Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sizce Gerçekten Seven Kıskanırmı, Sevdiğini Kısıtlarmı ?

KoŞAn ToSbAa

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.tasarimcitosbaga.com
seven insan kıskanır evet bende kıskanırım herkes kadar abartmadan fazla belli etmeden :) :) ama kısıtlamak bana yanlış geliyor yeri gelir bayan için de erkek için de fedakarlık yapması gereken yerler olur ama içinde kısıtlama varsa güven eksikliği vardır diye düşünüyorum ben :)

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Seven kıskanır da kısıtlarda :p

aylar sonra ya da yıllar sonra;
"nerede o eski günler, seni sevdiğimde sen hiç böyle değildin, artık o zamanlardaki gibi bile bakmıyorsun bana" diye arzı endam sorular başlar. :D

eeee kardeşim,
onu giydirmedin,
oraya göndermedin,
öyle yapma,
şöyle durma...
ve benzeri laflarla istediğin gibi bir HÖDÜK yarattın sonra da "eski günlerdeki gibi" deyip ilk anda sevdiğin tipi sorar oldun...

ne kadan ayııııııııııpppp :D

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Arkadaşlar bu konuyu ben açtım ve bir görüşüm vardı;
"Gerçekten seven kıskanamaz, kısıtlayamaz"
buna haala katılıyorum.

Ama bu duygu ile ilgili bir tecrübem oldu,
yaşam isteğimi yitirdim bir anda...

Çok zor bir durum bu, insan bir anda büyük hatalar yapabiliyor,
azdaha bende yapıyordum...
Ben'i durduran kişiye minnettarım.
Ama bukadar kendimden eminken, nasıl oldu anlamıyorum...
Gerçek sevgiyi merak ediyorum.

Bu duygu ile ilgili şöyle bir yazı yazdım.

https://www.grafikerler.net/sende-kaldi-t115905.html

slow1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.slowgraphicdesign.blogspot.com
Bir zamanlar Bir şiir okumuştum namastee kardeşim
'' Ben seni sahiplenmenin adiliğine düşmeden sevdim.'' diyordu Şair.

ilişkilerde sanırım en büyük hata kişilerin birbirini kalıplara sokmaya çalışması oluyor, oysa'ki her iki insanında ayrı karakterleri var ve bu karakter doğumundan ölümüne kadar değişmiyor, bizlerse sanırım bu karakter yapısını kendi isteğimize uygun olsun diye değiştirmeye gayret ediyoruz ve bir süre sonra ilişklerde sallanmalar başlıyor ve sonrası kopmak oluyor.
Kıskanmak konusu'da elbette vardır, fakat herşeyin aşırısı nasıl zarar getirirse, kıskançlığında aşırısıda hastalığa kadar varabiliyor..
zaten iki insan birbirini gerçekten seviyorsa, birbirlerini üzecek tavır ve davranışlar içerisine girmezler ve ilişkilerini bu manada tehlikeye atmazlar diye düşünüyorum.. kim sevdiğini umursamazki, umursamayan seviyormu?
Bi'de kıskançlıktan ziyade gerçekten seven insan, sevdiğinin hata yapmasına engel olmaya çalışır, çünkü sevdiği hatalar sonucu zarar görsün istemez, ( günümüzde seviyorum diyenler oluyor ve sevdiğim hatalar yaptı terketmeyi düşünüyorum vs vs durumlar sözkonusu oluyor) oysa gerçek seven kişi hatalardan dolayı sevdiğini dostunu terketmez, hataları düzeltir ve zarar görmesini engellemeye gayret eder..

Gerçekten seven kıskanmaz kısıtlamayaz fikrin doğru , buradaki kıskanmak aslında sevdiğimizi başka nazarlardan korumakla karıştırılıyor, korumakla kıskançlık bence ayrı şeyler gibi, kıskançlık başka birinde olan bişey bende neden yok !! diyerek başkasında olan bişeye haset etmek , nazar etmek vs gibi şeylerdir. bizlerin ilişkilerde kullandığımız kıskanma duygusu daha çok korumakla alakalı bir duygu olsa gerek..

kısıtlama konusunda, sevdiğin seni gerçekten seviyorsa senin sevmediğin giyim kuşam hal hareket tavır ve davranışlarıda yapmayacaktır demektir, çünkü seni gerçekten seven önemseyen değer veren bir insan, seni çok iyi tanıyan ve neleri sevip sevmedeğini, hayat görüşünü milli dini ve toplsumsal değerler konusundaki duyarlılığını vs vs. bilen insan demektir..

seviyorum diyor fakat seni her manada hiçe sayıyor, kısaca takmıyor umursamıyorsa , ve bir ilişki yaşıyorsanız veya henüz başlangıçsa bu ilişkiniz, sen sevmiş olabilirsin fakat karşı taraf sadece hoşlanmış beğenmiş vs olabilir.

sevmek şefkat ve koruma güdüsüyle hareket eden bir duygu bana göre, fakat hoşlanmak beğenmek ise, elde etmekle ilgili güdüler arzular grubuna giriyor diye düşünüyorum.

