi kadın:
Söylendiğine göre bir çok kabiliyeti olmasına rağmen bir çok kimse basit ihtiyaçlar için kullanır.
SCREENSAVER tipi kadın :
Eğlendirmekten başka hiçbir işe yaramaz.
INTERNET tipi kadın :
Erişilmesi zorlu olan tiptir.
SERVER tipi kadın :
İhtiyacınız olduğundan her zaman meşguldur.
MULTIMEDIA tipi kadın :
Korkunç şeylerin güzel gözükmesini sağlar.
E-MAIL tipi kadın :
Her 10 sözünden 8´i anlamsızdır.
VIRUS tipi kadın :
Bir başka ismi de “Es” tir. Hiç beklemediğiniz bir anda gelir kendisini yerleştirir ve kaynaklarınızı kullanmaya başlar. Kurtulmaya çalıştığınızda kesin bir şeyler kaybedersiniz eğer kurtulmazsanız her şeyinizi kaybedersiniz...
:rofl:
Adamin biri kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış, adam lambayı kumların içinden çıkarmış. Dalgasına belki cin çıkar deyip ovalamış lambanın orasını burasını, harbi harbi cin çıkmış.
Adam çok şaşırmış, cin başlamış konuşmaya:
- Tamam, tamam. Beni lambadan kurtardin, çok bıdı bıdı yapma... Bu, bu ay içinde dördüncü çıkarılışım ve bu işten sıkılmaya başladım bu yüzden 3 dileği unut. Sadece 1 dilek hakkın var! Sonrada dükkanın önünü kapatma gözüm hadi...
Adam oturmuş ve bir süre düşünmüş ve:
- Her zaman Hawaii'ye gitmek istedim ama uçaktan korkarım ve deniz beni çok tutar. Benim için Hawaii'ye bir köprü yap böylece arabayla oraya gidebileyim
Cin gülmüş ve:
- Puhahaha delimisin olum ya bu imkansiz. Bu işin lojistiğini düşün! Köprünün ayakları nasıl Pasifik'in dibine ulaşabilir? Ne kadar beton gerektiğini, ne kadar çelik gerektiğini düşün. Hayır yani akıllı bişeyede benziyorsun... başka bir dilek dile, zamanımıda boşa harcama.
Adam tamam demiş ve gerçekten güzel bir dilek düşünmeye başlamış. En sonunda:
- Dört kere evlendim ve boşandım. Bütün karılarım her zaman duyarsız olduğumu ve onunla ilgilenmediğimi söylerdi. Bu yüzden, kadınları tanıyabilmeyi diliyorum... Nasıl hissettiklerini ve neden ağladıklarını, bir şey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini...onları nasıl gerçekten mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum...
Cin cevap vermis:
- Şu lanet köprü kaç şeritli olsun...
Kadınları biz tanımıyor, anlamıyoruz değil, kadınlar kendilerini tanınmaz, anlaşılmaz yapmak için elinden geleni yapıyor. Hayır yani sade olsanız, doğal olsanız basit olsanız (basit derken aşağılama anlamında değil, anlaşılabilir anlamında) biz niye sizi anlamayalım ki demi ama...
Kadınları tanımak mümkünmüki?
Öperseniz beyfendi değilsinizdir, öpmezseniz adam değilsiniz.
İltifat edersiniz yalan der, etmezseniz bırakır gider.
Her isteğine evet derseniz karaktersiz olursunuz, karşı çıkarsanız anlayışsız.
Çok yanına giderseniz usandım der, az giderseniz sizi ilgisizlikle suçlar.
İyi giyinirseniz çapkınsın der, dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar.
Kıskanırsınız huyun kötü der, kıskanmazsınız sevmiyorsun der.
Siz bir dakika geç kalın kıyamet kopar, kendisi bir saat gecikirse bunda ne var der.
Arkadaşınızla buluşursunuz adı ihmal olur, o buluşur "Bizim kızlar" olur.
Siz başka kadına bakacak olsanız gözleriniz oyulur, başka bir adam ona baktığında adı hayranlık konur.
Konuştuğunuz anda dinlemenizi ister, dinlediğiniz anda "Neden konuşmuyorsun?" der.
Ayrılmak istersin üstüne üstüne gelir... Üstüne üstüne gidersin ayrılmak ister. Dakka başı "beni seviyormusun" der. Evet seviyorum huleyn dersin "bunu kaç kıza söyledin hee" der.
Kısacası... Sade ama çok karışık. Çok güzelse nadiren sadıktır, Çok sadıksa da nadiren güzel...
Kadınları tanımak kolaydı da sanki biz tanıyamadık...