solvent kokusuna çağre istiyorsanız iki türlü önerim var,KESİN ÇÖZÜM olarak..
1. Makinanın hava kanalına güçlü motoru olan bir havalandırma takın,kanal kısa ise 1500 metre küp çeken bir motor idealdir,uzun ise en az 4000 lik bir motor,baskı makinasının bulunduğu odayı kapatın,pimapen vs...içeriye bir havalandırma kanalı daha çekin ama kanalların çeken kısmını yere kadar indirin yerden emisyonu yapsın.(solvent yere çöker havada kalmaz..!! ) bir hava kanalı daha çekin ve motor terse üflesin,çünkü içeri temiz hava vermesi lazım mutlaka,emisyon olması için,içerde bir devirdayım olmalı mutlaka,vede içerde bir klima şart..oda sıcaklığında tutmalı içeriyi sürekli 23-24 derece...bunu yaparsan kesinlikle solvent kokusuna çözüm getirmiş olursun.göründüğü kadar da uçuk bir maliyeti yok bu sistemin,
2. Makinanın etrafına bir muşamba çekin,ama bilinen muşambalardan deil,sert ve kalın tozu içeri çekmeyen özel muşambalardan,kalın olur,adını bilmedim için söliyemicem,ama bunu yapmadan önce makinanın üstüne büyük bir davlumbaz vede güçlü bir motor,yine 4000 lik olabilir,sonrada muşabma,yani bir nevi karantina olayı,sadece baskıya bakmak için muşambadan içeri gireceksiniz okadar,onun dışında koku daha biere yayılmadan muşambaya hapsolacak ve davlumbazdan dışarı gidicek..
iki yöntem de kesin sonuçtur,ama ben ilkini tercih ederim herzaman...
bişiyi atlamayın ama eğer havalandırma yapacaksanız boruları yuvarlak kullanın mutlaka vede kanalları kısa tutun,uzun tatarsanız motorun çok güçlü olması lazım,ki çoğu firma masraftan kaçar ufak motor takar.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...saygılarımla...