çok uzattım kusuruma bakma kardeşim..

son olarak şunu söyliyeyim. gerçek sevgi bir annenin evladına olan sevgisidir.. evladın bir tebessümü sağlıklı ve iyi olması yeter annelere, başka hiçbir karşılık beklemez gerçekten sevdiği yavrusundan..

saygılarımı sunuyorum.. Rabbim gönül acıları yaşatmasın kimselere..

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Bir zamanlar Bir şiir okumuştum namastee kardeşim
'' Ben seni sahiplenmenin adiliğine düşmeden sevdim.'' diyordu Şair.

ilişkilerde sanırım en büyük hata kişilerin birbirini kalıplara sokmaya çalışması oluyor, oysa'ki her iki insanında ayrı karakterleri var ve bu karakter doğumundan ölümüne kadar değişmiyor, bizlerse sanırım bu karakter yapısını kendi isteğimize uygun olsun diye değiştirmeye gayret ediyoruz ve bir süre sonra ilişklerde sallanmalar başlıyor ve sonrası kopmak oluyor.
Kıskanmak konusu'da elbette vardır, fakat herşeyin aşırısı nasıl zarar getirirse, kıskançlığında aşırısıda hastalığa kadar varabiliyor..
zaten iki insan birbirini gerçekten seviyorsa, birbirlerini üzecek tavır ve davranışlar içerisine girmezler ve ilişkilerini bu manada tehlikeye atmazlar diye düşünüyorum.. kim sevdiğini umursamazki, umursamayan seviyormu?
Bi'de kıskançlıktan ziyade gerçekten seven insan, sevdiğinin hata yapmasına engel olmaya çalışır, çünkü sevdiği hatalar sonucu zarar görsün istemez, ( günümüzde seviyorum diyenler oluyor ve sevdiğim hatalar yaptı terketmeyi düşünüyorum vs vs durumlar sözkonusu oluyor) oysa gerçek seven kişi hatalardan dolayı sevdiğini dostunu terketmez, hataları düzeltir ve zarar görmesini engellemeye gayret eder..

Gerçekten seven kıskanmaz kısıtlamayaz fikrin doğru , buradaki kıskanmak aslında sevdiğimizi başka nazarlardan korumakla karıştırılıyor, korumakla kıskançlık bence ayrı şeyler gibi, kıskançlık başka birinde olan bişey bende neden yok !! diyerek başkasında olan bişeye haset etmek , nazar etmek vs gibi şeylerdir. bizlerin ilişkilerde kullandığımız kıskanma duygusu daha çok korumakla alakalı bir duygu olsa gerek..

kısıtlama konusunda, sevdiğin seni gerçekten seviyorsa senin sevmediğin giyim kuşam hal hareket tavır ve davranışlarıda yapmayacaktır demektir, çünkü seni gerçekten seven önemseyen değer veren bir insan, seni çok iyi tanıyan ve neleri sevip sevmedeğini, hayat görüşünü milli dini ve toplsumsal değerler konusundaki duyarlılığını vs vs. bilen insan demektir..

seviyorum diyor fakat seni her manada hiçe sayıyor, kısaca takmıyor umursamıyorsa , ve bir ilişki yaşıyorsanız veya henüz başlangıçsa bu ilişkiniz, sen sevmiş olabilirsin fakat karşı taraf sadece hoşlanmış beğenmiş vs olabilir.

sevmek şefkat ve koruma güdüsüyle hareket eden bir duygu bana göre, fakat hoşlanmak beğenmek ise, elde etmekle ilgili güdüler arzular grubuna giriyor diye düşünüyorum.

çok uzattım kusuruma bakma kardeşim..

son olarak şunu söyliyeyim. gerçek sevgi bir annenin evladına olan sevgisidir.. evladın bir tebessümü sağlıklı ve iyi olması yeter annelere, başka hiçbir karşılık beklemez gerçekten sevdiği yavrusundan..

saygılarımı sunuyorum.. Rabbim gönül acıları yaşatmasın kimselere..

Başkalarının dertlerini dinleyip/okuyup yardımcı olmaya çalışan insanları daha çok seviyorum.

İlgin için teşekkür ediyorum kardeşim, okadar dökmüşsünki içini Sen'de baya yaşamışsın yada yaşamaktasın besbelli bu tür duyguları.

Günümüzde ana evlat sevgisinde bile beklentiler olduğunu düşünüyorum...

Gerçek sevgiyi bu dünyadayken yaşamayı Allah bizlere nasip etsin.

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar sizin zekanıza hakaret etme hakkım yok ama 15 yaşını doldurmuş herkes bunun bilincinde olması gerek

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Sana tapınıyorum hasana11,
bir tarikatın varsa hemen üye olayım...

Engin bilgilerinden faydalanmak isterim.

Film çekimlerin nasıl gidiyor. ?