Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sizce Gerçekten Seven Kıskanırmı, Sevdiğini Kısıtlarmı ?

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
bi bakıma katılıyorum bi bakıma da çok kısıtlamalr kötü oluyor yaa
bende biliyorum bunalıyorsun taşıyorsun güvenmiyor hissi yaratıyor ama bbir erkeginde sevdiğini kıskanması kadarda doğal bişi yok ama kısıtlama offff
çok daraldım girdim derin kuyulara

Ben kiimseye kendimi anlataımyorum :)

ben ksııtlarken ona benden istediğinin çok fazlasınnıda veriyorum zaten ve kısıtlamada belli başlı şeylerde ve her daim kıskanırım. Koç erkeğiyim kıskanmanın yanında diğer öezlliklerimide göz önünde bulundurun. Bence kıskanmak çok basit kalır sevdiğim için :)

Ve Emine ben özgür bıraktığım için kaybettim.

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben kiimseye kendimi anlataımyorum :)

ben ksııtlarken ona benden istediğinin çok fazlasınnıda veriyorum zaten ve kısıtlamada belli başlı şeylerde ve her daim kıskanırım. Koç erkeğiyim kıskanmanın yanında diğer öezlliklerimide göz önünde bulundurun. Bence kıskanmak çok basit kalır sevdiğim için :)

Ve Emine ben özgür bıraktığım için kaybettim.

yok anlatıyorsun anlıyorum ama ben anlatamadım galba yaa
zaten insanlar kendinden ödün çok verdiği zaman kaybediyor mesela bende
kendimden çok öödün verdim zamanında sevdigim için her şeyi yaptım arkama aldım ama bende kaybetimmmm
onun için anlıyorum ama anlatamıyorum anlatmak istediğimi kelimelrim kifayetsiz kalıyor bu durumda....

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
yok anlatıyorsun anlıyorum ama ben anlatamadım galba yaa
zaten insanlar kendinden ödün çok verdiği zaman kaybediyor mesela bende
kendimden çok öödün verdim zamanında sevdigim için her şeyi yaptım arkama aldım ama bende kaybetimmmm
onun için anlıyorum ama anlatamıyorum anlatmak istediğimi kelimelrim kifayetsiz kalıyor bu durumda...

Şimdi çok iyi anladım aynı şekilde arkadaşlarını ve sevdiğini kaybetmiş biri olarak :)
kimseye haddinden fazla vermeyeceksin. Bigün gerçekten sana fazlasını vereni gördüğünde sende ona vereceksin. Diğerlerinin şerbetini tadında tuatacaksın :)

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
ben şahsen özgür bi kuşu avlarım. O düşünceyle ben çok kaybettim dostum hemde çok.
Özgür bırakmak diye bir şey olamaz. Ama illada denicem diyorsan bu laflarla kendini kandırma
direk dene:)

Kızma;
Ben zevk için Avlanmaya karşıyım,
Güvercini Özgürken Seviyorum.
:wink:
Önerin için Teşekkürederim Kardeşim.​

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Kızma;
Ben zevk için Avlanmaya karşıyım,
Güvercini Özgürken Seviyorum.

Önerin için Teşekkürederim Kardeşim.

Yok ne kızması :) Ben öyle biri değilim yani onu öyle olacağını söyledim :)
Güvercin elbetteki özgürken güzeldir. Ama güvercinlerin çatıma sadece uyumak ve yemek için gelmesini kaldıramam :)

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
kıskançlık kişiye göre değişir kıskanmamak karşımızdakini az sevdiğimizi yada sevmediğimizi göstermez.ancak kendime adıma konuşmak gerekirse belli ölçüde bende kısmanırım.onunda kıskanmasını isterim.ama bazıları hastalık derecesinde kısıtlıyolar birbirlerini oda bence aşırı güvensizlikten kaynaklanıyor.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Siz seven insanın davranış fömülünü çıkarmaya çalışıyorsunuz mu acaba?
Bence uğraşmaya deymez. Ne kadar kişi varsa o kadar da renk var bu resimde.
Hayvansal aleminden aslanın haremini savunmadan başlayarak Mecnunun delicesine kadar kendisini feda etdiği aşk türleri var.

Kıskanclık bence yarı içgüdüsal bir davranışdır , gözlemlesi ise sevilen aşk objenin buna gösterdiği tepki, toplumsal medeniyyet ve davranışı ile tarazlanır. Yani aslında bir değişken diye söyleyebiliriz.

Kararı siz vermelisiniz. Umarım Otello sizin için örnek değil. :)

Formül falan çıkarmak niyetinde değilim.
Renklerin ahengini seyretmemiz için bu konuyu açtım.
Kendi rengimide buraya bulaştırdım.

