Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sizce Gerçekten Seven Kıskanırmı, Sevdiğini Kısıtlarmı ?

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
sevgi ile kıskanma aynı kefeye koyulamaz
sevmek başka birşey kıskanmak başka
ben birini seviyorsam ben onunumdur, o benim
kıskanmayı cart diye araya neden sokarlarki hep
kıskanma, sevgileri taze olanlar içindir...

sınırlandırmak ise sevgi ile alakası olmayan başka bir saçmalıktır
kimseye kendimi zorla sevdiremem
kafam yaptıklarıyla uyuşmuyorsa ve sınırlama gereği duyuyorsam
onu sadece arzuluyorumdur
bazı lobutlar sevgilime değer veriyorum imajı yaratmak için
kıskanmadığı halde kıskanıyormuş gibi yapıyor ve sevgilisini kısıtlıyor

bazı paris hilton tipli kızlarda sevgilim beni kıskanacakmı diye kendilerini
biraz tehlikeli birazda erotik bir riske atıyor

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
hem kıskanmalı hem kıskanmamalı.. hem kısıtlamalı hem kısıtlamamalı.....
isin özeti bu :D:D:D
kıskanmanında kısıtlamanında yeri zamanı çok önemli aslında....
ne tamamen hür bırakmalı...
nede çok fazla kıskanıp gereksiz yere üzmemeli üzülmemeli...
kısıtlamaya gelince sevgiliyken pek ffazla kısıtlama imkanına sahip olmadığını düsünüyorum...

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Bir hint bilge si (ermişi) olan ve yakın bir geçmişte vefaat eden
OSHO ya ait bu konuyla alakalı bir söz.

d1qf7.jpg

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Aşk bir ilişki değildir.

osho10.jpg

Aşk bir ilişki değildir.’, ‘Aşk bir varoluş durumudur ve bir başkasıyla hiçbir ilgisi yoktur.
İnsan âşık olmaz, insan aşk olur. Ve tabii insan aşk olduğu zaman âşık da olur. Ama bu bir sonuçtur, bir yan üründür; kaynak değil. Kaynak, insanın aşk olmasıdır.

Peki, kim aşk olabilir? Doğal olarak, eğer kim olduğunun farkında değilsen, aşk olamazsın. Korku olursun. Korku, aşkın tam karşıtıdır. Unutma, insanların düşündüğü gibi aşkın ve sevginin karşıtı nefret değildir. Nefret, amuda kalkmış aşktır, aşkın karşıtı değil. Aşkın gerçek karşıtı korkudur. İnsan sevgiyle büyür, korkuyla küçülür. İnsan, korku olunca kapanır, sevgide açılır. İnsan, korkuda şüphe duyar, sevgide güvenir.
İnsan korkuda yalnız kalır, sevgide ise kaybolur; o yüzden de yalnızlık gibi bir durum söz
konusu olmaz. Eğer insan yoksa, nasıl yalnız olabilir? Çünkü sevgi varken bütün bu ağaçlar, kuşlar, bulutlar, güneş ve yıldızlar senin içindedir. Aşk, kendi içindeki gökyüzünün farkına vardığın zaman yaşanır.

Küçük bir çocukta korku yoktur; çocuklar korkusuz doğmuştur. Eğer toplum onlara yardımcı olup, korkusuz kalmalarını sağlayabilirse; ağaçlara, dağlara tırmanmalarına, okyanuslarda ve nehirlerde yüzmelerine yardım edebilirlerse … eğer toplum onların maceraperest olmaları ve bilinmeyenin peşinde koşmaları için elinden gelen her türlü katkıyı yapabilirse; eğer toplum küçük çocuklara ölmüş inançlar aşılamak yerine onlarda büyük bir merak duygusu yaratabilirse … o zaman çocuklar büyük âşıklara dönüşür, hayat âşıklarına dönüşürler. Ve gerçek din budur. Sevgiden daha yüksek bir din yoktur.

Meditasyon yap, dans et, şarkı söyle ve kendi gönlünün derinliklerine dal. Kuşların ötüşünü daha dikkatli dinle. Çiçeklere hayranlıkla, hayretle bak. Bilgili olmaya çalışma, her şeyi etiketlemeye çalışma. Bilgililiğin aslı, her şeyi etiketleyip, kategorize etme sanatıdır. İnsanlarla tanış, insanlarla kaynaş, mümkün olduğunca fazla insanla birlikte ol çünkü her bir insan Tanrının başka bir yüzünü ifade eder. İnsanlardan öğren. Korkma, bu varoluş senin düşmanın değil. Bu varoluş senin ana kaynağın. Bu varoluş seni her yoldan desteklemeye hazırdır. Güvendiğin zaman içinde bir enerjinin yükseldiğini hissedeceksin. Bu enerji sevgidir. Bu enerji tüm varoluşu kutsamak ister çünkü o enerjinin içinde insan kendini kutsanmış hisseder. Ve eğer sen kendini kutsanmış hissediyorsan, bütün varoluşu kutsamaktan başka ne yapabilirsin?

Sevgi, bütün varoluşu kutsamak için duyulan derin arzudur.
----------------------------------------------------------OSHO

ayyuce1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aşk nedir?

Niçin aşk?Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar,güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı.Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı.

Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.
Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.
Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortakIığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanIığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yasanılan aşkı suçlamak ,yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşka yakışık kalmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetsede, yarın terkedileceğini bilsede, ailesini karşısına alacağını bilsede taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun dogrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur.

Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya calışmanız,bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yurekliliğidir, belkide yeni hayata geçebilme yolu...

Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı.
Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteligin içinde gerçek ve doğru olan tek guzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

PowerClip

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aşk nedir?

Niçin aşk?Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar,güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı.Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı.

Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.
Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.
Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortakIığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanIığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yasanılan aşkı suçlamak ,yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşka yakışık kalmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetsede, yarın terkedileceğini bilsede, ailesini karşısına alacağını bilsede taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun dogrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur.

Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya calışmanız,bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yurekliliğidir, belkide yeni hayata geçebilme yolu...

Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı.
Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteligin içinde gerçek ve doğru olan tek guzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

fazla söze ne hacet açıklam budur...

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence İnsan Gerçek Aşkla Sevmiyorsa, Kıskançlık ortaya çıkar.
Bence Kıskanmak Sınırlamaktır.
Bence Sınırlamak Sahiplenmektir.
Bence Sahiplenmek Gerçek Sonusuz Sınırsız Sevgi ile Sevmek Değildir.

BENCE Gerçekten Seven Kıskanamaz. Kıstlayamaz. Sevdiğini Bir Güvercin Gibi Gökyüzünde Özgür Bırakır.BENCE :)

Aynen katılıyorum güven çok önemlidir.Bir ilişkide güven yoksa ben zaten o ilişkiden çabuk sıkılır ve giderim,dönüp arkama bakmam bile:utann:

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Soluksuz kuşkularda boğulmak mı?
Acizliğin temsilcisimi kıskançlık, bilemem
Kıskanmak ve kıskançlık bambaşka
Sevdiğini kıskanırmış, kısıtlamazmış seven

Gökhan YILMAZ

özgül tasarım

🌱Yeni Üye🌱
seven mutlaka kıskanır
ama birbirlerine olan güven kıskançlık derecesini düşürür.
sanmayınki kıskançlık biter azda olsa mutlaka içinde seven insanın kıskançlığı kalır
bence kıskanmalıdır ve kıskanılmalıdır

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
namastee Osho'dan alıntı yaptığınız yazının kaynağı nedir acaba? Sitesinden mi aktardınız? Arattım bulamadım.

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sevmeyi beceremiyorsan,kimseyi kendine aşık etme..
Hem zaten insan mutlu olmak için ilişki yaşar,kıskançlıkta negatif bir olay;ilişkinin ömrünü kısaltır ve pek zevk vermez..Ama bazıları kıskanılmaktan hoşlanır o ayrı :D onlar biraz değişik bir hayat tarzı,ben karışmam :)

Feride ATAMER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkezin yorumlarını gözden geçirdim. Aşk'da kıskanclık bence, iki kişinin arasındaki güvensizlikten ileri gelen bir şey... Sen karşındaki kişiye güven sağlamazsan tabi oda kıskanır ve bir güvensizlik doğar. Kendini kanıtlamaya çalışan bazı tipler vardır ooo beni kıskanıyor diye havalara girer aslında orda bir kıskanma olayı yoktur, karşındakine vermiş olduğun değeri sen kendin ayaklar altına almış olursun.
Açıkcası ben bu devirde iki kişinin birbirine aşık olduklarına inanmıyorum. Çünkü şimdi herkezde bir popülerlik olmuş "biz birimizi tanıyoruz...." sonrasında bi soruyorsun ki? "ya anlaşamadık en iyisi bitirmekti..." denilip yeni arayışlar başlıyor. Yıpranan insanların kişilikleri ve ilerideki birlikte olacak insana olan güveni. Bide utanmadan anlatanlarda olur şunla görüştüm bunla birlikte oldum aklınca kendini temize çıkaracağını sanıyor. şimdi ben soruyorum karşındaki insan bu durumda kıskanmaz mı? bu laflardan sonra. kıskanlığı sadece o insana güvensizliğidir. zaten güvensizlik olduğu an kısıtlama başlar çünkü güvenemiyordur. Gördüklerim ve duyduklarımdan yolla çıkarak sizlere görüşlerimi çok radikal sunmuş oldum :) herkeze kolay gelsin :)

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
bence kıskanır ve kıskanmalıdırda. kısıtlama olayınıda her iki taraf için duruma göre tasvip ediyorum.
şahsen ben bırakın sevdiklerimi sevmediklerimi bile kıskanırım...

Son düzenleme:

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
Kıskanmak ihtiyaçtır ruhunda sevgi varsa ama kıskandırmayı gerektiren olaylar farklıdır herşey kıskanılmaz.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Kıskanmak bence arada kalmış bir duygudur,
Aşk ise çıkıştır o sana gerçeği buldurur,
O olmaz ise gönül bekler durur,
Sonunda mutlaka insan onu bulur.
AŞK

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
aşk birbirini yüceltip özgür ruhlar yaratılınca yaşanmaı eğer kısıtlama varsa köleliğe hizmet eder bence aşkı kendi özgür düşünme düzeyine göre yaşıyoruz