Sizde bu Konuya Renk kattığınız için teşekkür ederim.​

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
kıskanmak aşkın doğasında var

insan sevdiğini kıskanır kıskanılmakta sevilenin hoşuna gider tabi aşırıya kaçmadıkça bu kıskançlık durumu aşırıya kaçıyorsa bilinki aşırı kıskanan kişinin en kısa zamanda psikoloğa gitmesinde fayda var yoksa hem kendisi için zararlı olur hemde karşısındaki insana zarar verebilir kıskançlık konusunda hayvanlardan iki örnek
1-bozkurtlar bir aile olarak yaşarlar yani sürüde aileler vardır annne-baba ve çocuklar ve birbirlerini kıskanırlar dişi yada erkek bozkurtun eşi ölünce kesinlikle kendine başka bir eş seçmez 2- domuzlar eşlerini asla kıskanmazlar

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
insan sevdiğini kıskanır kıskanılmakta sevilenin hoşuna gider tabi aşırıya kaçmadıkça bu kıskançlık durumu aşırıya kaçıyorsa bilinki aşırı kıskanan kişinin en kısa zamanda psikoloğa gitmesinde fayda var yoksa hem kendisi için zararlı olur hemde karşısındaki insana zarar verebilir kıskançlık konusunda hayvanlardan iki örnek
1-bozkurtlar bir aile olarak yaşarlar yani sürüde aileler vardır annne-baba ve çocuklar ve birbirlerini kıskanırlar dişi yada erkek bozkurtun eşi ölünce kesinlikle kendine başka bir eş seçmez 2- domuzlar eşlerini asla kıskanmazlar

Söylediklerinize katılıyorum da örnek komik olmuş :D

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
kıskanmak: Sevgide veya kendisiyle ilişkili şeylerde bir başkasının ortaklığına, üstün durumda görünmesine dayanamamak.

kısıtlamak: Önceden verilmiş olan hak ve hürriyetlerin sınırlarını daraltmak, tahdit etmek.

Tanımlar yeterli ve her alanda bu var :smile:

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Örnek hikaye

Mesnevi nin GERÇEK AŞK bölümünü okudunuz mu?
Bu konuda ilk yazdığım açıklamada son kelimesinde link olarak atmıştım.

Hayvanlardan daha iyi bi örnek var orada?
Belki Hoşunuza gider yada kafanız karışır...

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Gerçek Aşk

b-14499-milasli.jpg

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
kıskanan insan seviyor demektir evet fakat beni rahatsız eden tek konu var.

Seven insan kıskanır sözü kesinlikle kıskanmayan kişi sevmiyordur manasına gelmez.
Eşim bana asla karışmaz, bende ona.Hiç birgün hesap sormamışımdır, oda bana... Belkide nerede ne yapacağımızı bildiğimiz için çıkmıyor kıskanma sorunu yinede dediğim gibi sadece kıskanan seviyordur diye birşey yok...

Ayrıca öyle kıskanmalar varki; bazı arkadaşlarım her adımlarını sorma ihtiyaçları duyuyorlar sevgililerine ...

Ben bu duruma maruz bırakan kişileri hastalık derecesinde görüyorum gerçekten ... Aşağılama manasında değil bu fakat bana göre bir tür benimseme sahiplenme hastalığıdır...

Andrerendless

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet seven kıskanır da kısıtlar da. çünkü seven kişi ona istemese de sevdiğine illa ki birinin bakacağını bile bile kimsenin bakmamasını ister. kendi gözünden sakınır. kendi sevdiğine bakmaya kıyamayan biri başkası baksın istemez. seven kısıtlar. çünkü olmaması gereken şeylere fırsat vermemeye çalışır. sevdiğine ne kadar güvense de etrafa güvenmez. 'bence' budur.

PnrDesign

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
angelovess.deviantart.com
Herşey kararında olduğunda güzel. Tabi ki kıskanılır. Paylaşılamaz ama abartmamak lazım. Kısıtlamak ise bence çok yanlış. Biriyle ilişkiye başladıysan zaten onu olduğu gibi sevmişsin demektir kısıtlamaya girmeye ne gerek var ki bir nevi güvensizlik bile olabilir bunun sorunu. İnsanın karakterine bağlı.

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet çok güzel bir konu :)

Seven kıskanır. Benim düşüncem tabi. Ben kıskanırım, hemde çok :)
Ama bu olaya etki eden bir faktör daha var tabi. Oda çiftlerin güven duygusu.
Ama ben % 200 güvensemde yine ksııtlarım çünkü toplum aşartları ve zihniyetim bunu gerektiriyor. O bana özel sadece bana ait. Bende onun tabi :) Ben hem kıskanır hemde belli başlı bazı şeyleri kısıtlarım. Ama o kısıtladığım laanıda her şekilde kapatırım. Hatta ve hatta kısıtlandığını kafasına bile takmaz :D

tamamen katılıyorummm.

isacan41

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
elbette de sven kıskanır ve bu kıskanma zamanla kısıtlamaya ve o sevgının yıpranmasına gunden gune tükenmesıne nedene olur bunu gercekten cok ıyı ayarlamak lazm kıskanılan kişi hareketlerıyle kıskananda olcusuyle eger olcu abartılırsa karsıdakını bogar ve bı kacısa nden olur

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
herşey ölçüsünde olmalı kesinlikle. Seven kıskanır sözü yerine göre doğru bir laf. ben çok kıskanırım sevdiğimi ama kısıtlama gereği duymam. ama zaman içerisinde aşırı kıskançlık aşırı kısıtlama gösteriyor ve buda ilişkini yıpranmasına yol açıyor. herşey ölçüsünde olmalı ;)